Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. rb

  rb Double Gearhead

  Luonnon laki.

  Tyhjiöillä on tapana täyttyä.....
   
 2. leadsled

  leadsled Gearhead

  Alkaa olla oma talliprojekti talven tuiskuihin valmis. 170 m2 on nyt tuulen- ja sateensuojassa, josta puolet lämmintä ja puolet kylmää, sisäkorkeus on 3,7 m. Lämmitys sähköllä lattiassa ja myöhemmin olis tarkoitus lisätä puulla toimiva lämminilmakehitin. Toki vielä riittää askarreltavaa, ennenkuin voi vääntää lämmöt päälle...
   
 3. hoppa69

  hoppa69 3rd gear

  Lainaan vähän aihetta jos sopii.
  Onko täällä ketään tai tiedätkö ketään jolla on osaamista ja mielenkiintoa tehdä rakenne- ja lupakuvat rakennuslupaa varten tuosta minun aloittamista vaille valmiista autotallista.

  Tallihan tulee olemaan 7*12m ja siihen on jo pohjat aloitettu, eli salaojat on paikallaan ja odottaa anturan valua. Aluksi tarkoitus on tehdä talli "kylmäksi" ja myöhemmin kun on enemmän aikaa sekä rahaa niin tallista tehdään lämmin. Talli tulee olla puurunkoinen, lautaverhottu ja peltikatolla.
  Sijainti on Sastamalassa haja asutusalueella.

  Jonkinnäköistä korvausta on luvassa sopimuksen mukaan. Aikataulu on ns. talven aikana.

  petri.lundelin@kopteri.net
  o4o-3157o46
   
 4. signet

  signet Gearhead

  Kysys nimim. Karva:lta
   
 5. SB 340

  SB 340 2nd gear

  Määkin voin antaa ton mun piirrustusten tekijän yhteystiedot, jos kiinnostaa. Ukko pitää toimistoa Nokialla. Piirtänyt mulle talon kuvat + laajennuksen siihen + ton tallin. Hintatasook, mun mielestä. Kysele yl:llä lisää, jos kiinnostaa,,
   
 6. kepak

  kepak 2nd gear

  Millainen lupa savotta olisi jos hallista/autotallista tekisi kodn ?
  autoharrastus tilaa jäis kumminkin reilusti ja pakollinen asumis tila...
   
 7. HV

  HV Gearhead

  Kaavastakin riippuu ja tontin koosta. Asunto-osan koko on tontin kokoon riippuvainen. Meillä on teollisuus tontti jossa on kolmen asunnon rivitalon pätkä, 2 kpl kaksiota ja 1 kpl yksiöitä. 1990 on tehty, en tiedä mitenkä tarkalleen tänäpävänä menee. Aika monen hallin päädyssä on "talonmiehen" asunto tänäkin päivänä, virallisesti taitaa olla: teollisuushallin yhteyteen kiinteistön hoitoon liittyvä asunto. Ainahan noita halliosakkeita näkee, jossa on myös asuin osa tehty omin lupineen.
   
 8. hlappis

  hlappis Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  alkaa olla rojut kasassa pikku hiljaa,ainoastaan yksi projektiauto uupuu tallista vielä.
  ulkona -10c ja sisällä n.+13c,just sopiva työskentely lämpötila.
  kunhan ilpin saan seinälle ni voipi sitten säädellä lämpötilaa helpommin.
  tällä hetkellä pari 2000w puhallinpatteria hoitaa lämmitystä.
   
 9. kapa

  kapa 3rd gear

  ^ muistan ajan kun mullakin näky vielä noin paljon vapaata lattiapintaa
   
 10. BaTTman

  BaTTman 1st gear

  Kateellisena komiasta tallista täytyy kuittailla noista työpöydän vieressä olevista kahdesta pistorasiasta. Varmasti molemmat aina käytössä.
   
 11. hlappis

  hlappis Gearhead

  hirmu vaikea oli kuvitella mihin noita rasioita oikein laittais kun niitä asennetiin.
  mutta tuohon työpöydän ylle tulee vielä yksi valo missä on pistoke sekä yksi kaksiosainen pistorasia.
  noita sähköjä suht helppo tehä kun työpaikalta löytyy työkalut ja sähkömieskin.
   
 12. TiM

  TiM 1st gear

  Omaaan pieneen tallini laitoin joka nurkaan neljä rasia ja ei siinä ole yhtään liikaa, vaikka faija sitä ihmetteli mihin noin monta yhdessa nurkassa tarvitaan. Eihän siinä tarvii olla kuin mikki, rälläkkä, yleisputkivalo ja roikka, niin kaikki paikat on jo miehitetty.
   
 13. sepi-ukko

  sepi-ukko Gearhead

  Pyysin viime keväänä alakerran sähköistyksestä tarjouksen. Sain tarjouksen , jossa oli 120 neliössä kaksi pistorasiaa . Yksi molemmilla puolilla väliseinää. Olin jo etukäteen sanonut, että pistorasioita laitetaan kunnolla. Kun kysyin, että miksi vain yksi per puoli niin mulle kerrottiin, että voihan niitä jälkikäteen lisätä. No laitatin niitä enemmän, mutta ihmetytti asenne...
   
 14. SB 340

  SB 340 2nd gear

  Huh tana! Tänään sain tallin ulkopuolelta valmiiksi. Sisältä on viä matalampi osuus maalaamatta, korkee on jo maalattu. Sähköt viä, sitten hyllyt ja sen jälkeen sais tavarat sisälle. Piru, kui tänne laitetaan kuvia?
   
 15. solar4

  solar4 2nd gear

  Ite oon just saamassa harrastetallin remppaa valmiiks, alunperin ~85 neliön tilassa oli kuus pistorasiaa, nyt 22 schukoa ja kolme voimavirtaa. Jonkun aikaa tuli raavittua päätä mihin noita laittaa (tai laitattaa), mut toivon mukaan alkais olemaan riittävästi oikeissa paikoissa ettei tarvii repiä smirgeliä irti et saa kännykän ladattua.. Kuten yleensä tähän asti.
   
 16. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Pistin suurimman osan verstaan pistorasioista kontaktorin kautta. Saa pois lähtiessä oven pielestä valojen sammuttamisen ohella pistorasiat kylmäksi, vain lämpö jää. Uskaltaa paremmin jättää kaikki töpselit seinään noissa kiinalaisissakin työkaluissa.
  Joku kiinteesyöttönen rasia voi olla hyvä akkujen latausta tms varten.
   
 17. kapa

  kapa 3rd gear

  ^ toi on ihan fiksu huomio. Laittaisin noin jos olisin rakentamassa.
  Pistorasioita ei oo oikeestaan ikinä liikaa. Omasta mielestäni laitoin reilusti rasioita, mutta silti meinaa olla kohtia missä sais lisärasia olla.
   
 18. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  Vanhaan navettaan rakennellaan harrastetilaa.

  Aikaisemmin oli ulkopuolella sulaketaulu mutta laitettiin isompi sulaketaulu sisäpuolelle. Syöttökaapelia jatkettiin sisälle siten että laitettiin tukeva turvakytkin mallinen katkaisija ulkopuolelle mistä sai sitten piuhan sisälle. Eipähän tarvinnut mitään jatkoliitoksia tehdä syöttökaapeliin. Tuosta katkaisijasta voi sitten kääntää halutessaan kaikki virrat ulkopuolelta pois päältä ja näkyy kauemmaksikin että onko virrat päällä.

  Katonrajaan on laitettu kaapelihyllyt niin on helppo lisätä myöhemmin pistorasioita tai valoja. Paineilman laitoin kulkemaan letkulla väliaikaisesti hyllyn päällä. Samoin vesiletkun olen laittanut sinne tarvittaessa.

  Joskus myöhemmin voisi ehkä vetää putket vedelle ja paineilmalle mutta kaikki ylimääräiset letkut ja piuhat saa tarvittaessa tuon kaapelihyllyn päälle niin ei ole haitolla lattialla.
   
 19. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Tietääkseni vettä ei saa vetää sähköhyllyllä eikä myöskään sen alapinnalla.

  Nim. Yritin ja muutin..
   
 20. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  No tuota, vähän aikaa oli siellä kun arvelin että vähän tasoittelen lattiaa betonilla ja sopivasti sattui kottikärryn tielle niin kaapelihyllyllehän se letku lenti.. :oops:

  Pitää kysäistä sähkömieheltä kun seuraavan kerran käy, lienee palaute silläkin varmaan samansuuntaista kun ihan loppuun asti ajattelin nyt näin amatöörinäkin asiaa. :oops:
   

Kerro tästä muillekin!