Buick Skylark 1965 NET-1 *valmis*

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Rekkuriepu, 2.5.2021.

 1. Rekkuriepu

  Rekkuriepu 3rd gear

  Mallisarjojen valmistajat eivät kovin monia Buickkeja ole tehneet. Kun tuli tarve tehdä pienoismalli vuoden 1965 Buick Skylarkista, joka on Suomen varttimailiradoilta tuttu ja sittemmin katukäyttöön siirtynyt, piti turvautua johonkin saatavilla olevaan mallisarjaan. Pontiac GTO vm. 1964 jakaa saman tyylisen korin, mutta tietysti koko keula, perä ja kyljet piti muotoilla uudelleen. Puskurit veistelin Evergreenin muovista, samoin kylkien pokkaukset siirtyivät ylemmäs muovilevyjen avulla. Flippikeulan tein liimaamalla muovilevyä lokareiden väliin ja muotoilin Buickin näköiseksi. Laittelin sen toimivaksi saranoineen. Konepellin alle tuli SBC ja TH400 monilla omilla osilla höystettynä. Pohjan alle tuli mittavan kokoiset pakorännit.
  Maalit hain Stirwellistä, mutta kun punertavan maalin värikoodia ei ollut, piti sävy haarukoida maaliliuskoista. Toinen yritys osui aika lähelle oikean auton sävyä. Harmaa alaosa oli helpompi arvoida oikeaksi.
  Kyseinen Buick on rekisteröity nykyisin museoautoksi kaikkine 80-luvulla tehtyine muutoksineen (scooppi, etupenkit, kone, Centerlinen vanteet ym.) Hatunnoston arvoinen teko, että kisahistoriaa näin kunnioitetaan myös viranomaisten puolelta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  teehoovee, Isamu, esmi ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. 383

  383 Gearhead

  :):):):):):):):)
   
  Rekkuriepu tykkää tästä.
 3. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Hieno projekti. Upee lopputulos.
   
  Rekkuriepu tykkää tästä.
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ihan pakko nostaa kuviteltua hattua kun en semmoista käytä.

  Yksinkertaisesti mykistävä jätkä.
   
  Rekkuriepu ja chevy thunder tykkäävät tästä.
 5. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Buick (NET-1) Forssa 04.08.2019

  [​IMG]
   
  Rekkuriepu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!