Big Wheels - The Cruising Parade 18.7.2020

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja BigWheelsEvents, 3.7.2020.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei se tartti ku "oikeen" kaverin kerran taae ko suttaa 195:sta ni loppuu suttailut
   
 2. xarper

  xarper Gearhead

  Mistä arvasit renkaan koon vai ootko käyny vakoilemassa? :eek:
   
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Onko maksettu vai "lainassa"?
   
  supo ja artsiracing tykkäävät tästä.
 4. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  "Kyllähän tuommoinen kuminpoltto tuommoisessa yleisötapahtumassa osoittaa aikamoista pelisilmän puutetta."
  Ei mitään pelisilmän puutetta, vaan täyttä typeryyttä! Ja jälkikommentit vain vahvistaa ... :(
   
 5. max

  max Gearhead

  Älkääs nyt poijaat tuomitko.Jos Burn Out on hanskassa,niin sithän kannattaa mittauttaa auton todellinen suorituskyky vaikkapa Hyvinkään kisoissa.
  Sieltä varmasti löytyy vastusta ja saa laittaa kovankin rassin todelliseen testiin.
   
  Muokattu: 20.7.2020
 6. On se vaan pirun hieno tapahtuma ja ei ole moittimista paikkakunnastakaan. Siisti ja rehevä kaupunki + maakunta. Viimevuonna ekakerran ja ei ollut puhettakaan ettenkö olisi LA aamulla lähtenyt päästelemään kohti pieksämäkeä.

  Tuttuja HKI, Joensuu, Kuopio, Jämsä,.... Laajalti porukkaa vaikka oli vain cruising. Liian kuuma oli ja liian kylmää, hyvää olutta torilla. Tuli kyllä hienosti hikenä läpi.
  SU matka jatkui Jyväskylästä Pirkanmaa Pohjois-Häme reissulla. Auto tykkää kun sillä ajetaan... Tosin jäähdyttelytaukoja joutui pitämään, mutta mitäs kiirettä kun ilmatkin suosi.
  Vanha Alkuperäinen 1932 V8 mallin syyläri ei tahdo riittää ahdetulle koneelle vaikka on sähköflektiäkin käytössä. Toimii juuri väärin päin. 30-60kmh ajossa jäähtyy kun ei ole vielä ahtopainetta, mutta kun vähän ahtoa alkaa tulemaan 80kmh ja yli nopeuksissa ei vaan tuommosella +25C kelillä jäähdytä vaan lämpö hinaa kokoajan kohti 210F..... Jos olisi uusi 1000usd Walker, ei olisi tuota ongelmaa. Vanha syyläri on vanha vaikka on mitä pesuja ja puhdistuksia tehty. Ko.autoon ei vaan sovi uusi syyläri ja tuolla mennään vaikka vähän ontuen.

  AH

  En kyllä voi ymmärtää tuota kumin polttoa tiellä. Siinä on niin paljon vaaratekijöitä ihan pikkulapsista muihin autoihin, muiden omaisuuteen.... että ei taida nyt ihan mennä jakeluun mitä vakavaa voi sattua ihan vaikka siitä että yksi sepelin palanen lentää 200kmh jotain kohti, auton karkaamisesta ja muusta puhumattakaan.
   
  Muokattu: 20.7.2020
  BigWheelsEvents, Topsa- ja Inlinee tykkäävät tästä.
 7. jahnu

  jahnu 1st gear

  Jos tapahtuman ohjeissa lukee et kumin poltto kielletty ja silti tarttee niin vaihtoehtoja on pari. Ei osaa lukea tai sit ei ymmärrä lukemaansa. Tai sitten on vaan kusta päässä. Näistä voi valita vaikka kaikki
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Noita sai iha ilimatteeks ku kävi KL Renkaalta hakemassa! Palvelu kohillaan kyl ku sano et tarvii hupikäyttöön kumeja.
   
 9. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Ei voi ymmärtää mikä siinä on niin vaikeeta, jos kuminpoltto on yksiselitteisesti kielletty niin sit ei polteta ja piste. Tommonen perseily on ihan selkeä ”haista vittu” kaikille järjestäjille... Kuminpolttokiima kaikissa tapahtumissa on nykyään muutenkin ihan älytön, paitsi jos on järjestetty kilpailu missä voi vaikka voittaa palkinnon suorituksestaan niin siellä näitä sankareita ei näy.
   
  G20, kerkko, esmi ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. 1320

  1320 Gearhead

  Eipä tullut käytyä kun ei varsinaista Big Wheelsiä ollut. Alkuvuodesta oli kyllä vähän tarkoitus lähteä, mut sitten kun itse tapahtuma peruttiin niin katsotaan jos sitten ensivuonna...

  Vaikka kuminpolttoa kannatankin vahvasti, niin cruisingletka on kyllä sellainen paikka missä ei pitäisi suditella. Takana on aika ikävä tulla jos kiviä ja kuminpurua satelee auton keulaan. Menee samaan kategoriaan kun ne parkkiksella sudittelevat ääliöt.

  Kyllä näyttäville burniksille on paikkansa, kuten vaikka esimerkiksi Nastola Cruisingissa parin viikon päästä....
   
  BigWheelsEvents, Malossi ja cdv70 tykkäävät tästä.
 11. xarper

  xarper Gearhead

  Onhan noissa tullu käytyvä useemmassakin aina mihin päässy vaa, tänävuonna ei oo kyl kohalle sattunu ku toi epävirallinen v8 summer meetin burnis.

  1.8. valitettavasti tuo Rauma Street Race minne menossa ajamaan ni ei pääse naastolaan :(
   
 12. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Tää luikku kyllä välttelee viimeseen asti ettei joutuis epämiellyttäviin kohtaamisiin tiettyjen ihmisten kanssa.

  Olin yhtenä päivänä paikallisella koneistamolla apumiehenä, ja xarpperi ajeli koneistamon nurkilla ties montako kertaa, mutta ei voinu tulla sisälle kun näki mun auton pihassa.
  Jätkät nauroi jälkeenpäin että kun minä olin viimein lähteny, niin tikka uskaltautui heti käymään! :p

  Ja eipä tuota näkyny Big Wheelsinkään kokoontumispaikalla, vaan oli parin sadan metrin päässä tallin kulman takana kyttäilemässä milloin voi turvallisesti soluttautua cruisingletkan väliin. Noinhan sen "porttikiellon" toteutumisen voi välttää.
   
  jakulepi ja jarkko359 tykkäävät tästä.
 13. BigWheelsEvents

  BigWheelsEvents 2nd gear

  KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

  Ajoneuvoja oli mukana noin 500 kpl ja yleisöä reitin varrella melkoisen mukavasti.

  Odotukset osanottajamääristä oli alakanttiin. Viranomaisten kanssa pohdittiin että 20-100 autoa voisi olla realistinen määrä. Salaa ehkä odoteltiin 200 ajoneuvoa.. mutta että 500 - vetää kyllä järjestäjän hiljaiseksi ja nöyräksi, että porukkaa tulee noin paljon paikalle vaikkei ole varsinaisesti tapahtumaakaan ja mainontakin on pientä. Kiitos kaikille!

  Uusi pidennetty cruising-reitti poiki kiitoksia, joten taidamme pitää ainakin tuon ekan uuden lenkin mukana myös 2021 :)

  Erityinen kiitos myös kaikille tapahtuman kannatustarran tai paidan ostaneille, tukenne tulee tarpeeseen ja auttaa seuraavan 2021 tapahtuman järjestelyissä. Big Wheels -paitoja on yleisön pyynnöstä tulossa lisää XS-XXXXL kokoisina ja avaamme verkkokaupan tässä lähiaikoina.

  Ensi vuonna Big Wheels on sitten 17. heinäkuuta 2021 ja sama vanha tuttu paikka on varattu tapahtumaa varten.

  Jos teillä on tapahtumasta kuvia niin laittakaapa linkkiä =)

  Ps. Kesti vähän aikaa että päästiin loggaamaan OD:lle kun ei meinannut onnistua millään. Siksi oli vähän hiljaisempaa tuo vastailu ja kommentointi.
   
  12345678910, rekkamies, jarkko359 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. BigWheelsEvents

  BigWheelsEvents 2nd gear

  Kyllä olet aivan oikeassa, että järjestäjä ei voi kieltää ketään ajamasta yleisellä tiellä cruising-reittiä. Poliisilla on oikeus kieltää ajaminen ja järjestäjän edustajilla eli liikenteenohjaajilla on oikeus toki huomauttaa epäasiallisesta toiminnasta, mutta sitä ei voi väkisin estää kukaan muu kuin poliisi.

  Kuitenkin cruisingin lupia hakiessa tästä letkassa käyttäytymisestä käydään joka vuosi tiukkaa keskustelua reitin ja liikenteenohjauksen onnistumisen edellytyksenä on että järjestäjä lupaa osallistujien osaavan käyttäytyä mallikkaasti ja että osallistujia kehotetaan olemaan polttamatta kumia tai roikkumatta autojen ulkopuolella.

  Meillä on vuosien varrelle mahtunut useampikin tapaus jossa takana tulleet on saaneet burnissankareilta kivisateen harrasteautonsa keulaan. Ne kivet lentää muuten aika pitkälle. Ja yhden kerran on sivullinen cruisingia jalkakäytävällä katsellut lapsi saanut osumaa kivestä, mutta onneksi itkulla ja mustelmalla siitä oli selvitty.

  Se ettei tapahtuman yhteyteen ole järjestetty burnispaikkaa ei ole oikeutus sille, että liikenteen seassa temppuillaan. Tästä on näiden sankareiden kanssa usein keskusteltu ja olemme jopa selvitelleet muutamana vuonna burnispaikan järjestämistä, mutta toistaiseksi se on osoittautunut sangen haasteelliseksi tehtäväksi. Ja toisaalta Suomesta löytyy jo useita tapahtumia, joissa burnisskaboja järjestetään ja ihan palkintojen kera. Me taas pyritään tietoisesti olemaan koko perheen letkeä cruisailutapahtuma. Toki voidaanhan sitä selvitellä taas jos sillä konstilla sitten cruising-letkassa cruisailtaisiin siististi.
   
  kerkko, Topsa-, cdv70 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Jotenkin tuntuu ettei se burnispaikkakaan tässä ole se autuaaksi tekevä asia...eiköhän se viiva piirry ihan samallalailla letkassa kun on kadun varret täynnä yleisöä.:rolleyes:Pysykää vaan valitsemallanne linjalla tapahtuman suhteen joka on nykyisellä konseptilla heittämällä Suomen parhaita tapahtumia.:)Ehkä tästä juuri osoituksena on se että pelkkään cruisingiin osallistuu n.500 autoa vaikka varsinaista tapahtumaa ei järjestetä ja kadun varret on täynnä yleisöä,se ei ihan joka paikassa onnistu.;)
   
  maxvo2 ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 16. Sardiinipurkki

  Sardiinipurkki Gearhead

  Tämmösen häirikön hoitoon on helppo ja ihan laillinen keino. Pistätte pari kaveria ajamaan sen perässä koko cruising-ilta kojelautakamerat päällä. Aina parempi jos saa sovittua muutamaan risteykseen kaverin "kuvaamaan cruisingia". Mahdollisista tötöilyistä koostaa videon ja lähettää poliisille. Tällä konstilla tällä kylällä yks juuri kortin saanut heppu rauhoittui hetkeks. Teki kylällä kaikkee mahdollista, kuminpolttoa, kaahausta, ajoa pyöräteillä yms, meitä muutama kaveri kyllästy touhuun ja tehtiin ko temppu. Poliisi pisti sille jonkunlaisen ajokiellon ja sakkoa. Eihän se touhua lopettanut, mutta hetkeks rauhotti ja ehkä tyyppi älys mennä vähän sivumpaan touhuamaan. Tuntuu nykyään äänestä päätellen kiertelevän teollisuusalueita ja lähiöitä keskikylän sijasta.
   
  Jori85 tykkää tästä.
 17. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Kuinka joku voi olla noin idiootti?
  Eikö todellakaan koske samat säännöt kuin muitakin??
  Mikähän on selitys sitten kun auto lähtee tumpusta ja "viihdyttää" yleisöä ajamalla jonkun yli...?
  Vituttaa tommoset niin paljon ettei mitään rajaa!:mad::mad::mad:
   
 18. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Näitä kirjoituksia lukemalla, kieltämättä alkaa mietityttämään, että kuinka monta kierrosta napanuora on aikoinaan ollut kaulan ympärillä, että kasvaa idiootti joka ei kunnioita tapahtuman ohjeita - etenkin jos kuminpoltto on vielä erikseen kielletty. Ei tsiisus...

  Toisaalta, kuulostaa tapaukselta jonka harrastaminenkaan tuskin on kovin vahvoissa käsissä.
   
  Jori85 tykkää tästä.
 19. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  "..2015 käytiin pitkä keskustelu Heikin kanssa asiasta..." oisko tässä takana joku henkilökemiallinen syy herrojen välillä o_O
   
  Muokattu: 18.8.2020

Kerro tästä muillekin!