Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. silirimpsis

  silirimpsis Gearhead

  Vesiputkea ja pari hanaa tartteisi saada tehtyä joskus niin ei tarvitse enää noiden letkujen kanssa tapella. Vettä tulee vanhaan karjakeittiöön mutta tuonne varsinaiseen harrastetilaan tai ulos joutuu letkuilla virittelemään parin oven välistä.

  Olisihan se kyllä kätevää kun olis hana sekä sisällä että ulkona. No jospa nekin joskus saa vielä laitetuksi.

  Kaikenlaista pikku parantelua olisi tiedossa pitkälle tulevaisuuteen niin eipähän ole vapaa ajan ongelmia jatkossakaan. :D
   
 2. solar4

  solar4 2nd gear

  Ite laitoin nosto-oven viereen 20 metrin automaattisen letkukelan ja seinällä on samanlainen sähköjohdolla. Pirun näppäriä vetää minne tahansa ja nykäisemällä saa kelautumaan takaisin sisälle. Mulla on joku fetissi siihen että lattialla ei saa olla mitään mihin voisi kompastua..
  Paineilmalle tulossa pari samanlaista vielä kunhan saa kompurapuolen kuntoon. Paineilmakäytössä noi kelat vaan tuppaa rajoittamaan virtausta, joten pitää vetää paksuhko runkoputki myös oven pieleen tms.
   
 3. No H2O

  No H2O Gearhead

  Ulos ei pidä viedä mitään liitäntöjä, korkeintaan valovirta ja ehkä voimavirta, nuokin erilliseen lukittavaan keskukseen.

  Kulkuoven poskeen sen sijaan sijoittaisin käsienpesupisteen, ko. pisteen yläpuolelle laittaisin painepesurin kiinteästi asennettuna. Useimmat pesurit kestävät 60 asteisen veden ja tuolla lika lähtee helpommin irti kuin kylmällä vedellä.

  Sähkö- ja paineilmaliitännät toteuttaisin molemmat letkukeloilla, tietysti tuossa painepesurissa voisi olla myös letkukela?

  Kulkuoveen pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen "kissanluukku" letkujen pihalle vetoa varten?
   
 4. pantera

  pantera Double Gearhead

  Omaan talliini juurikin rakentelen painepesurille kiinteätä paikkaa,
  Vesi katkee mangeettiventtiilillä joka on saman aikarajoitetun kontaktorin takana kuin virtapistoke, 15m kovaa linjaa ja ulkona 15m kela ja kahva on pikaliittimellä ,jotta pesurin saa myös helposti siirrettyä ja käyttää pesurin omaa letkukelaa.
  Toi kontaktori on tietenkin kauko-ohjattu , langattomasti . ja jälleen huomasin kuinka laiskuus laittaa miehen tekemään suuria innovaatioita :D
   
 5. silirimpsis

  silirimpsis Gearhead


  Miksi ei liitäntöjä ulos?

  Navetan ulkoseinässä oli jotain 20-30 vuotta voimavirtapistoke että saa halontekovehkeille virtaa. Nyt lähti pois kun on nuo uudet sähköistykset vielä kesken. Talon päädyssä on sellainen neliskanttinen voimavirtapistoke, ei mitään hajua kuinka vanha se sitten lie? Hyvinhän nuo on pysynynnä.

  Toisaalta tuo lukittava kaappi on ihan hyvä idea, olisihan ne pistokkeet paremmin säältäkin suojassa samalla. Hetihän sellaisen näppää tehdä.

  Vedelle arvelin sellaista puutarhaletkuliitäntää pikaliittimellä tai mitä hanoja ne nyt lie mitä olen nähnyt useissakin taloissa olevan. Sulkuhana tulee lisäksi myös sisäpuolellekin.

  Ärsyttää ampiaiset sun muut öttiäiset joita aina oven raosta tahtoo sisälle tulla. :)

  Nuo kaiken näköiset "kissanluukut" taas aiheuttavat minusta ihan turhaa vetoa ja lämmitysenergian menetystä.

  No, jos tontit on vierekkäin ja isäntä pitkiä aikoja pois kotoa niin voihan siinä olla paljonkin väärinkäytön mahdollisuuksia. Ite asun ihan oikeasti maalla... :D
   
 6. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Minkälaisia kokemuksia on nosto-ovista? Toimiiko nuo MM-Thermox yms. halpikset vai pitäiskö laittaa muutama satku lisää ja ostaa Turner? Ovi on 2500x2500.
   
 7. No H2O

  No H2O Gearhead

  Nykyisen tallin seinässä on ulkona valovirtarasioita vaikka kuinka, arvaatteko miten monta rotteloa kulloinkin seisoo milloin kulkuoven vieressä tai pariovien edessä roikan jatkeena oli kesä tai talvi... Jos noita rasioita ei olisi ei nuo kotterotkaan siinä seisoisi... :mad: :mad:

  Haalin pari lämmitystolppaa tulevaisuutta ajatellen ja nuo voi sijoittaa hieman taaemmas pihalle sitten uuden tallin pihapiiriin, noissa on muuten toimivat lukot 8)

  Letkuliitäntä on aina paskana, jostain syystä olen rikkonut jo kaksi pihaventtiiliä joten ei noita enää lisää vaan ihan normaali käsiallashana sisälle.

  Lämmitysenergialla ei tulevassa ratkaisussa ole niin suurta väliä, tallia ja taloa kun joutuu joka tapauksessa pitämään lämpimänä oli pakkasta tai ei... Ovet, ikkunat ja muut meinasin tehdä itse, ihan tavan rautakauppatarpeista. Eivätpähän lahoa, ainakaan niin helposti? Samalla noihin toteuttaa tarpeelliset läpiviennit kunhan saan suunniteltua itselleni mieluisan / toimivan ratkaisun? Nyt ovien välistä luikertelevat johdot suorastaan vituttavat, joko ovet aukeavat ovipumpuista huolimatta miten sattuu tai sitten paineilma lakkaa toimimasta kun letku joutuu ahtaalle...

  Onhan tässä vielä aikaa suunnitella, tällä hetkellä näyttää siltä että suunnittelen jo ennalta semmoisen 30 neliön laajennuksen valmiiksi rakennukseen. :odroll:
   
 8. SB 340

  SB 340 2nd gear

  Mulle tuli 3kpl turnereita, joista yks on teollisuusmalli ja 2 tavallista. Kannattaa tsekata Turnerin sivuilta varastossa olevia. Aika sopuhintaan :eek:
  Mää tilasin ensin ovet ja tein tallin ympärille :D
  Aika haasteellista oli toi asennus, mut Turnerin asentaja jeesas aina välillä puhelimitse. En tiiä sitten oisko mikään muu malli sen helpompi laittaa. Toi koko on kait yleisin, mutta on tosi matala jos ei ota "matanostolla"- Kannattaa :odroll:

  Vanhaan talliin laittelin noita rasioita varmaan 2m. välein. Mun mieletä turhaan :mad: Kaikissa työkoneissa on kuitenkin niin lyhyt johto, et roikka on kuitenkin tarpeen. Tommoset 4-osoiset rasiat on ok, tarpeeks isot tapit vaan jokaiselle, eikä ketjuttele niitä.
   
 9. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Mitä tarkoitat "tosi matalalla"? Eikös se ole kuitenkin 2,5metriä aukkoa ja kiskot yhtä korkealla??
   
 10. RockAnA

  RockAnA 2nd gear


  Ehkäpä niinkin, tähän peliliike ratkaisu: Sellanen irtipotkaistava tuloilmaventtiili.. ja potkaisee kesäks pois ja syksyllä takaisin. Siitä letkut/johdot pihalle kesän ajaksi. Kesällähän siellä pihalla kehtaa mitään tehdä ;)

  Jos siis saranoitu ovi.. nosto-oven kanssa ei toimi halutulla tavalla ellei sijoita tuota venttiiliä sitten seinään.
   
 11. speedy

  speedy Double Gearhead

  Mullon Thermoxin ovi, 270x300 ihan hyvälaatunen, ja nätti itte asentaa, siinä säästää pitkän sentin. Automatiikkaa on turha tuommosiin kevyisiin pikkuoviin laittaa,jos omistaa terveet kädet.
   
 12. SB 340

  SB 340 2nd gear

  No juu, sit on aukkokin 2,5m, mulla on huonekorkeus 2,5m tossa matalalla puolella, niin oviaukko jää normaaliovella aikas matalaksi (tarvii sen 35-40cm vapaata tilaa katon ja kiskojen väliin, et ovi mahtuu aukeen). Mulla toi toinen matalan osan ovi on matalanostolla, niin silloin oviaukko on vastaavasti korkeampi, n.30cm enemmän reikää.
  Turnerilta ja varmaan muiltakin valmistajilta saa hyvät pielikuvat ja asennusohjeet kyllä. Ei toi turnerikaan paha oo laittaa, ekan ovan jälkeen huomattavasti helpompaa :lol: Kyllä noi ite pystyy laittaan.
  Mulla oli pari tiivistettä painunut huonosks pakkauksissa, mut puhelinsoitolla tuli seuraavana päivänä uudet kotia Turnerilta, joten toi puoli pelas huvin.
  Mullakaan ei oo mitään automatiikkaa, noi aukee ihan hyvin käsin, kun vaan jouset on säädetty oikein. Eikä tuolla tallissa mitää käyttistå pidetä, et tarvis ovia aukoo koko ajan ne joutaaa seisoon pihalla :lol:
   
 13. rb

  rb Double Gearhead

  Niin kun ainakin mun tapauksessa sinne ei edes mahdu :poff:

  Joskus miettiny että kuinkahan iso talli olisi oikein pitänyt rakentaa, että siellä olisi ollut käyttiksellekkin tilaa..

  Katos tosin löytyy tallin matalasta päästä, mutta kun sekin on täys kaiken maailman "aarretta" :cry:
   
 14. TiM

  TiM 1st gear

  Itse tein pienen lämpöisen tallin rakentelua varten ja sen eteen kylmän tallin, johon käyttis mahtuu. Kylmän tallin toisen nosto-oven taakse mahtuu yksi projekti sekä osia. Käyttiksen puoleinen nosto-ovi kauko-ohjauksella, niin ei tarvii kastua himaan tullessa kun kylmän tallin sivuovi johtaa sisääntulokatokseen. Vintillä on sitten kylmää mutta kuivaa varastotilaa, harva tavara kun pitää lämpimässä säilyttää.
   
 15. -TH-

  -TH- Gearhead

  Meinasitko tehdä siis ovet ja karmit raudasta? Ei kannata ainakaan lämpimään talliin tehdä. Eristys on haastavaa ellei mahdoton tehdä kunnolla.
   
 16. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Tarkoitukseen löytyy virallisia lämpökatko-putkimalleja. Esim 50x50mm on 2x20x50 profiilia on toisiinsa kiinnitetty lasikuitu- tai kipsikaistalla. Eikä se normi neliöputkikaan aivan huonoa ole koska ei se ilma siel sisällä liiku mihinkää. Se mitä 2mm peltiä pitkin tulee tulee on aika vähäistä..

  Kaikki julkistentilojen ovet ja seinäelementit ovat terästä tai alumiiniä.

  Nim. Jokusen vuoden niitä valmistanut ja asentanut..
   
 17. No H2O

  No H2O Gearhead

  Meinasin ruikata uretaanit palkin sisälle, eihän noi ole noissa muissakaan paikoissa edes noin "hyvin" tehty... Tuo noiden itse tekemisen mielekkyys riippuu hieman tietysti siitä millä hinnalla ja mimmoisia valmiita tuotteita on rakennuksen aikaan saatavilla. Saas nähdä...

  Pitäisi varmaan ostaa parin metrin kanki tuota karmitavaraa ja koe ruiskutella tuota miettimälläni tavalla jotta selviäisi miten tavara paisuu putken sisällä?

  Tuota tuloilmaventtiiliä "kissanluukuksi" ajatellut itsekin, pitää vielä hieman miettiä tuota... Pitäisi kuitenkin olla sen verran iso että painepesurin kahva menee läpi?
   
 18. 6.2vani

  6.2vani Gearhead

  toimiiko uretaani umpipalkissa?muistan kuuleni et ei
   
 19. No H2O

  No H2O Gearhead

  Tarvitsee olla semmoista uretaania mikä tuohon hommaan käy, normi pillipullo tavara tarvitsee ilman kosteutta toimiakseen.

  2-k tavarat ei, vielä en tiedä mistä tuommoista saisin mutta eiköhän tuo selvinne kun hieman kyselee :D
   
 20. Sluiza

  Sluiza 3rd gear

  Meillä myös pariovien karmit tehty 50*50 putkesta ja täytetty uretaanilla.Ei oo hyvät,kovemmilla pakkasilla karmit paksusssa jäässä sisäpuolelta...Eli tartteis just sen kylmäkatkon.Tiiä sitten riittäiskö se, että olis rälläkällä ajanut halki sieltä runkotolpan sivulta.
   

Kerro tästä muillekin!