Bf Goodrich vs Cooper

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja dodgeman, 25.11.2018.

 1. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Ei oo BF:ää, eikä Cooperia ollu vielä Buickin alla - mutta auton saadessani siinä oli setti Ameriican Hercules HP4000:ia, jotka aiheutti kyllä aikamoisen rengasmelun ja pito näissä oli likimain 0. Yritin löytää 2014 liki-vakiokoon Coopereita Suomesta, mutta tuolloin ei saanut oikein mistään, tai jos sai niin hinta oli ihan posketon.

  Tilasin sitten Nexen N'Blue HD:t netistä ja rengasmelu kyllä väheni rutkasti, sekä nyt tuntuu että on edes jonkinlainen kitkakerroin renkaan ja tien välissä. Emmää tiä onko noi Nexenitkään mitenkään huippurenkaat, mutta oon ollut tyytyväinen - ainut miinus on se, ettei noissa oo valkoisia tekstejä sivussa :p

  -JJ-
   
 2. zuinula

  zuinula Gearhead

  Mun empiirisen tutkielman tulos on, että Cooperit on hiljasemmat, BF:t on kyllä hiukan painavemmassa autossa että se voi osaltaan vaikuttaa, tiedä sitten.
  Molemmat sietää käyttöä tuhottoman paljon ainakin harrasteessa, tosin takaset tuntuu kuluvan hiukan enemmän..
  Ja molemmilla on yhtä tarkka vainu urille ja urapaikkauksille.
  Oman kokemuksen mukaan Cooperin pito märällä on parempi, vaikkei sitä kysytty
  Molemmat gummit ovat noin 10 vuotiaita, että nykytilanteesta en tiedä. Saattaa seokset ja paistokset vaihdella jonninverta.

  Kuitenkin täältä ääni Coopereille
   
 3. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eli pelkkää vittuilu trollausta nämäkin viestit. kun noilla kahdella rengaskoolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa oikeassa elämässä samaan autoon. renkaan halkaisijakin muuttuu vain sellaset pikkuset 10-12 senttiä.


  ---------------
  itsellä oli parit coopperit eri autoissa ja vanhemmuuttaan muuttuivat liukkaiksi eli pito alkoi iän myötä häviämään, kuviota kyllä riitti. uutena ihan hyvät. talveksi niitä en olisi kuitenkaan ottanut alle nelivetoonkaan.

  bfg oli minusta parempi talvirenkaana, tuntui olevan paremmin pitoa. etenkin jarrutuksissa. (vaikkakin olivat hieman pienemmät kooltaan joten ei suoraan vertailtavissa sinänsä) nämäkin mielelläni kuitenkin vaihdoin oikeisiin talvirenkaisiin sitten jäiden ja lumen tultua.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 4. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

 5. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Tuli ostettua tommoset Cooper Cobrat ,kun aika vähän vaihtoehtoja 215/70/14 gummeissa Suomessa.Nyt ekat liukkaat kelit testattu ja ihan hyvin noilla pärjää.Jos hieman keliä tunnustelee ja ennakoi hieman (lue:seuraa liikennettä) niin ei mitään ongelmaa Suomen talvessakaan.Tietysti ei haittaa,jos on myös auton hallintaan jonkin sortin kokemusta;).Ihmettelen tuosta rengasmelusta itkemistä.Mun mielestä ei mitkään gummit ole kyllä olleet hirveen äänekkäitä,merkkejä on kokeiltu kumminkin useampia 30-vuoden aikana minkä tolla Voortilla oon ajellu.Vai liekkö sitten veekasin saundi ne mukavasti peittelee?!
   
 6. xarper

  xarper Gearhead

  BF Goodrichin nastarenkaita ei voi kun kehua, on ihan oikeesti hyvät sit. Varmaan kyllä maksaa ihan yhtä järettömästi ku kesäset mut yhteen -97 Rivieraan sellaset tossa ruuvasin alle just ja on kyllä ihan tautinen pito jäälläkin.

  Barracudassa alla jotkut M+S ja on kyllä hyvät nekin, ei tosin ole BF Goodrichiä kummatkaan mutta hyvin on pärjänny liukkailla, samaa ei varmaan voi sano BFG.
  Pitää huomenna kurkata mitkä ne oli, joku jännä merkki, valkosin kohokirjaimin kummiskin.
   
 7. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kaikki uudet nastathan tuntuu pitävän. Vaikee ois kuvitella että jenkkivalmistaja hakkais phakkais perinteiset nastavalmistajat?
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Ei ne nyt uudet tänään ostetut ollu, oli auton mukana tullu jo vanteilla, viimetalven ehkä ajettu? Mutta hyvät silti kyllä.
  Saa nährä mitä noi Hankookit pitää tossa Satelliten alla kuha sen saa nippuun sit.
   

Kerro tästä muillekin!