Cadillac -59 Taka-akselin "tulppa" - Hiilien merkitys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja EVO X, 25.9.2012.

  1. EVO X

    EVO X Gearhead

    Moi, alla olevan kuvan mukaisesti tuossa taka-akselin tulpassa, joka tulee siis takapyörän laakerin ja navan väliin vetariin, on hankaava hiili - - Mikä tämän tarkoitus oikein on? Lähinnä siis sen vuoksi että toisesta palikasta varisi hiilet kun laakeria irroitettiin ja nyt ihmettelen vaan tartteeko sinne laittaa uutta? Autohan on ihan perus DeVille ja rautajousilla ja en kyllä muistaakseni ole nähnyt mitään sähköjä menevän tuonne akselille. JA toisaalta miksi sen vetarin pitäis yleensäkkään maadoittaa mitään?

    [​IMG]
     
  2. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Veikkaisin että jotain staattisensähkön estäjiä. noita on ollu noissa vanhemmissa jenkeissä missä milloinkin.
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Häiriönpoistoo, vielä 70-luvulla autoradiopajat asensi esim etupyörään vastaavaa laahuria, jolla vähennettiin radion häiriöitä, se maadoitti navan paremmin kuin laakerirasvan kautta (näin olen antanut itselleni kertoa, isä on ollut alalla jo 60-luvulta asti, ja on yksi kolmesta legendaarisen Mäkitorpan perustajista, ei tosin ollut pitkään mukana toiminnassa, kun oli omakin firma ja on edelleen...)!!
     
  4. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Niin olikii. foordissakii etunavoissa ja konepellissä ym.
     
  5. EVO X

    EVO X Gearhead

    Ok, kiitoksia vastauksista! Enpä ala siis askartelemaan tuonne nyt mitään kun radiokaan ei ole alkuperäinen :)
     

Kerro tästä muillekin!