Chevy G20 -89 rakentelua ja kunnostelua ensiautoks.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja #niko, 20.4.2015.

 1. #niko

  #niko 1st gear

  Moro!
  Otsikko kertooki oleellisen, mutta tarkennetaan!

  Noin vuos sitte alko autokuume/rakentelukuume ja alko sopivan auton ettiminen, penarit ja corollat ei iske, piti olla jotain mikä erottus, jollast ei heti tuu vastaa ja jolla on kiva ajaa, mikäs muu siihen helpottas ku amerikanrauta :rotfl:
  Vanit muutenki ollu aina sellasia et kuola valuu ku näkee vaikka kuin ois laho :lol:
  Nettiä tutkittii ku kesän palkat tuli, kovin oli hintavia mut pakko oli saada ja sopivasti tuliki tarjous sit isäukon kaverilta. 2+5paku 6.2diisselillä ja th700 lootalla, paljon hitsattu ja paljon jäi mullekki hitsattavaa. Oli seissy useemman vuoden ilmeisesti mut käyntii lähti, osaa tuli mukaa autollinen ja vähän yli. 3 kierrosta renkaita vanteinee, peltiosaa, uudet putkimateriaalit, sisusta, poppivehkeitä sun muuta kivaa.. Hinnaks tuli 600e joka oli mulle tosi edullinen nähden osii ja autoo tehtyihin remontteihin yms.

  Tosiaan, autoa rakennetaan pienellä budjetilla, ja ite tehdään mahollisimman paljon mitä voi. +Älkäähän oottako liikoja, rakentaja itse on vuosmallia -97, et neuvot ja vinkit on enemmän ku tervetulleita!


  [​IMG] Siinä kuva hakureissulta, loput sit linkkeinä!

  Karuhan se on ja tekemistä riittää, mut nii pitääki :lol:
  Homma alko sit tutkimisella mitä kaikkea puuttuu (ei juuri mitää), ja sen jälkee tietty hitsaamaa, takalattiat oli melkee jo valmiit mut vähän sai ite askarrella ja siistiä vielä: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... sort=2&o=7

  Siistimistä, tässä näkyy myös toi entinen putkisto joka saatto vuotaa :odroll: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... sort=2&o=8

  Sit ku naputteli vähän helmoja ni ainoot mädät löyty täältä: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... sort=2&o=9

  Tohon sit askartelin parii kertaa paikan ennenku sai hyvän, sit ku valmiiks sai ni huomasin et olis ollu hyllys valmis korjauspala :rotfl: noh.. onpahan itte tehty..
  Paljon muutaki on tehty, sähköt kunnostettu, pakkeloitu ja paikkailtu varsinki.
  Sisustaa alettu nyt vääntää. Eli alkuusa hitsauspaikat putsattu ja maalattu, sen jälkee lattiaa tuli n. 5mm kumimatto ja sen päälle vaneri.
  Nyt filmivanerista askarreltu sohvatyylistä paikkaa taakse: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... ort=2&o=13 saa nähä puranko ton sit viel, ois toisenlainen visio päässä jo :D
  Taakse ja etee ois tarkotus säästä tota puuta lakattuna, siis eessä alkuperäset puuosat (tummaks?) ja taakke esim penkkien reunaa tekis listaa yms pientä näköää sais.

  Ulkokuoresta vielä et uutta pintaa vaatii seki, mut kyselin maalarilta hintoja ja menee tuhansiin joten se unohetaan samantein :odroll:
  Kokeilin vahailla kuntoo tota orggis punasta ja tuli muuten hyvä: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... ort=2&o=10
  Kuvasta erottaa kyllä vahatut kohat, oliki suunnitelmana toi alaosa ovenkahvastan alapuolen pokkauksesta maalata esim mustaks, ja toi peräosa vinoon vahauskohan reunasta. Säästys orkkisväriä ja mun päässä se näyttäs hyvältä, lavamassa ois siihen edullinen, kestävä, helppo, halpa, ja erilainen ratkasu. Jakaa mielipiteitä eikä siitä tarvi myrskyä synnyttää :soosoo:

  Kertokaahan ihmeessä jos on ideoita ja vinkkejä mitä pitäs/kannattas tehä kans.
  Sit joku kokeneempi vois vinkata millai homma, ja mitä otettava huomioo ku purkaa perän. Vuotaa öljyä jarrurumpuu, eli steeffanin vaihtoo..
  Eiköhän siinä ollu tarpeeks tarinaa näin alkuu, jatkossa tulee tarkempaa tietoa ku jotain tapahtuu :wink:
  Kommentit kelpaa muutenki, kritiikki otetaan rakentavana!
  Niin ja tuolla photobucketissa on muitakin kuvia ja videota autosa ku menee albumiin! : http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... t=2&page=1
   
 2. karivanner

  karivanner 2nd gear

  www.vtcf.net keskustelupalstalle kannattaa eksyä seuraavaksi :) ja kuva-albumia selaillessa voi tulla lisää ideoita. :)
   
 3. #niko

  #niko 1st gear

  VTCF sivut on tutut kyllä, ja sieltä paljon hyviä vinkkejäki löytyny :)
   
 4. 1320

  1320 Gearhead

  Hieno homma nähdä lisää "kunnollista" nuorisoa, jota kiinnostaa USA-autot noiden itäautojen sijasta (Itse siis olen vuosimallia '96 ja käyttöautoilut tapahtuu '87 G20 Vanilla :lol: ).

  Hyvältähän tuo näyttää ja hienoa nähdä näitä hitsattavan kasaan, eikä vaan suoraan laiteta osina myyntiin. Mun mielestä oikeinkin mukava auto ajaa, vaikka ei toki mikään ketterä olekaan, mutta rullailee muuten komeasti. Tuo maalaushomma kannattaa tehdä ihan itse, uskallan väittää juuri ekaa kertaa osan koripaneeleista maalanneena, ettei se ole niin vaikeaa mitä monet sanovat, vaikka toki eihän sekään ilmaista ole kun maalit (Ja mahdollisesti myös ruisku sun muut hilut) maksaa jonkin verran.

  Mielenkiinnolla seurailen...Lisää tarinaa vaan tulemaan sitämukaa kun etenee 8) !
   
 5. #niko

  #niko 1st gear

  Tulihan sitä taas tänää edistetty, tuulilasin ympärystät vihdoin paikattu, hiottu ja nyt maalattu.

  Takapäähän turvavoille tehty kehikko/soviteltu kiinni: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... ort=2&o=22

  Ja senkanssa väliseinää soviteltu: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... ort=2&o=24

  Ja: http://s1247.photobucket.com/user/n1pax ... ort=2&o=23

  Vielä vähän seinän kans väsäilyy et käy hyvin, sit voiki tehä uuden :lol:
  Tai sit peittäs kaiuttimien reiät jotenki.. Ikävä istuu takana ku jenssenit pauhaa korvanvieressä :poff:

  Ja tohon maalaushommaa, mitää ei oo lukittu kiinni jos itteeni yhtää tunnen ni mieli muuttuu vielä ja monta kertaa ku rakentaessa tulee uusii visioita..
  Beige väri alkanu kans mietityttää ihan tosissaa jos siistii haluis, mattavihree ois kans kova mustil vanteil 8)

  Pohjatöitä sit riittääki, perässä varsinki ihan tarpeeks ja enemmän jos jollain "oikeella maalilla" maalaa :cry:
   
 6. hevimies

  hevimies 3rd gear

  Noniin nythän onkin mielenkiintosta seurattavaa.
  Itsekkin olen käyttöharrastuspeliksi G20 starkin valinnut ja harrastaja on vm. 93
  Itsellä olis kanssa pellitysrumbaa tulossa tälle kesälle ja ensvuodelle maalaus. tätä jäähään kyllä seurailemaan.
   
 7. LPV

  LPV 2nd gear

  Toi yläosan punanen on hieno, jos se on kerran kunnossa älä suotta sitä vaihda. Alaosaan vois koittaa foto-sopata erilaisia värejä, että mikä näyttää hienolta. Se takaosan vinoon ylös värjäys on vähän sellainen "jokkis-kupla" temppu. Ainakin se vaatii väliin jonkun raidan, että tulee siisti. Tuota punaista automaalia saa sekotettuna kili-koli pulloonkin, jos sitä ei tarvita kovin paljoa. Spraypottuja on paremmilla suuttimilla, joilla saa ihan siistiä jälkeä, kun vaan viittii olla siisti. Hyvä että nuoriso viittii tehdä autoja! Kunnia teille siitä!!!
   
 8. #niko

  #niko 1st gear

  Pitäähän jonku levittää nuorisossaki sanaa autoista ;)
  Ei sitä rakentamiseks voi sanoa jos jonku volkkarin laskee sillee et öljypohja viikonvälein vaihettava, ja venyttää kumit leveemmille vanteille.. :D

  Ja sitä on tarkotus säästääkki sen mitä voi, vielä ku uusiks vahaa ni tulee tosi siisti. Ja jos toinen väri ois esim. musta ni punasen ja mustan rajalle vaikka piikkilankakuvioista tarraa tms. Ja täytyy tot punasta metsästää jostain et saa pienet paikkaukset etupäähän.
  Ja tota fotosoppihommaa on tehty, oottelen et saisin muokatut kuvat kaverilta kun ei omat taidot muokkaamisee riitä :odroll:

  Ja hevimies mäki tota sun capricen värkkäilyä oon sillontällön seuraillu, nähää joku ilta kärkkäisen parkkipaikalla ja katotaa kumpi suddaa paremmin ;)
  Noi capricet saa kans mulla kuolan valuu, oli joskus pari vuotta laho buickin electra kans seisomassa :)
   
 9. Khalle

  Khalle 1st gear

  Propsit projektista mitä ei kaikki lähtisi edes tekemään! Tässä saa olla justiinsa niin luova kun uskaltaa...! :rotfl: :rotfl: Tätä tullaan seuraamaan!

  Itse rakentelen C1500 sportsiden itselleni ekaksiautoksi, oli seisonut 5vuotta pellonreunalla... kohta vuosi yhteistä matkaa rullailtu ja kiroiltu :lol: Eihän tässä mitään järkeä ole mutta hauskaa on ollut!

  [​IMG]
  Siinä on linkki moottorinetin Galleriaan! :poff:
   
 10. hevimies

  hevimies 3rd gear

  Juu näin pitänee tehdä ja viimestään cruisingissa turisemaan ja pällistelemään. :) Tuohon omaan starkkiin oon hankkinu värit lahden työkalupisteeltä. Ottavat suoraan pinnasta kuvan millä sekottavat maalin. Saa sekä pullosta että normina säiliönä.
   
 11. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  erinomainen homma että tälläisen haluat ensimmäiseksi autoksesi ja vielä jokapäiväiseksi ajoautoksi. löytyy parkkipaikalta helposti ja erottuu massasta sopivasti. yleinen auto johon saa vielä toistaiseksi varaosia helpohkosti ja hyvään hintaan ihan uutenakin vielä.

  jos neuvon voin antaa.. jos näet toisen samanlaisen projektin niin osta sekin varaosaautoksi jos vain budjetti ja tilat riittää säilyttää. muutaman vuoden päästä luulen että näiden(kin) hinnat lähtevät selvään nousuun ja alkaa olemaan vaikeampaa löytää varaosia tai autoja. ja helpompi on kannibalisoida toisesta omasta autosta osia käyttöpeliin kuin metsästää yksittäin osia jostain kauempaa. (tietyt kulutusosat tietenkin pitää ostaa uutena, mutta on myös sellasta pienempää nippeliä joiden erikseen ostohinta on yhtäkkiä enemmän kuin kokonainen auto olis maksanut)

  ---
  tyylillisesti.. en viitsisi sitä mattavärillä maalata kokonaan.. inttivihreä on vähän klisee minusta. mielummin pitäisin sen ehjän yläosan värin tuollaisenaan (se on hyvä sävykin minusta) ja maalaisin sen alaosan sitten vain eri sävyllä. ja kiiltävällä senkin. rajakohtaan tosiaan joku kiva efekti raita tai teippi setti että näyttää "suunnitellulta" ja siistiltä. isossa pellissä vino maalaus näyttää äkkiä turhan äkkijyrkältä joten suorat linjat näyttävät huolitellummalta. se että vaikka tekisi sen porrastettuna sen alaosan sävyn niin että takaosasta on hieman (vaaksan tms mikä näyttää hyvältä) korkeammalla on minusta parempi kuin tuo vino"jokkisauto" väritys.

  mutta .. tärkeämpää on että auto näyttää sinusta hyvältä ja sellaiselta josta pidät.

  mutta muista koska se on ainoa autosi, ja sun pitää pystyä sillä tarvittaessa joka päivä lähteä takuuvarmasti liikkeelle niin sen auton tarvisi ennen maalailuja olla mekanisesti toimintavarma. (ja perille pääsyn varmistukseksi takaluukussa vaikka polkupyörä ettei matka pääty vaikka jotain sattuisikin hajoamaan :) pakettiauton etuja, isot tilat.)
   
 12. HT

  HT Gearhead

  Linkkaappa vielä nuo kuvat silleen että näkyy suoraan tekstin välissä, niin on mukavampi lukea kun ei tarvitse kuvia erikseen käydä muualla katsomassa.
   
 13. #niko

  #niko 1st gear

  "Suosittelemme, että kuvan upottamisen sijaan viestiin laitetaabn vain linkki kuvaan, sillä OD:n kävijämäärillä voi suositussa keskusteluaiheessa oleva upotettu kuva käyttää hyvinkin pian oman kotisivutilasi dataliikennekapasiteetin loppuun." Tämän takia linkit, ehkä välillä laitan aiheellisia kuvia suoraan :)


  Mutta täs ois suuntaa antavaa muokkausta, huonosti tehty mut kyl siitä tarkotus selviää :rotfl: Oisko toi nousukohta tuossa hyvä vai taaemmas? Ja värien rajaan sit tulevaisuudessa tietenki joku kiva tarrakuvio tms.

  Helmaa mietiskelin jos jonku siistin "CHEVROLET" tekstin tms laittas :odroll:

  [​IMG]
   
 14. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Nyt kyllä näyttää ihan A-teamin vanilta.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 15. #niko

  #niko 1st gear


  Muistuttaa ehkä, mutta ei loppupeleissä mitään samaa :lol:
  A-team värit/tyyli ei kuitenkaa oo vaihtoehto, niitä on tarpeeks :odroll:
   
 16. LPV

  LPV 2nd gear

  Laita mielummin joku muu kuin musta tuohon alaosaan! Tulee raskaan näköinen noin.
   
 17. #niko

  #niko 1st gear


  Saa ehdottaa :p Ei oo itelle tullu oikee muuta mielee mikä ton punasen kans sopis..
   
 18. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  tämän tyylinen kaksvärimaalaus olisi kivempi minusta kuin tuo photoshopattu versiosi. eli porrastettu väri. ei a-team/jokkis vinoväritys. ei ehkä näin monimutkaisena eikä värisenä mutta parempaakaan kuvaa en ideastani löytänyt pikaisesti.

  ja omat photoshoppitaidot ovat nolla luokkaa.. ja omien piirrosten sekä kuvien lisäys tänne on tehty aivan liian monimutkaiseksi. (ei mua kiinnosta alkaa avaamaan jotain photopukettia ja siirteleen sinne kuvatuksia ja sieltä sitten tänne.)

  http://www.1ownercarguy.com/1986_Chevro ... 324615.veh

  niin että tekee tuon vinoon tehty osan niin että on samassa kulmassa sivusta katsoen kuin tuulilasin kulma. ja kuvasta poiketen sillä erolla että väriraja menee kyljen pokkausten mukaan eikä ihan noin ylös.. alaosa alapokkauksesta alaspäin.. taka/korkeampi osa rajautuu tuon ovenikkunan alareunan pokkaukseen.

  keventämään värimaailmaa voisi sen pokkauksen kohdalle laittaa vaaleamman raidan.. eli punaisen ja mustan/tummanharmaan väliin joku vaaleampi raita. (hopea tai tollanen shampanja, sen leveyden voi valita silmään sopivuuden mukaan esim. tuuma tai kaksi.)

  ja jos haluaa vielä enemmän keventää kyljen värimaailmaa niin jatkaa sen alemman vaalean raidan suoraan sitä pokkausta myöten takaosaan saakka.

  eli kuvio/ vaalea raita menisi vähän niinkuin näin
  (pisteet ei kuulu mukaan.)
  ...........__________
  _____/

  tai
  ...........__________
  _____/__________
   
 19. Jape105

  Jape105 3rd gear

  kupari/oranssi metalliväri, yms.???
   
 20. #niko

  #niko 1st gear


  Siisti idis, mut ei onnistu ihan noin ainakaan..
  Tää ehkä selventää :rotfl: : [​IMG]

  Tässä toinen luonnos joka alunperin oli suunnitelmissa, oisko parempi? : [​IMG]

  Ja kun noi raidat mitä suunnittelin jaksaisin/osaisin piirtää ni varmaan näyttäs ihan toisenlaiselta taas :lol: ? Täytyy varmaan teipil käydä sotkee kylki ja suunnittelee muotoja :p
   

Kerro tästä muillekin!