California-kuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Muki, 3.10.2007.

 1. Muki

  Muki Gearhead

  Hätäpäissään sohellettuja fotoja voipi tiirailla osoitteessa

  http://public.fotki.com/4d440/socal---2007/

  täällä on sen verran puuhaa että en ehtinyt niihin laittaa selosteita. Aihepiirinä kuitenkin about

  "maantienäkymiä"
  "NHRA museum of drag racing (Pomona, California)"
  "LA County Fair"
  "Westoaks Dodge Dealership"
  "Malibu Beach"

  ja muita satunnaisotoksia. Siellä täällä näkyvä jeparimallinen Ford Crown Victoria (valkoinen) on käytössä. Tankatessa huomasin, että siihen voi näemmä laittaa vaihtoehtoisesti myös E85 - polttoainetta. Täällä päin ei näet turhilla verorangaistuksilla estetä puhtaampien polttoaineitten käyttöä...
   
 2. Hemibee

  Hemibee Gearhead

  Kyllä, olen kateellinen. Eiköhän sitä vielä joku päivä tule itsekkin lähdettyä :odroll:
   
 3. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Kiitos kuvista!

  Edelliskesänä nukuttiin yksi yö teltassa Malibu Beachillä leirintäalueella kun siitä ohi ajettiin, tulipa käytyä uimassakin. Aallot oli vahvempia kuin mies. :rotfl: Toi museo pitäis kyllä vielä joku päivä käydä katsomassa!
   
 4. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Ei tosta museon AWB-Chevykakkosesta sattuis olemaan enempää kuvia? Näytti olevan "Chevy2Much", olikohan replica vaiko se aito?
   
 5. Muki

  Muki Gearhead

  Chevy kakkosesta ei enempää kuvia - sorry - muutenkin kuvat on napsittu vähän niin kuin sarjatulella, joka on täällä päin käynyt tietänee että nähtävää on niin turkasen paljon ja amerikan vuorokaudessakin vain 24 tuntia.

  Pääosin NHRA:n museon näytteillä olevat autot ovat "real thing" joitakin aikanaan tuhoutuneita lukuunottamatta, joista on rakennettu tarkka replica.

  Aztec yms. kustomit olivat genuine. Ja muistaakseni myös melrose missile mikä tietysti mopsimukia lämmitti kovin.

  Työntekijät museossa ovat pääosin iäkkäämpiä FED-aikojen nimiä. Tekevät vapaaehtoisesti, kun kerta "on niin hauskaa muistella vanhoja aikoja". Kun museossa käy, on varauduttava siihen että juttutuokiot herrojen kanssa venähtävät helposti tunnin-puolentoista mittaisiksi.

  Jonkun verran on amerikkaa tullut nähdyksi ennenkin, mutta tämä Cali on kyllä ihan oma juttunsa.

  On se vaan hassua miten autoilu 16 miljoonan ihmisen kaupungissa on paljon selkeämpää ja helpompaa kuin stadissa.

  Täällä on väläytelty firman puolesta että Sacramentossa tai Seattlessa voisi olla pysyvämpiäkin hommia tarjolla - :eek:

  Pitäisiköhän löijylle antaa eläkepäivät Californiassa :rotfl:

  :pinup: tulee tänne viikoksi alkaen 11 päivä, vastahan tossa on jotain 7 vuotta lykätty honeymoonia.
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllähän se on kiva aina silloin tällöin vierailla ulkomailla. Iselläni alkaa oleen 20 vuotta aikaa edellsiestä kalivieterin vierailusta. On saattanut jotkin paikat vähän muuttua siellä, mutta varmasti suuren osan vielä tunnistaisi.
   
 7. Muki

  Muki Gearhead

  Mulla oli kanssa 22 vuotta väliä ennen kuin menin noin 1.5 kuukautta sitten Ohioon viikoksi ja nyt 7 viikon reissu. Tosin calissa vain 3 viikkoa ja loput 4 SC:ssä eli sen verran lähellä Floridaa, että tulee sekin paikka nähtyä taas.

  Periaatteessa aika vähän oli muutoksia 22 vuoden aikana. Kaikki se mikä täällä on kivaa on säilynyt. Tosin autothan ovat vähän eri näköisiä nykyisin kuin sillon 80-luvulla.

  Mutta ei tää pelkkää huvia ole, ma-pe 8-5 kurssilla ja se vie kyllä mehut vaikka suht hyvin ton englannin kanssa pärjäänkin.

  Tänään kurssi päättyy sen verran aikaisemmin että taidan suhata takaisin mopar dealerille hakemaan ne tilatut .920" vääntöjouset valtteriin - ei löytynyt ihan hyllystä sentään viime lauantaina. Sitten voi taas palailla rantatietä pitkin ja huljutella liikavarpaita isossa vedessä.
   
 8. Muki

  Muki Gearhead

 9. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllähän siinä kivaa kuvaa oli. Aikalailla olet innostunut kuvaamaan neonvaloja ja erillaisia firmojen logoja.
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Käyppä Muki vilkaisemassa vieläkö Downeyn alue on entisensä. Siellä oli ennen mutterikahvila, joka toi mieleen American Graffitin ja huhujen mukaan maailman ensimmäinen Mc Donaldsin drive-in hampurilaispaikka, jossa ainakin -87 oli vielä paikallaan 50-luvun valomainos. Vieläköhän siellä Firestonella cruisaillaan joka keskiviikko, ainakin ennen siellä näki tosi hienoa kalustoa. Alueella oli myös Harwey´s kuppila, joka mainosti ennen cruising perinteitä jo vuodesta 1956. Käy joku keskiviikko vilkaisemassa ja raportoi toimiiko homma vielä.
   
 11. NUTFINN

  NUTFINN Gearhead

  Suurin muutos 80 luvulta on, silloin ei ollut 12 miljoonaa laitonta latinoa maassa, oi niitä aikoja.
   
 12. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Hieno museo, pitää joskus käydä!

  Itselläni oli muuten aikoinaan sama juttu, vaikka omasta mielestäni osasin kohtuullisesti englantia niin kun sitä ihan oikeasti joutui keskittyneesti kuuntelemaan/puhumaan koko päivän niin oli yllättävän väsyttävää...
   
 13. Muki

  Muki Gearhead

  Jeh,

  ei oikein ollut muuta kuvattavaa kuin neonvaloja Universal Studiolla käydessä - toi mun kamera on kyllä hyvä mutta sen käyttäjä - :eek:

  Pitää tsekata Downey jos saisi aikatauluihin mahtumaan ! Katukuvassa kyllä näkyy hottentotteja säännöllisesti. Eilen taisi juurikin olla iso cruisingtapahtuma, mikä jäi väliin tuon 'pakollisen' Hollywood-visiitin takia.

  Oma kokemuksensa on öinen freeway Losin nurkilla.

  Perjantaina rantatietä pitkin San Diegoon ja siellä seuraavat kaksi viikkoa.
   
 14. Muki

  Muki Gearhead

 15. Putte

  Putte 1st gear

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan reissun saalista.
   
 16. Muki

  Muki Gearhead

  Jaahas

  210 kpl kuvia valuu osoitteeseen

  http://public.fotki.com/4d440/san-diego-speedfest/

  ekana kuvissa näkyvällä barracudalla suhattiin Rancho Bernardosta Coronado Islandille. Laitteessa on terhakka 340 ja Tremec. Kuuluu San Diego Mopar Clubin puuhamiehelle, johon otin ennen reissua yhteyttä.

  Siinähän kävi sitten niin, että ensin pääsin mutkaradalle hyrslerin tehdaskuskin kyytiin viperiin, ja hieman myöhemmin yhden viper clubilaiseen avoon. Ja kyllähän se aika mukavasti kuontaloa tuuletti. Joskin nahka tais vähän kärtsätä, mutta se nyt kai täällä liki meksikon rajalla kuuluu asiaan.

  Aina välillä hornetit antoivat lentonäytöksiä ja yhtä sun toista Navyn ilma-alusta hoiperteli tienoolla ; kas kun tämä saari on lentotukikohta ja muutenkin hieman sotilaallinen luonteeltaan.

  No joo. Se iso paukku olikin siinä, että paikalla oli kuten kuvista näkyy vähän helkkarin iso kasa legendaaristen tiimien autoja, joilla sitten mennä paukuteltiin mutkarataa pitkin. En olis ikinä uskonut että niitä pääsee oikein näkemään tositouhuissa. Voi sitä äänten sinfoniaa. Kuvista näette kenen ja mitä autoja. Radalla oli myös ns. isoja nimiä siitä huolimatta että herroilla alkaa olla ikää jo aika runsaasti, varsinkin 60-70 luvun Can Am ryhmien autojen ollessa kyseessä. Vaan eipä tuo vauhtia hidastanut.

  Radalla oli sitten kaikenlaista aina lolasta alkuperäisiin aitoihin ac cobriin ja eräät lentävät lähdöt olivat kyllä musiikkia korville, kun 30 räyhämoottoria aloittaa soiton pace carin häivyttyä etuoikealle. Ja se penske donohue henkinen amc myös meni aika haipakkaa. Tosiaan ei mitään turhia äijiä, noi alkuperäiset cobrat yms. ovat jopa täkäläisittäin aika kalliita vehkeitä, mutta kyllä vaan niillä herrat ajoivat ihan lännen malliin.

  Sunnuntaina menen uudestaan tontille - tapahtuma on kaksipäiväinen. Näillä näkymin tulen tapaamaan myös herran, joka muotoili uuden "E" korin.

  Kuvasadosta sen verran että mikään spesiaalikuvaajahan en ole, mutta yritinpä nyt ottaa talteen murto-osan esillä olleesta kalustosta. Seassa kaikenlaista hauskaa kuten HEMI:llä varustettu classic chevy, alkuperäinen lightweight mopar jne - kyllä niistä fotoista sitten näkee mistä on kyse.

  Perhana, täällä on kyllä aika hauskaa.
   
 17. Muki

  Muki Gearhead

  Suurin piirtein parisataa kuvaa lisää, tosin eri albumiin, osoite tällä kertaa

  http://public.fotki.com/4d440/san-diego-speed-fes

  tai jos ei sillä toimi niin peruuttamalla osoitteeseen

  http://public.fotki.com/4d440

  ja sieltä San Diego Speed Festival II - albumi tiirailun kohteeksi.

  Väsy, ei jaksa kirjoittaa enempää, mahti tapahtuma, näin mm. alkuperäisen Hudson Hornet Twin-H räyhäämässä radalla ja 32 Trans Am luokan vekotinta samaten. Menivätten huimasti ja metelöiden, sano.
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Mielenkiintoisen näköistä kuvaa näin pikavilkaisulla. Pitää myähemmin katsella tarkemmin mitä kaikkea sielät löytyy.
   
 19. Putte

  Putte 1st gear

  Kun noita kuvia vähän tarkemmin katsoi, niin kyllä siellä monelaista kalustoa oli paikalla. Olihan sitä kalustoa kyllä myös monelta ikäkaudelta. Ajoivatkos ne vanhimmatkin tuolla jotain näytöskisaa. Tosissaan niillä tuskin enää ajetaan, vaikka näillä köyhän miehen Coprilla sun muilla tosissaan revitelläänkin.

  Betonirata taisi olla, kun lentokenttärata kerran on, ainakin siltä näytti. Maalaukset voi olla renkaan alla aika liukkaita.
   
 20. Putte

  Putte 1st gear

  Olis pitänyt kattoa ensin se kakkos setti ja sitten vasta kysellä tyhmiä. Kyllä siellä näytti aika vanhaakin kalustoa radalla käyneen ajamassa.. Ilmailualan ihmiset ja autoväki yhdessä samassa tilaisuudessa. Milloinkohan tämmöinen yhteistyö onnistuisi meillä.
   

Kerro tästä muillekin!