Blacklist

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Bee-One-Power-Gear, 25.5.2014.

  1. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Jep, sen näkee vaikka tosta top streetistä. Toissa kesänä ajettiin ennätykseks matala seiksa, viime vuonna päästiin 7.6 aikaan ja tän kauden eka kisa voitettiin 10 sekan ajalla. Kehitys on vääjäämätöntä ja sen takia luonnollista poistumaa taphtuu kun eivät pysy perässä.

    Kaameeta bullshittiä mist kosolti keskusteltiin tuol kisoissa. Enkä itse tuonut asiaa esiin kertaakaan. Ilmeisesti elät jossain omassa maailmassas ja kuvittelet muiden näkemysten olevan samanlaisia. Ton palautteen perusteella, ja sitä tuli paljon, näin ei ole. Tai sit joko sun tai mun tutut on kaameita hännystelijöitä. Omalt osalt kyl ihmettelen et miks niin olis ku ei mul oo kovinkaan vankkaa mielipidettä mistään, en usko yksiin totuuksiin.
     
    Muokattu: 22.5.2018
    Mikkoli tykkää tästä.
  2. Mikkoli

    Mikkoli Gearhead

    ...missäs tämä gallup on käyty?
     
  3. väsynyt

    väsynyt Gearhead

    Motopark! Varikko:D
     
  4. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Kuulin juuri erittäin selkeän määritelmän "katuautolle":

    Siinä pitää olla aukeavat ovet ja akselivälin tulee olla sama kuin vastaavassa tehtaan mallissa.
     
    JuhaKuu ja Hegemon tykkäävät tästä.
  5. mopster

    mopster Gearhead

    Se on ihan totta että ei se tee kilpurista katuautoa jos sillä käy kerran kesässä ajamassa jonkun 20 kilometrin lenkin, eli turhia on munkin mielestä tommoset ajolenkit. Sekin on kisanjärjestämisen kannalta täysin epäolennaista että ajetaanko sillä autolla oikeesti kadulla vai ei. Mitenkään sitä ei pysty valvomaan eikä ole keinoja jaotella autoja sen mukaan.

    Jotain sääntöjä kumminkin olis hyvä olla ettei homma lähde ihan täysin hanskasta. Leimapakko olis helpoin keino millä hommaa sais pidettyä ainakin jossain määrin aisoissa. Mun mielestä WCSC ja kiikalan kisat on ihan hyvä esimerkki siitä että homma toimii. Toki sen leiman kanssakin on paljon eriarvoisuuksia ja muuta säätöä, mutta ainakin olis jotkut rajat olemassa kun nyt ei ole mitään. Fyyran kisoissahan tuosta leimapakosta aikanaan luovuttiin näiden eriarvoisuuksien takia, mutta siinä sarjassa onkin tarkat autoja koskevat säännöt jotka on kaikille samat, ja katsurit jotka myös valvoo että autot on sääntöjen mukaiset. Tämä malli on varmasti Blacklist kisoihin liian vaikea toteuttaa, mutta se leiman voimassaolo olis hyvin helposti todettu.

    Jos nyt kumminkin jatketaan vanhaan malliin eli ilman sääntöjä, niin kuin melko varmasti tulee tapahtumaan, niin ainoa (ja oikeastaan melko hyvä) rajoitus autoille on rata. Blacklistiä pitäis ajaa vain ja ainoastaan no prep radoilla, piste. Jos näitä ajettais liimaradoilla niin sinnehän vois tulla yhtä hyvin pro modilla ja voittaa kaikki.
     
  6. 1320

    1320 Gearhead

    Se on muuten varma kesän merkki kun Overdrivellä pääsee lukemaan taistelua siitä mikä on oikea katuauto. Ei siinä, viihdyttävää luettavaahan tää on.:poff:

    En näe mitään estettä miks noilla tällä hetkellä listalla olevilla autoilla ei vois ajaa liikenteen seassa, eli siis ne on katuautoja. Mun mielestä auto on katuauto jos sillä voi ajaa kadulla. Ihan sama onko se leimattu tai laillinen, mutta jos sillä pystyy kadulla cruisailemaan niin se riittää.

    Tuossa kun kattelin tän hetken Top 10 listaa, niin yhdeksästä autosta kuusi olen nähnyt omin silmin liikenteessä. Ja jos katsotaan viime kaudella listalle pyrkineitä tai sieltä poisjääneitä, niin äkkiseltään tulee mieleen 14 autoa lisää, niistä olen nähnyt omin silmin yleisillä teillä cruisailemassa 10 autoa... En sit tiedä mitä määritelmiä muilla on noille katuautoille, jos nää ei kerta sovi siihen kategoriaan...
     
    JuhaKuu, Hegemon, superbird ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Black Nova

    Black Nova 2nd gear

    Mun auto oli viime kesänä hääautona omissa häissä niin eiköhän siinä ollut ihan tarpeeksi todisteita siitä että sillä voi ajella muutenkin kuin radalla ja on luotettava kadulla ja oli katsastettu
     
    Muokattu: 22.5.2018
    Make.S tykkää tästä.
  8. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Tarkoitus on että listaa ajetaan nyt ja tulevaisuudessa preppaamattomilla radoilla. Varmasti poikkeuksia tulee vastaan ja tällä kaudella se on tuo finaalikisa Kauhavalla pohjoisen listaa vastaan. Ja eiköhän tuo vääntö nyt vois jo pikkuhiljaa riittää. Joka saatanan vuosi sama laulu. Listalla on säännöt ja niillä mennään. Ja kyllähän lähes jokaisen listan auton voi luokitella myös kilpuriksi. Sehän riippuu ihan miltä kantilta sitä katsoo. Mutta eikö se ole pääasia että kuskeilla on hauskaa ja yleisö viihtyy. Jos tähän touhuun lähtee liian tosissaan niin tulee vaan paha mieli. Joka kaudella on nähty noita 12-13 sekunnin autoja listalle pyrkimässä ja usein vielä samat autot monessa eri tapahtumassa. Ja se on pääasia että pyrkijöitä riittää niin onpahan yleisöllekkin enemmän katsottavaa.
     
    JuhaKuu, Herje, superbird ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. mopster

    mopster Gearhead

    Mua ei kiinnosta paskaakaan mikä kenenkin mielestä on katuauto, mutta jonkun verran kiinnostaa mitkä tän Blacklist sarjan säännöt on kun kerran itse siihen osallistun. Eli tilanne on tosiaan se että ainut autoja koskeva sääntö on toi ajolenkki homma, mutta yhtään lenkkiä ei ole järjestetty ja on todettu aika monelta taholta itseni mukaanlukien että ajolenkki on turha eikä palvele ketään. Yritin tässä vetää keskustelua siihen suuntaan että olisko hyvä olla jotain muita sääntöjä kun nyt ei ole käytännössä mitään. Järjestäjän ja kilpailijoiden kommentit lähinnä kiinnostaa.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Älkää nyt hyvät ihmiset tappako hyvää sarjaa joillain typerillä säännöillä.
     
    Black Nova tykkää tästä.
  11. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Kitunen tulossa Vesivehmaalle kahinoihin mukaan.
     
  12. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    Mitäs jos ajettais välillä? :D
    [​IMG]
     
    stana, puna niska ja Herje tykkäävät tästä.
  13. GS

    GS Gearhead

    Mikäli laji taantuu kehityksen osalta, mitähän se kertoo lajin nykytilasta?

    Tarkennatko hieman? Mikä ”asia” ja mikä on sitä ”bullshittiä”?
    Tiedän että kaikki muu on paskaa paitsi kusi, mutta tarkenna nyt hieman mikä esim.siinä ajatuksessa on ”bullshittiä” että Suomistreetissäkin pyrittäisiin yhtenäisiin/kattaviin sääntöihin ja että kilpiautot ajaisivat eri luokassa kuin racestreetterit?

    Toisaalta, kerro nyt muutama perustava asia mistä me olemme erimieltä?
     
    Muokattu: 22.5.2018
  14. Keme

    Keme Gearhead

    En tiedä mikä on "Race" tai "True street", mutta tää Blacklist on just hyvä. Viihdyn täysin mukavasti katsomossa ja seuraan kisoja mielenkiinnolla.
    Ainahan tää katuautomaisuus tuntuu eniten ahdistavan niitä jotka ei todellakaan osallistu ajamiseen tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan millään tapaa. Perisuomalainen kyynaamailu sekä muiden toiminnan torppaaminen ja arvostelu on vaan niin kivan helppoa touhua netissä.
    Mitenkäpä jos tekisitte jotain ettekä vaan lässyttäisi? Menkää murskaamaan Blacklist 109% kilpa-autolla tai tuhatprosenttisella katuautolla. Oppisivat nykylistalaiset sen jälkeen paikkansa, kun just se eniten-aito tai eniten-väärä auto olisi ykkösenä.
     
    Humble Bee ja Herje tykkäävät tästä.
  15. GS

    GS Gearhead

    Oma luokka aidoille leimapeleille = ”True Street” ja oma luokka leimattomille race autoulle = ”Race Street”...
     
    tami142 tykkää tästä.
  16. T5

    T5 Gearhead

    Tässä ollaan aikalailla asian ytimessä. Jos joku sääntöpykälä pitäisi olla, niin voimassa oleva katsastus voisi olla semmoinen. Silloinhan se on katuauto. Se, ajaako joku sillä leimatulla autolla kesässä 10km vai 5000km on jokaisen omistajan oma päätös.
     
    Blower Camino tykkää tästä.
  17. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ei sillä leimalle ole väliä, koska ei se takaa että auto on laillinen tai muutenkaan mitään.
    Jos vaaditaan laillista autoa, niin mitään 60, 70, 80 tai 90 luvun autoa et saa +20% hp katsastus säännöllä kulkemaan yhtä kovaa kuin uusia superautoja.
    Sen jälkeen voikin sen kisailun siirtää tänne ja vertailla wikipediasta missä autossa on paras 1/4 aika.
     
  18. GS

    GS Gearhead

    Se ei ole asian ydinkään onko leimattu auto tismalleen ”laillinen", vaan se olisi kilpailujärjestäjän luokkavaatimus....”leimattujen autojen luokka”!
    Eli kyse Ei olekkaan ”laillisuudesta”, vaan siitä että näin säännöt pidetään simppeleinä (Säännöt = rekisteriote) ja katuajokelpoisuuden toteaminen.
    Kun koneen koko, turbot ja renkaan koko on otteessa jossa on voimassa oleva katsastusleima, kaikki muu voidaan jättää spekulaation ulkopuolelle...kuten se että ottaako toinen käsijarru tarpeeksi kiinni ja palaako molemmat rekisterikilven valot,jne.
     
  19. superbird

    superbird Gearhead

    Ei tämä muuta tilannetta muuksi mikä on tällä hetkelläkin. Rekisteriotteella oleva auto jossa kaikki muutokset merkattu 80 tai 90 luvulla. Samoja muutoksia ei saa tämän päivän papereihin. Leimalle laitetaan katsastusmoottori ja sitten takaisin kisakone ym. Rekisteriote ei takaa tasavertaista kalustoa. Katuajo kisapaikalle ei ole mikään ongelma Suomi laitteille. Ajetaanhan Amerikan drag weekillä 5s autoilla siirtymät. Esim Jeff Lutz. Jospa lopetetaan turhanpäiväinen jauhanta asiasta ja keskitytään katukisa-autoilla ajoon Blacklistalla ja samoin North puolella.
     
    stana, FuryIII '71 ja JuhaKuu tykkäävät tästä.
  20. exchevelle

    exchevelle Gearhead


    [​IMG]

    "Taasko" tämä "alkoi".. Josko "tämän" mantran "hokemisen" keskittäisit "sinne" ikiomaasi "no prep" topiikkiin "etkä" tulisi "jokaiseen "true street" ketjuun "kertomaan" teoriaasi "mikä" on "kaikkialla" muualla "maailmassa" menestyvä "genre", ratkaisu "kaikkeen" ... """"""""""
     
    Hänkkä, Herje, FuryIII '71 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!