Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. GBS

  GBS 2nd gear

  Joo, mullakin oli ensin Hitatsi. Siit hajos kortti ulkoyksiköstä 1.5v ikäisenä. Ja ei ollu saatavilla. Vakuutus makso ison osan Mitsusta joten siksi otin sen. On se kyl ilmamääriltään yms. Kyl ihan eri planeetalta ku se hitatsi. Mut mulle se ei tosiaan maksanu ku joku 600€ .
  Mut tosiaan. Se ominaisuus mikä ilpis on et kierrättää sitä ilmaa on hyvä.
  Ite oon tallis melkein päivittäin.
   
  Akit tykkää tästä.
 2. T5

  T5 Gearhead

  Nuo ilppien nykyhinnat on tosiaan se, mikä tuon hankintaa vähän jarruttaa. Entisessä elämässä ostin Ultimate Marketista halvan 300 euron pumpun ja asensin sen itse sen itse talliin. Ja hyvin toimi useamman vuoden, mitä siitä talossa asuttiin.

  Nykyään halvin pumppu asennettuna on Ultimate Marketista 1200 euroa, mutta siitä firmasta en ilman laskua uskalla ostaa mitään. Niin sitten mennäänkin jo 1500€ hintoihin K-Rauta tms akselilla.

  Patterit tosiaan kiehtoisi vaan niin paljon helppouden ja halpuuden takia. Mutta pitää vähän pohtia, että josko tuon tallin jättäisi vielä tuommoiseksi ja palaisi asiaan viimeistään ensi syksynä. Jos vaikka sitä ennen löytäisi jonkun hyvän tarjouksen jostain ilpistä, mihin iskeä kiinni.
   
 3. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  mulla ei ilman kierrättäminen kyllä onnistu,tulee käryjä sen verran(plasma,hitsaus,etenkin Al,maalaus) että pitää ulos imeä.sen takia vesipatterit ja nopeaa lämmitystä jeesaa 9 kw sähköp.
   
 4. always bb

  always bb Gearhead

  Tallissa pitää siis pitää olla sekä ryske puoli ja se siisti puoli
   
  juko7 tykkää tästä.
 5. Make500

  Make500 Gearhead

  Mä lämmitän 60m2 tallia pelkästään ILPillä. Kovemmilla, pitkillä pakkasjaksoilla on ollut lattian sähkölämmitys päällä jeesaamassa, mutta tänä talvena en ole sitäkään päällä pitänyt.
  Pumppu on GREE merkkinen ja nelisen vuotta ollut siinä. 1200€ asennettuna oli silloin se. Talossa Mitsun 25 ja kyllä se GREE vähintään ihan yhtä hyvä on ollut.
  Kesällä mukava viilentääkin tallia, niin ei tuu sillain hiki ruuvatessa.
  Olen pitänyt 16 astetta tallissa jatkuvasti. Silloin sinne on mukava mennä ja milloin vaan.
  Pöly on isoin ongelma ja liian harvoin muistaa sisäyksikön puhdistaa.
  Tallissa se on helppo suhauttaa vaikka paineilmalla kennosta pölyt veks.
  Lämmitysteho tuntuu katoavan helposti, kun liikaa pölyä kertyy kennostoon.
   
 6. Tero.Rutanen

  Tero.Rutanen Gearhead

  Jos ei halua laittaa kymppitonnia niin tommonen PILP mulla pauhannut jo 3vuotta.
  https://www.taloon.com/lampopumppu-multiheater-eco-18

  Helppo kytkeä itse.
   

Kerro tästä muillekin!