California-kuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Muki, 3.10.2007.

  1. Muki

    Muki Gearhead

    Hjuuh, aika säästelemättä ajoivat radalla oli vaunun ikä sitten mikä tahansa. Kyllä harmitti kun ei ollut Mopoilija paikalla, olis meinaan saatu kunnon kuvia. Yritin videotakin ottaa mutta se meni puihin.

    Vihreä "Swede Savage" e-koppa ja se Javelin ottivat skabaa siihen malliin finaalissa että oksat pois. Kattelin siellä varikolla näitä Trans Am - ja Grand Am - luokkien menopelejä ja mieleen jäi yksi vette, missä esittelylapussa oli maininta myös varttimailin lukemista. Hyvin matala kymppi...ja näillä sitten poijjaat veti mutkarataa niin että soi. Seassa oli muutama biimerikin mutta ilmeisesti amerikan pojat eivät osaa ajaa niillä tai jotain muuta sellaista, kun olivat koko ajan hiukkasen tien tukkona näissä isoissa luokissa. Ei mitään bemareita vastaan sinällään eikä etenkään ns. "bat" biimeriä tule väheksyä - hieno peli, patruuna laulaa kuin viimeistä päivää - mutta ei jotenkin sopinut siihen kuvaan minkä olen antanut itselleni tulla ymmärretyksi - "nehän menevät kahdeksikkoa näiden lännen vaunujen ympäri" :poff: . Siitähän on tälläkin forumilla joskus taitettu peistä...

    Se on aika makea soundi kun 32 kpl Trans Am luokan laitteita räväyttää laput lattiaan kun pace car poistuu edestä. Skaban seuraaminen oli hauskaa kun pääsin lauantaina itse mainitulle radalle kyytipojaksi tai kartturiksi vähän ärjistetyllä viperilla, eli tiesin hieman miltä se näyttää noin tuulilasin takaa. Viperin kuski oli töissä "R. Petty" nimisen hepun tallissa, joten tunsi jotain ratinvääntämisestä tietävänkin. Mun mielestä se maistui vähän niin kuin 11 sek varttimaili paitsi että sivusuunnassa kun mutkiin mentiin.

    Sittenhän siellä oli myös tämä yleisöajelutus mutta se oli pienemmällä radalla, ja asia erikseen. Tosin kävin minä siinäkin.

    Siinä twin-H hudsonissa on aika rapeat soundit ja se näytti hassulta, kun oli omassa luokassaan noin 2.5 kertaa sen kokoinen kuin mitä muut autot.

    Kuvia on kaiken kaikkiaan noin 1/4 siitä mitä autoja oli, mutta eihän näissä ameriikan tapahtumissa kerkeä kuvaamaan kuin pienen osan. Mähän jätin kuvaamatta tyystin Ferrarit sun muut koska en niiden päälle mitään ymmärrä, ja niitä saa ihan rahalla kaupasta, jos haluaa tiirata tarkemmin. Niitä italian maranelloratsuja oli tontilla jotakuinkin 100 kpl jos joku on tilastoista kiinnostunut.

    Niin sunnuntaina sinne tapahtumaan mentiin San Diego Mopar Clubin jäsenen vaalean beigen värisellä 2d valiantilla mistä onkin heti kuvia sarjan alussa. Gentleman osti auton uutena ja on hänellä edelleen hallussa. Pienen renovaation tuloksena patruuna on tanakka stroker-360 ja rasia 4-spd. Paikalliseen tyyliin ominaisesti alustaan oli satsattu, ja freeway exit ja entrance ramppeihin tultiin aivan säälimättä, ei muuta kuin hanaa vaan lisää. Onneksi oli nassu vähän auringossa kärtsännyt, niin ei näkynyt miten satunnainen matkailija ehkä vähän kalpeni....ja rutisti penkin sivurautoja. :rotfl:

    Nämä paikallisen mopar klubin ukkelit ovat kyllä todella nähneet vaivaa vierailuni suhteen. Keskiviikkona menen notkumaan heitin säännölliseen viikkotapahtumaan.

    Yleisesti ottaen nämä paikalliset tuntuvat olevan aika maanläheisiä siinä suhteessa että vaikka vaunu saattaakin olla esim. aito AAR niin sillä myös ajetaan, koska trailer queens are for fa*ts.

    Koko session sulatteluun menee aikaa, kun ei sitä oikein taas osannut etukäteen ymmärtää mittakaavaa ja sitä, että pääsee näkemään legendaarisia autoja radalla revittämässä ja kerralla niin monta. Lähes kaikki ovat aitoja, alkuperäisiä laitteita joskin seassa oli muutama tarkasti tehty replika, jos alkuperäinen on tuhoutunut.

    Noista on joskus lukenut jostain lehdestä ja jotenkin ollut siinä käsityksessä että ne ovat pumpulissa ja vitriinissä, mutta ei se niin olekaan näemmä.

    Muutenkin olen huomannut että täällä on paljon manuaalivaihteisia autoja minkä ohella alustaan on satsattu. En tiedä onko paikallisväriä vai onko jokin muu syy, mutta ehkä he eivät vain tiedä että näillä ei voi ajaa mutkaan kun kerran ajo-ominaisuudet puuttuvat tyystin :rotfl: .

    Ja foordimiehille tiedoksi että kyllä ne mustangitkin menivät upeasti ja soundi oli kuin F1:ssä pääsuoralla.

    Ennen kuin joku eksotiikka-maisteri harmistuu todettakoon että en minä nyt suorastaan syljeksinyt ferrarien ja porsaiden suuntaan, mutta jos puhutaan siitä mitä radalla tapahtui niin kyllä ne olivat yleensä se hetki kun jengi poistui nakkikioskille ostoksille. :poff:

    Hienoja dremelporiahan ne kyllä ovat, mutta pallit löytyivät kyllä tuolta trans am - luokasta. Oikeastaan näistä euroihmeistä parhaan vaikutuksen teki se bat - bmw.

    Noita luokkiahan oli joku 9 kpl ja niillä veivattiin järjestyksessä radalla nämä kaksi päivää.

    Tätä kirjoitettaessa on paikallinen maanantai-aamu ja kello väittelee kuuden pintaan. Kurssit jatkuvat taas ja viikko siis edessä.

    Joka tapauksessa jos joku suunnittelee kaffi-lornian matkaa niin kyllä tänne san diegoon kannattaa suunnistaa jos reissu osuu tämän tapahtuman kohdalle. Varsinkin pelkästään drag-race kisoja seuranneelle on luvassa ihan uusia elämyksiä.

    Taitaa olla ensi viikonloppuna goodguys @ bakersfield ja tarkoitus olisi suunnistaa sinne, jos vain hommat menee kohdalleen eikä palmupuihin. Sehän on taasen sitten hot rod heaven ja famoson racewaylla luvassa paikallisten mukaan ihan käsittämätön spektaakkeli. Voin vain kuvitella mitä se on jos kerran tämä speed fest kalpenee rinnalla. Ajomatkaa on kyllä aika runsaasti diegon ja bakersfieldin välillä ja ennen muuta majoitustilanne eli hotellit pahasti kiven alla leipurikylässä. No, katotaan miten käy.

    Siellä olis luvassa perjantaiehtoolla kaffittelua ja lokareihin nojailua doubletree hotellin edustalla, paikalla garlitsista lähtien koko lajin legendaarinen kerma....

    Siellä kotimaassa kuulemma odotellaan lunta ?
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Jep täällä on vähän eri kelit kuin siellä. Ensimmäisiä lumisateita on Etelä'-Suomeen ennustettu jo tälle viikolle eli talvi tulee väkisinkin jossain vaiheessa tänne.

    Kyllä noi jenkkien ratasarjat on ihan eri luokkaa kuin täällä Euroopassa ja aika usein, kun Jenkeistä on tuotu täkäläisiin sarjoihin Musteja tai camaroita, joilla ei siellä ole pärjätty, niin tällä ne on kunkkuja, jos vaan mahtuvat sääntöjen mukaan omiin sarjoihinsa.

    Kyllä noissa Keski-Euroopankin historic kisoissa on todella hienoa kalustoa ja niillä ajetaan ihan tosissaan ja pieniä osumiakaan ei pelätä. Täällä vaan kalustomäärä niissä mielenkiintoisissa luokissa taitaa olla huomattavasti pienempi kuin siellä.
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Kiitos terveisistä, hyvältä reissulta kuulostaa. Goodguys' Show on varmaan myös näkemisen ja kuvaamisen arvoinen! Ota motelli vähän kauempaa Bakersfieldistä niin varmasti löytyy sitten ainakin yösija. Sulla on oma läppäri mukana? ÖÖÖÄÄÄÄÅÅÅÅ :lol:
     
  4. Muki

    Muki Gearhead

    Jo vain skandit pelaa kun tää on työreissu. Tätä läppäriä onkin sitten saanut raahata ympäri mualimata ; jos olisin fiksu, ehkä olisin valinnut aikanaan vähän kevyemmän kannettavan :rotfl:

    Toi Bakersfieldin reissu on vielä vähän avoin näiden muiden ohjelmanumeroiden takia. Jos se menee puihin, niin ei hätää - tän reissun nojalla olen kyllä sitä mieltä että aina voi tinkiä vuoden mittaan toissijaisista asioista kuten syömisestä, ja siten säästää matkarahoja tänne. Vallankin jos saa vietetyksi esimerkiksi talvilomajakson lämpimässä, mikäs sen hauskempaa. Normaalisti tähän aikaan vuodesta olisi jo vanha tuttu nivelsärky ja hammasten kiristely ohjelmassa, mutta tämä lämpö tekee kyllä gutaa. - ei mulla mitään nivelreumaa ole mutta aika raihnaiseksi menee aina kylmän vuodenajan mukana.

    Tankkasin crown vicin eilen iltasella ja kyllä se on ihan käsittämättömän halpaa. Samalla tsiikasin mitä maksaa moottoriöljy huoltoasemalla, ja olihan toi hintataso näemmä 1/10 siitä mitä härmässä. Kai se vaan sitten on niin kallis rahti sinne Suomeen niitä tonkkia kuskata.

    Eilinen kurssipäivä oli kyllä aika raskas, viikonlopun reippailu tuntui vieläkin. Onneksi tänään on selvästi jo paremmin virtaa. Kaksi pitkää päivää Californian auringossa - varsinkin kun näkemistä ja tekemistä on paljon - vie oman veronsa. Muita veroja täällä ei juuri tunneta :rotfl:

    En tainnut muistaa kuvata enkä mainita että tilaisuudessa oli runsain mitoin vetykäyttöisiä autoja, joilla olis voinut suhailla ympäriinsä, jos siltä olis tuntunut. Täällähän on noita hybridejä ihan helkkaristi ja orientaatio sellainen, että jos kerran teknologiaa on, käytettäköön sitä. Muutenkin tämä paikallinen "mindset" on sellainen reipas, let's get it done, eikä jaaritteluun ja vatvomiseen taipuvainen kuten ehkä kotomaassa tuntuu olevan hallintokulttuurille ominaista.
     
  5. hauta

    hauta 1st gear

    Jos olet menossa Bakersfieldiin lauantaina niin kannattaa poiketa aamukahvilla donut derelictsissä,Huntinton beachissa.Noin 35 mailia la:sta etelään 405:sta josta magnolia ave länteen ja Adams st:n risteyksessä on mesta.Alkaa aamulla klo 6 ja todella alkaa klo 6.N 100 toinen toistaan hienompaa ajoneuvoa paikalla tosin pääasiassa rodeja.Ja donitsit ovat hyviä.Kokemuksen arvoinen aamukahvi.
     
  6. jusi99

    jusi99 Gearhead

    Nyt loppuu toi munille iskeminen :)

    Tiedät kyllä mitä täällä odotellaan!
     
  7. Muki

    Muki Gearhead

    Täältä sais aika edukkaasti K-sarjan hyrslereitä (niitä on vielä muutama jäljellä, kaikkia ei ole paalattu) :rotfl:

    No asiasta kukkaruukkuun eli tänään on täällä Meksikon rajan tuntumassa keskiviikko mikäli paikallisiin on uskominen. Ja sehän tarkoittaa sitä, että mopar klubi kokoontuu yhden ravintelin edustalle nojailemaan lokasuojiin ja valehtelemaan aikakorteistaan. Ounastelisin jotta fotograafi ellei toinenkin on luvassa niistä kinkereistä.

    Kuvasarjoissa speedfestistä näkyy myös pari kovin härmäläisen oloista a-koria (225 etc). Toinenhan niistä sisältää hyperpak romppeet. Tässä hemien ja sixpakkien luvatussa maassa molemmat ovat tapahtumissa virkistävä poikkeus.

    Voi tätä elon tuskaa ; hemimoottoreita ja sixpakkeja on mukamas liikaa :rotfl:

    Bakersfield on vielä vähän avoin juttu.
     
  8. hot rod

    hot rod 1st gear


    Kesällä oli Rissalan Air Showssa Amerikan autoja esillä.
     
  9. Muki

    Muki Gearhead

    No kävinhän mie mopar-klubin tapaamisessa, joskin se olikin virallinen kokous, eikä niinkään cruising-sessio. Ei silti hullumpaa - syötiin meksikolaisravintolassa jotta naaveli naukui (mutta ei lompakko) ja ohjelmassa oli kaikenlaista puhetta ja höpinää.

    Koska suomalainen heppu on täällä eksoottinen juttu, niin sittenhän ne pitivät kokkapuheita ja aplodikierroksia ja varustivat minut klubin rekvisiitallakin. Sitten löivät kouraan tuoreimman klubilehden jossa olivat lähes top fuel kuljettajaksi ja WRC-rallikuskiksi ylentäneet. -En tullut maininneeksi takavuosien vedonlyönneistä mitään :rotfl:

    Kun aikanaan päästiin ravintelista parkkipaikalle oli jo pilkkopimeää, ja kuvaaminen jäi sikseen. Samoja autoja ne aika pitkälle olivat kuin mistä jo on kuvia.

    Väkeä oli paikalla semmoinen viitisenkymmentä ja keski-ikä oli kyllä selkeästi siellä viidenkympin tuntumassa. No, harrastustahan täällä on ollut jo pitkään ja moni joka arpoi taalansa 60-70 lukujen taitteessa ajopeliin suhailee sillä vieläkin. Onpa osalla tullut yllätys vastaan vuosien saatossa, miten heimo-cudan käypä hinta on pompsahtanut. Vaan eivät ole myyneet ; mikäs siinä kun kerralla ostaa hyvän, niin sitä voi näemmä pitää pidempäänkin.

    Ne jotka ovat autokauppansa tehneet joskus kultaisen kuuskymmentäluvun lopputohinoissa, ovat arvatenkin jo hieman iäkkäämpää väkeä. Kaasupolkimen painallus näytti silti sujuvan ihan - no, rutiinilla.

    Pidin sitten pienen puheen minäkin, jossa lähinnä sivusin tiedossani olevaa historiaa hottentotti-puuhista suomen maassa, ja kun kerran mopar-kekkereissä oltiin niin sanailin hiukkasen tuosta talliin ilmestyneestä onnenkantamoisesta. (Terveisiä vaan Jykälle että löijy tunnetaan nyt etelä-kaliforniaa myöten). Tein kyllä selväksi että omistusjaksoa on aika vähän takana ja että oma tekninen panostukseni on lähinnä rajoittunut toistaiseksi tankkaamiseen ja siihen johtaviin manöövereihin - hehheh -, mutta ei se näyttänyt tahtia haittaavaan. Melkein sekunnin olivat näemmä tavoite-et:stäkin pudottaneet amerikkalaisella suurpiirteisyydellä.

    Aplodeja tuli maan tyyliin niin kuin talvisodassa kranaatteja, mukavaahan se oli ja sieltä täältä tuli handuun pieniä muistoesineitä.

    Speed festarin järjestäjä oli paikalle kiittelemässä klubin panostusta mainittuun tapahtumaan, ja tulipa eräs vanhempi herrasmies kertomaan että kyllä hän suomen tietää hyvin - oma kerhonsa, joka panostaa early barracudiin on kuulemma jäsenistönsä osalta myös suomalaisvärillä höystetty.

    Vaikka täällä on kaikkea mitä hottentotti-ihminen kuvitella saattaa, on kuitenkin paikallisittain käsite katuautosta tavallaan aika mieto ; sitäkin suuremmalla syyllä olivat aika ihmeissään kun olivat heille aikaisemmin lähettämiäni suomi-hottentotti-linkkejä käyneet katsomassa.

    Nassu kärtsäs viikonloppuna niin tukevasti että mulla on sellainen matelijoille ominainen nahanluontivaihe nyt meneillään :oops: . Ei sitä ole ilmeisesti kotipuolessa tottunut aurinkoon. (Sorry "Candyland Express" Simo).

    Laittelin sinne fotosivustolle vielä yhden kansion lisää, klubin presidentti oli ystävällisesti ottanut ja tehnyt cd:n omista kuvistaan mitä oli ehtinyt näppäillä. Huomaa hyvin, että amerikkalaiselle eksotiikkaa on eurooppalainen auto, sillä aika paljon niitä esiintyy kuvissa.
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Okei! Hienoa, että yhteistyö pelaa.
     
  11. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Joopajoo, kuulostaa että siellä silti on ihan oikeasti kivaa. :D
    Jatka samaan malliin.

    Isot kiitokset tähänastisista kuvista. Kyllä nissä riittää katseltavaa. :eek: :eek: :eek:
     
  12. 85840845

    85840845 Gearhead

  13. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä siinä on paljon kuvia katseltavaksi. Pari sarjaa katsoin ja loput tulee katsottua hivenen myöhemmin. Oliko pyöräkuvat otettu jossakin alan liikkeessä. Jos oli, niin on kaupassa tarjolla muutakin kuin vakiokuntoista mopoa.
     
  14. 85840845

    85840845 Gearhead

    Pyöriä tuli kuvattua mm.Arlen Nessin shopeissa Las Vegasissa ja Duplinissa lähellä San Fransiscoa,cruising 66 cycles Springfieldissä,HD-Rallyssa Grantsissa,HD-swapissa Long Beachilla.
     
  15. Muki

    Muki Gearhead

    :eek:

    on tosiaan aika paljon kuuskutos-albumeissa kuvia. Menee varmaan paluun jälkeiseen aikaan ennen kuin ehtii katsoa nuo läpi, mutta se vähä mitä ehdin vilkaista niin amerikkaahan se, nimittäin, näytti olevan ja on tuo kamera pysynyt kourassa vähän paremmin kuin ihtellä.

    :pinup: tuli eilen iltasella tontille ja meinataan viettää viikko lomaa kun ei ole tuota virallista ohjelmaa.
     
  16. hot rod

    hot rod 1st gear

    Voihan nenä kun matkakuume kasvaa kun näitä kuvia katselee ja juttuja lueskelee.Kaipaus jäi ko. paikkaan sen parin kerran jälkeen kun aikonaan kävin.Kyllä vielä joskus Cruisaan pitkin Sun Settiä!
     
  17. Muki

    Muki Gearhead

    Joo lämmintä on ollut about 290 kelviniä ja nopeusrajoitukset freewaylla about 60 solmua tai 31 m/s miten sen nyt haluaa. Jäi Bakersfield väliin mutta käytiin suhaamassa a siellä b täällä ja tunnetusti surkeina valokuvaajina olemme jotain tohottaneet taasen alpumiin.

    Perjantaina pitäis navigoida crownilla losiin ja sieltä sitten flygarilla lauantaina kohden eteläistä karoliinaa eli paikalliseen Karjalaan. Mitä katselin sääkanavaa on myös siellä lämmintä.

    Temecula Valleyssa mikä on 211200 jalkaa hotellilta on tarjolla myös helkkarin hyviä hampurilaisia - 0.03571 stonea gutaa lihaa ja pari sämpylää joiden väliin mainittu jaloste survottu. Mad Madeline's on hyvä.

    16 kuppia hiilivetyjakeita kustantaa noin 3 taaleria mikä on meitin tukaateissa sangen vähän. Olenkin ajanut mahdollisimman taloudellisesti ympäristövastuuni tuntien.

    Se päivä mikä oli ennen tätä päivää, tuli vietettyä U.S. 101:llä siten että ensittäin päädyttiin Oceansideen ja sieltä sitten erilaisten taajamien kuten Carlsbad jne. kautta taas yöksi hotelliin, mikä onkin käytännöllistä.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Tuli taas slideshowna katsottua uusimmat otoksesi ja kyllä alkoi tehdä mieli pitkästä aikaa sinne ison veden taakse. No kaitpa sitä jonakin päivänä taas.
     
  19. Muki

    Muki Gearhead

    No nyt ei ole uusia kuvia mutta aattelinpa raportoida jos ketä kiinnostaa. :pinup: vein SD:n lentokentälle tossa aamupäivällä ja lähti hän kohti härmää. Mun pitää perjantaina ajella Losiin ja yöpyä siellä ; sitten menen gini ? valkoisin siivin kohti itärannikkoa eli South Carolinaan lauantaina varhain aamusella. Eli tältä erää on aika loppusuoralla kaliforniassa kärvistely. Koville otti.

    Tosiaan Bakersfield jäi sitten väliin mutta onpahan joku syy tulla tänne joskus toisenkin kerran. Käytiin sitten muissa turisti attraktioissa pitkin viikkoa ja jotain puolitaiteellisia kuviakin on lisäilty albumiin.

    Antiikkikauppa mikä sijaitsi Tecumalan tai mikä se nyt olikaan Old Townissa, sisälsi aika erikoista tavaraa. Niitä kauppoja oli kyllä lukuisia mutta tässä yhdessä oli mm. toisen maailmansodan aikainen saksalainen litteä taskulampun paristo, korkkaamaton. Aika ihme kun sellaisenkin valmistus tais päättyä joskus '45 suhteellisen varman tiedon mukaan.

    Samaisesta putiikista ostin pari rintamerkkiä, täällä kun puhutaan tulevista presidentinvaaleista niin ajattelin olla kerrankin ajan hermolla, ja valitsin Valiantin aikakauteen sopien "Nixon & Agnew" ja "President Nixon. Now More Than Ever" napit. Jos kohta on myönnettävä, että niillä ei oikein toi muutenkin vähäinen katu-uskottavuus juurikaan parantunut. No ovatpahan joka tapauksessa period correct tohon Valiantiin että ehkä sitten concours-pisteitä jos ei muuta.

    Voi ehkä olla että Watergate ei kuulu niihin hauskimpiin muistoihin amerikkalaisessa yhteiskunnassa.

    Alkaa pikku hiljaa kyrsiä tämä hotellielämä. Kokeneet maailmanmatkaajat vähän varoittelivat että pari ekaa viikkoa vielä menee, mutta sitten sitä alkaa tympiä. Ja kyllähän se niin on. Ei se ole sama kuin että jos täällä asuisi pysyvästi. Vielä olis viitisen viikkoa tätä laukkuryssän elämäntapaa jäljellä.

    Tällainen matkailu se avartaa perspektiiviä ja persektiiviä kanssa. Vaikka on paljon asioita mistä en juurikaan välitä kotimaassa, niin kyllä voisin jonkun verran maksaakin siitä ilosta että pääsis taas suomalaista kahvia ryystämään ja lyömään järjettömiä vetoja sekä haaveilemaan loputtomasti osista mihin ei ole varaa kavereiden kanssa.

    Ei pidä käsittää väärin, kyllä täällä on kivaa, mutta "oma maa Suomi, muu maa Kalifornia" pitää tässäkin paikkansa. Kuta vanhemmaksi elelee sitä herkemmin huomaa että ensinnäkin kahta maata on aika vaikea verrata toisiinsa mitenkään järkevästi, vallankin jos on kaksi niin ääripäätä kuin Suomi ja Yhdysvallat. Nimittäin ne todella ovat monissa asioita aivan eri päästä asteikkoa tai skaalaa.

    Suomessa on myös hyviä asioita. Kyllähän se niin on että aika lailla lintukodossa elellään, jos kohta sitä ei aina muisteta tai osata arvostaa. Mukavaa on sekin, että pääsääntöisesti Suomessa otetaan asiat aika rennosti eikä turhaan tehdä sosiaalisesta elämästä monimutkaista niin kuin täällä ehkä joskus (yllättäen) on.

    Mulle on täällä tullut mieleen että nämä paikalliset eivät oikein osaa ymmärtää miten paratiisissa he itse asiassa elävät, ja toisaalta heti perään tulee havainto että aika lailla ovat paratiisinsa sössineet paikka paikoin.

    Tosin ehkä on vain niin, että kun populaa on tolkuttomasti ovat ilmiöt aivan erilaisia ja mittakaavaisia kuin uinuvassa, etäisessä Suomessa.

    Nyt kun on ns. "aikuisena" viettänyt täällä aikaa sen 80-luvun puolivälin lisäksi, osaa ehkä havainnoida erilaisia asioita kuin silloin nuorempana. Itsekin on toki muuttunut eikä ole enää niin itsestäänselvää, että tarttuisi ekaan työpaikkatarjoukseen tuosta vaan. -Vaikuttaa toki sekin, että on jo ankkuroitunut kotomaahan pankin avustuksella.

    Mitä enemmän täällä aikaa viettää, sitä vähemmän on "jyrkkiä" mielipiteitä. Koko maa ja sen kulttuuri ja ilmiöt ovat niin paljon monumentaalisempia kuin Suomessa että mitään yleispätevää ei oikein voi sanoa. Joskus on sanottu että tiedon kasvu tuo tullessaan vain lisää kysymyksiä ja niinhän se on laita tässäkin asiassa.

    Onhan täällä aika lailla toisenlainen "vire" asioissa ja touhuamisessa ja ehkäpä päällimmäisin ajatus on se, että turhaan meistä useimmat siellä kotimaassa kuluttavat aikaa turhaan murehtimiseen. Täältä vois ottaa opiksi sellaisen "pistetään hihat heilumaan" mentaliteetin mitä ehkä vielä jossain päin Suomeakin vielä osataan.

    Tosin onhan se niin, että täällä kuitenkin valtio kovasti pyrkii viemään asioita eteenpäin, eikä esimerkiksi teknologian kanssa jäädä vatvomaan vaan se otetaan ripeästi käyttöön, tämä on ehkä keskeisin "mindset" eroavaisuus. Muutenkin jonkinlainen pysähtyneisyys tuntuu kotimaata vaivaavan, paitsi veroissa joita kehitetään kyllä kiitettävällä intensiteetillä.

    Se mikä näkyis tulevan täällä esille on ikävä kyllä käytännön elintaso ja siinä on huikea ero ainakin mun kaltaisilla IT-duunareilla (katson olevani sellainen koska mulla on aika painava työkalupakki duunin takia). Suomessa on nippa nappa varaa käydä töissä, mutta kyllä nämä paikalliset kollegat ihan selkeästi elelevät rutkasti leveämmin. Välillä on ollut sellainen tunne että olis itte niin kuin ne harmaat itänaapurit joita rupes sillon näkymään Suomessa kun hylkäsivät sen yhden yhteiskuntakokeilunsa.

    En tiedä miten pärjää puuseppä tai putkimies eri puolin rapakkoa, mutta otaksuma olis sellainen että nimenomaan työssäkäyvä keskiluokka pärjää täällä ihan selkeästi paremmin noin materialistisessa mielessä ; ja kun näyttäis tuota hynääkin olevan, niin harrastuksiakin voivat valita enempi sen mukaan mikä kiinnostaa kuin että mihin olis varaa.

    Mä olen niistä vakuutuksista on ne sitten auto- tai terveysvakuutuksia vähän udellut paikallisilta, ja kyllähän toi juttu on niin että ne ei tosiaan ole mitään tähtitieteellisiä niin kuin eräät tahot Suomessa haluaisivat antaa ymmärtää. Itse asiassa aika marginaalisia, kun vertaa meidän verotaakkaan. Mutta onhan täällä sitä väestöpohjaa vähän eri malliin, se on hyvä muistaa kanssa.

    Toisaalta se mikä tökkii kuin käärme paratiisissa on että täällä on kyllä sellaisia postinumeroalueita mihin ei ihan oikeasti ole mitään asiaa, ja että koko ajan on kuitenkin aina pieni varautuneisuus kun tuolla liikuskelee. Tämä on se viittaus lintukotoon tuolla ylempää tässä tekstissä.

    Eksyinpä tuossa matkoillani siihenkin herttaiseen lähiöön missä Boyz'N'Hood elokuva on aikanaan kuvattu. Ei siitä enempää mutta kiittelin kyllä itseäni että osasin sieltä hyvän sään aikana pois. Ei tarvittu enempää kuin vahingossa yksi EXIT 8-kaistaiselta freewaylta liian aikaisin.

    Jonkinlainen turvallisuus-vainoharhaisuus sanelee yleistunnelmaa aika lailla. Muutaman paikallisen kanssa kun asiasta on keskustellut, ovat he sitä kommentoineet niin että kyllä, aivan puhdasta vainoharhaisuutta se on suurimmaksi osaksi, mutta toisaalta pitää sekin paikkansa että täällä kyllä tapahtuu aika hurjia asioita vähän paremmillakin alueilla.

    Mutta ei tästä oikein muuta voi sanoa, kuin että onhan tää edelleenkin iso paikka ja sellaisena pysyy, ja pisto tikulla silmään niitä jotka kovin vahvoja lausuntoja antavat tästä maasta, näistä ihmisistä ja kulttuurista ilman että ovat täällä koskaan edes käyneet.

    Koittakaahan pärjäillä ja juokaa helkkaristi kahvia kun kerran sitä sieltä saa ; täältä ei oikein ole vastaavaa löytynyt.
     
  20. Muki

    Muki Gearhead

    Jaahas

    suhasin diegosta losiin ja jouduin jättämään crownille jäähyväiset hertzin palautuspisteessä. Mitä mittarista katselin niin sillä tuli kurvailtua 1073 varsin nautinnollista mailia, mikä ei nyt sitten ole juuri mitään kun ottaa huomioon miten suuri paikka tämä on.

    Aamusella lennolle ja illasta sitten taas joku vaunu alle ; saas nähdä minkä ne onnistuu järkkäämään. Toi crown oli vähän sellainen "puhumalla saatu", kun firman matkalla on niin (matkustus)pykälät ei oikein antais periksi tollaiselle koslalle, mutta kun kerroin hertzi-sedälle että ei kai tässä nyt olla tänne asti tultu jollain Toyotalla ajelemaan, niin hän sitten tuuppasi crownin tyrkylle vaikka onkin kalliimmasta "bräketistä".

    Ehkä siellä karoliinassa on hevoskärryt oottamassa.
     

Kerro tästä muillekin!