Chevy Van -98 vaihteen PRND321-näyttö reistaili

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja aesvi, 25.3.2016.

 1. aesvi

  aesvi Gearhead

  Valitsimen asento näkyi PRND321-näytöllä vain joka toisessa eli PN31-kohdissa.
  Ei muuta kuin mittari irti:
  - ratin alapuolelta paneelinpätkä irti
  - ratti ala-asentoon, vaihteenvalitsin ala-asentoon
  - mittaripaneelin kehys irti, valokatkaisimen johtoliitin irti
  - mittarin 4 ruuvia auki ja mittari vetämällä irti liittimestä ja pujottamalla ulos
  Mittarista iso piirikortti irti: muutama ruuvi ja tasaisesti kampeamalla irti viisarimoottorien piikeistä. Pienemmän piirikortin lattajohto irti ja pieni piirikortti irti (muutama ruuvi).

  Pienemmällä kortilla on näyttö, jossa on PRND321 ja matka-/trippi-näyttö ja muutama muu komponentti.

  Siinä piirikortilla toinen niistä pienistä IC-piireistä on dekooderi, joka "valitsee" vaihteistolta tulevan binääritiedon perusteella PRND321:stä yhden "merkityn" (eli yhden seitsemästä). Koska joka toinen toimi, päättelin, että joku tulolinjoista ei tule perille eli on katkos. En suurennuslasillakaan nähnyt mitään erityistä piirikortilla - no juotoksissa olevat katkot on erittäin vaikea havaita, joten juottelin uudelleen niitä tulolinjojen juotoksia pikkukortilta ja sitten ison kortin läpi meneviä (lattaliitin ja mittariston liitin).

  Kokosin härpäkkeen, asensin autoon ja toimihan se.
   

Kerro tästä muillekin!