Chevy Sportside TBI 5.7 1991/-93, lisää "halpoja" tehoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja valtope, 22.3.2012.

 1. SauliK

  SauliK 3rd gear

  Ennenkuin höyläätte niitä dekkitasoja kovin paljoa niin kannattaa harkita josko sijoittaisi senkin rahan kunnon mäntiin. Saa samalla sekä puristuksia että kestävyyttä lisää, eikä tarvitse murehtia imusarjan istuvuutta
   
 2. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Tätä itsekin ensimmäisessä kysymyksessä puristuksen nostamisesta jahtasin. Mitkä männät siis?
   
  Muokattu: 24.11.2021
 3. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Laita jotkut flat topit joissa lakikorkeus on lähellä alkuperäistä 1.56", esim KB 120, mutta miks ei myös ne ehdottamasi sealed powerit.
  Puristukset saat jonnekin 9.5 paikkeille joka toimii miedon nokan kanssa.

  Jos pidät sen alkuperäisen tbi-ruiskun, niin kannattaa olla hyvin maltillinen viritysosien kanssa.

  Ja mikäli laitat ne alkuperäiset kannet, niin se tiukka quench ei ole niin välttämätön, jenkamallinen kanava pitää huolen seoksen pyörteestä.
  Ja jos ne kannetkin tarvii kunnostuksen, niin kannattaa miettiä mitä niiden kanssa yleensäkään tekee. Toki niistäkin voi tehdä ellei ne nyt aivan loppu ole.
   
  Concarne tykkää tästä.
 4. paja1

  paja1 Gearhead

  Pääsääntöisesti sbc tarvii dekin koneistuksen vaikka ottais tuon 1.56 männän,jos nolladekkiin haluaa päästä.
   
  impala-63 tykkää tästä.
 5. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Jep, näin ajattelin. Minulla oli tosin eri tietoa tuosta vakiomännän korkeudesta, luulin että se on 1.54" ja ne Sealed Powerin männät on 1.55". KB männissä karkaa kustannukset juuri sen verran että taitaa jäädä ne kauppaan. Summitilta löytyi tällaiset mukit mitkä näyttää vahvasti SP:n männiltä mutta luvataan 1.56" korkeudeksi ja on halvat:Summit Racing SUM-17350C-30 Summit Racing™ Coated Hypereutectic Pistons | Summit Racing

  TBI:n rajallisuus on tiedossa. Nettitieto kertoo, että tehokkaammalla pumpulla TBI riittää 350 hv:n paikkeille ja sellaisia tehoja en ole hakemassa tai tuo ainakin riittää.

  Laittaisin suoraan ne vortecin kannet jos ne olisi jo hankittuna mutta mikäli venttiilit ei ole nykyisissä aivan korppuina niin pyöräytän tahnalla ja laitan takaisin. Kansien vaihto tulee sitten joskus - jos tulee.

  Onneksi en tiennyt mitään tuosta paljealueesta kun kokosin 572 isolohkon. Hyvin on toiminut ainakin ensimmäiset pari vuotta eikä nakuta, tuurillakin pärjää. Nyt on kyllä pakko katsoa selviääkö papereista näin jälkikäteen mitä tuli tehtyä. Tieto lisäsi taas tuskaa.
   
  Muokattu: 24.11.2021
  impala-63 tykkää tästä.
 6. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Ei se vähän väljempikään mäntä/kansi välys itsessään nakutusta aiheuta, muutenhan tuolla liikenteessä suurin osa autoista nakuttais!
  Nakutus on yleensä useamman tekijän summa, jota voi pystyä osaltaan hillitsemään myös toimivalla ja sopivan tiukalla paljealueella.
   
  Concarne ja valtope tykkäävät tästä.
 7. Concarne

  Concarne 2nd gear

 8. impala-63

  impala-63 Gearhead

 9. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Ei näköjään kuulukaan. Eli nykyiseen runkoon saisi nuo suuttimet kiinni.
   
 10. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

 11. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  On noita ollu jo jonkun aikaa myynissä.
  En näe järkeä tossa täydessä sarjassa hintaan nähden...ennemmin EBL muutos vakio boxiin tai järkijään Sniper tilalle.
   
  valtope tykkää tästä.
 12. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Olin ymmärtävinäni, että menee vaikka alkuperäisen ruiskun tilalle ja ohjaus onnistuu esim. Dynamic EFI:llä. On hinnaltaan vielä aika paljon edullisempi kuin vaikka Sniper jos näin on.
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tarkoitin että tuossa yli 1400 taalaa maksavassa täydessä sarjassa boxeineen ei ole oikein järkeä...
  Vakio tbi-suutinrungon tilalle tai vaikka Holikan TBI:n päälle, siihenhän tuo on tarkoitettukin ja Dynamic EFI ohjaus onnistuu kunhan suuttimet sopivalla vastuksella...tai Megasquirt tai joku muu boxi.
   
  Concarne tykkää tästä.
 14. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Oliko kellään vielä lt1 nokkaa tarjolla? Myös nostajat kelpaa. Menisi 305 tbi koneeseen.
   
 15. fenix

  fenix 2nd gear

  Kaverilta löytyy lt1 nokka nostajineen.
  Lähetän yv:nä sulle hänen tiedot.
   
  Muokattu: 15.4.2022

Kerro tästä muillekin!