Bilteman(yleensä muutkin halvat) hiomakoneet?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja toyopet, 24.5.2007.

 1. Hiojari

  Hiojari 1st gear

  Jaahas, ostin Bilteman "Hiomakone MS 125". Ei ollut kallis ja se houkutti ostamaan. Nyt 8 päivää käyttänyt puun hionnassa ja alkaa pohjan tarrakiinnitys olemaan reunoilta jo kulunut. Sinänsä tuttu asia, kun töissä olen käyttänyt vastaavia koneita ja aina se ennen pitkää kuluu, eikä hiomapaperi pysy enää kiinni. MUTTA, Biltema ei myy hiomapohjaa varaosana!?! Aivan älytön juttu, koska kaikkiin muihin merkkeihin saa normisti sitä pohjaa varaosana. ELI Bilteman kone on kertakäyttöinen.Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun harkitsee ostoa. Osta vaikka joku merkkikone alle satasella ja se on normikäytössä ikuinen ja varaosia saa. Nyt vähän pänniin...meni noi rahat hukkaan ja ostan kohta kunnon koneen.
   
 2. f34

  f34 Gearhead

  No kai olet tutkinut, että käykö jostain kinkkivehkeestä varaosa. Kun ovat toistensa kopioita. Tai kannattaa heti uutena laittaa tarrasuojan, jonka voi vaihtaa.
   
  Muokattu: 13.2.2020 klo 09:00
 3. Hiojari

  Hiojari 1st gear

  Tarrasuojain...on siis sellainen kaksipuoleinen tarralätkä? Onko vinkkejä mistä sais ostettua...
   
 4. f34

  f34 Gearhead

  https://www.poratuuli.fi/mirka-pad-saver-125mm-44-reikaa
  Itse kävin täältä hakemassa kun on tuossa lähellä, oli monen merkkisiä ja mallisia.
  Näköjään nimeltään pad-saver tai välilaippa, sillä löytyykin googlella vaihtoehtoja.
  On kovia ja eri pehmeydellä.
   
 5. toyopet

  toyopet Gearhead

  Tuosta bilteman koneesta, näköjään kun olen semmoisen ostoa suunnitellut oikein ketjun aloituksen verran. Ostin nimittäin semmoisen, taisi olla vähän tuon aloituksen jälkeen. Ja hain toisen takuuseen hetken päästä.

  Taloa maalasin, höylähirttä, sillä epäkeskolla putsailin auringonpolttamia yms. pinnasta pois ennen maalausta. 8x15 kokoisen talon pintojen hiomiseen ja maalaukseen meni vajaa viikko eli noille koneille tuli käyttöikää suunnilleen pari päivää per laite.
  Se jälkimmäinen saattaa olla vielä kaapissa odottamassa korjausintoa tai sitten viskasin roskiin. Molemmista meni se keskilaakeri jumiin ja epäkeskeisestä tärinästä tuli väkisin pyörivä, joku taisikin saman kirjoittaa jo 2007 vuonna. Laakerin pystyisi vaihtamaan ja on ihan normikokoa. Ostin kuitenkin perään boschin epäkeskon, mikä on ollut nyt ~12v käytössä, hiottu puuta, betonia ja autoja.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Black&Deckerin pistosaha ei kestänyt kuin tunteja. Olin tekemässä ulkoterassin lattiaa 28mm ponttilaudasta ja parin laudan jälkeen timpurin saha alkoi sahailu sylettämään. Ogelin K-raudan halvin moottoroitu saha oli juuri tuo ja maksoi "kymppejä". Ehdin vielä samana päivänä takuuvaihtoon. Myyjä kyseli, missä hajosi ja yritti päivittää ostostani kalliimpaan; "Ei näitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön". Toinen yksilö kesti iltaan ja terassin valmistumiseen asti ja on edelleen tikissä 24 vuoden jälkeen, joskaan ei sillä ole kovin montaa kertaa sahattu.
   

Kerro tästä muillekin!