Chevy/GMC Subbe/Pickup jutustelua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kane, 12.8.2007.

 1. tapsa4x4

  tapsa4x4 Gearhead


  Moikka mulla on ehjä siisti gmt400 konepelti kärkölässä puh 0445288943
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 2. jus57

  jus57 Gearhead

  Tyrkätty Tapsa 4x4 yv...
  Saa tarjota muutkin!
  Tää on hoidettu...
   
  Muokattu: 18.4.2020
 3. ponu89

  ponu89 Gearhead

  Mites on, sopiiko tarvikelokasuojat miten hyvin vai koitanko metsästää suosiolla käytettyjä?
   
 4. jake81

  jake81 3rd gear

  Onkos kellään varmaa tietoa 6.5:sen kiristysmomenteistä ja runkolaakeri pukkien kiristys järjestys?
   
 5. jucccci

  jucccci 1st gear

  -96 suburban 6,5td sammuilee satunnaisesti varoittelematta tyhjäkäynnillä tai vauhdissa. Kun vika on "päällä" strartti pyörittää hyvästi mutta ei käynnisty. Ei myöskään ala hehkuttamaan. Virtalukon käänteleminen virrat päälle ja pois edestakaisin auttaa ja käynnistyy. Uusin virtalukon pohjan pari kuukautta sitten oireiden alettua ja toimi ehkä pari viikkoa. Siirtopumppu vaihdettu, ehjää PDM kokeiltu ja moottorin ja rungon maadoitus kaapeleita putsailtu. Vika koodeja ei ole. Auto toimii muuten täysin normaalisti. Oisiko ideoita mistä alkaa seuraavaksi vikaa metsästämään?
   
 6. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Se asentotunnistin, kampiakselinkohan se oli. Hörähtää käynnistäessä joskus mut ei jää käyntiin.
   
 7. J.J

  J.J 3rd gear

  Jos hehkunvalo&moottorinvikavalo ei syty virrat päälle laitettaessa niin se on merkki siitä että moottorinohjainlaite ei saa virtaa/ohjainlaite on viallinen, testerillä olisi vian päälläollessa helppo todeta saako ohjainlaitteeseen yhteyden.
   
 8. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Minkäs kokoinen hylsy piti ollakkaan kun ö-suodattimen jalan irrottaa?6,5td.
   
 9. jake81

  jake81 3rd gear

  Jos en väärin muista niin 35mm.
   
 10. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Niin taisi olla,on siitä 5-7vuotta kun tiivarin oon vaihtanut viimeksi.
   
 11. jake81

  jake81 3rd gear

  Samaa luokkaa itellä.
   
 12. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Olisi kaukosäädinmurheita '00 6.5TD Vanin kanssa. Eli toissa päivänä kotiin tultua ei ovet menneet kakella enää lukkoon, eikä kyllä avannutkaan. Viime aikoina on joitain kertoja tehnyt samaa, silloin on aina kaken synkkaaminen auttanut ja taas on pelannut. Nyt vaihdoin kaken patterin ja kokeilin synkata molemmat kaket, ei ollut tilanteeseen apua. Kontaktipinnat on kummastakin kakesta korjattu ja ledien mukaan molemmat toimivat.

  Ihan todella satunnaisesti saattaa lukot reagoida kaukosäätimeen, eli synkkaus lienee siis kunnossa. Lukot toimivat kuskin oven napista, vilkutkin välähtävät kun oven napista laittaa lukkoon. Eli siis tuntuisi että ongelmana on kaukosäätimen vastaanotin.

  Vanissa vastaanotin vissiin lienee pikkarin ja Burbanin tapaan mittariston takana? Onko vastaanottimissa eroja jenkki- ja euromallien osalta, vai käykö sinne mikä vaan? Ja mitenkäs ajoneston poistaminen, tekeekö sitä kukaan erikseen, vai tuleeko aina lastutus kylkiäisinä? Ei tossa autossa ohjelmointi varmaan hukkaan menisi, mutta ei haittaisi vaikka ajonestosta pääsisi huokeammallakin eroon.
   
 13. jucccci

  jucccci 1st gear

  Moottorinvikavalo syttyy mutta hehkuvalo ei. Voiko moottorinohjainlaitteen vaihtaa jos käytetyn saa jostaki vai tarvitseeko ohjelmoida?
   
 14. J.J

  J.J 3rd gear

  Samaa ohjainlaitetta on käytetty 1996-2002 6.5td vaneissa/suburbaneissa/pick-upeissa, eli ohjelmissa on eroa esim.vanissa on ajonesto vuosimallista 1998 lähtien, eli ohjelmointia tarvitaan jos moottorinohjainlaite ei ole vastaavasta autosta.

  Sullahan voi vikaa olla esim. hehkunreleessä, eli kannattaa tutkia ensin testerin kanssa tuota vikaa ennenkuin alkaa ohjainlaitetta vaihtaan..
   
 15. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Tämä tuli kuntoon Dtechillä käymällä, ohjelmoinnin yhteydessä ajonesto poistettiin. Tarttuipa siitä hyllystä mukaan myös yleismallin kauko-ohjainsarja, nyt toimii taas lukotkin kaukosäätimellä.
   
  fudge85 tykkää tästä.
 16. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Oliko kauko-ohjainsarja hankala asentaa,ja minkä merkkinen ja hintainen?
   
 17. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Merkkiä ei paketissa tainnut lukea ollenkaan, niitä samoja kiinalaisia tuo näyttäisi olevan mitä muuallakin. 50 egeä tuo maksoi, näyttäisi netistä saavan vastaavia vähän yli parilla kympillä. Tämä näyttäisi aika samanlaiselta sarjalta, kaket toki on eri näköisiä, mutta keskusyksikkö näyttää hyvin tutulta.

  Mun autossa on Cobran häly, kytkin tuon kauko-ohjainsarjan hälyttimen liittimeen. Häly on kytketty joskus aikanaan rinnalle auton omaan kauko-ohjaukseen, totesin että tuohon on helpoin kytkeä. Pari-kolme tuntia siinä meni kaikkinensa, Cobran kytkentäkaaviota kun ei ollut käsillä, niin piti yleismittarilla etsiskellä oikeita pinnejä. Sekin vielä aiheutti jumppaa, kun hälylle avaussignaali tulikin keskuslukituksen releen kytkeytyvältä puolelta, eikä ohjausvirrasta. Pikkuisen siinä piuhat sauhusi ja lämpeni kun ihmettelin miksi ei ovet aukea, kunnes sitten tuon hiffasin. Vedin oman piuhan kuskin oven napille, niin alkoi lukitus avautumaankin kauko-ohjaimesta.

  Aika yksinkertainen siis asentaa, mukana tullut kytkentäkaaviokin on ihan ymmärrettävä. Kytkentä onnistuu sekä plus- että miinusohjattuun järjestelmään, Vanin keskuslukitus on plusohjattu.
   
  Mr Banner tykkää tästä.
 18. JL-

  JL- 2nd gear

  Ideoita kaipaisin ennenkun lähen pihalle touhuileen.
  Eli C1500 350 bensalla, ei käynnisty, ei edes lupaa. Ensin seisoi 3kk kylmässä ja lähti kuin olisi eilen ajettu, käytin kuumaksi ja ajoin, sitten pari viikkoa lisää niin ei mitään. Pyörii hyvin mutta ei ees lupaa. Bensapumppu pitää ääntä 5sek kun virrat laittaa eli luulis senkin toimivan. Mielestäni suuttimista ei ole tullut mitään silti. Kipinää yritin aiemmin testailla mutta yksin oli vähän vaikeeta, mielestäni ei antanut. Jos jakajan moduuli on sökö niin päättääkö ecm olla antamatta sekä bensaa että kipinää? Muita ideoita?

  Myös sellainen lisä tuli tän parin viikon aikana että parkit ja mittarivalot palaa heti kun akun laittaa kiinni... valokatkasija on hiljattain uusittu ja tuntuu normaalilta, missä muualla voi vika olla?
   
 19. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Jos nyt ois kumminkin se pumppu kaputt?
   
 20. JL-

  JL- 2nd gear

  Otin ruiskun tulopuolen letkun irti, tulee reilulla kädellä bensaa heti kun laittaa virrat päälle.

  Eniten ihmetyttää toi että sekä kipinä puuttuu että suuttimet pysyvät kiinni, siks oma veikkaus osuu virranjakajaan, vai osaako joku vahvistaa miten toi homma noissa toimii?

  Ainakin jakaja on sisältä ruosteessa, se 8-kulmanen rengas yms, mutta onpa se tähän asti toiminut.
   

Kerro tästä muillekin!