Digitaalinen nopeusmittari analogiseen autoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HT, 17.9.2006.

 1. HT

  HT Gearhead

  Mitenkä olet toteuttanut kyseisen kombinaation? Siis pitäisi laittaa digitaalinen nopeusmittari autoon missä on aiemmin vaijeritoiminen. Vinkkejä ja tarinaa aiheesta kaikilta kanteilta otetaan vastaan kiitollisuudella.
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Joskus on tullut rakennettua piirikortin palaselle noita "digitaalisia" nopeus tms. mittareita. Kytkentähän on yksinkertainen.

  Tässä kai tarkoitettiin jonkun valmiin mittarin asentamista? Anturihan sille pitää laittaa jonnekin antamaan sitä digitaalista herätettä.. Ja kun nyt just miettiin niitä omia virityksiään, niin kardaanin etupäähän magneetti ja joku anturi, joka toimii riittävän etäältä ko. magneettiin nähden. Jotakin semmoista, mitä tuli muinoisissa vakionopeussäätimien rakennusarjoissa.

  Etuvetoisessa vastaava viritys vois tulla vetoakseliin.

  Ja jos tasapainon horjuttaminen magneetin ripustamisella huolettaa, niin laittaa sitten kaksi - toisen vastakkaiselle puolelle.
   
 3. 280471

  280471 1st gear

 4. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Lievästi aihetta sivuten, koska suomessa autossa pitää olla toimiva nopeusmittari, riittääkö navigaattori? Ihan vain uteliaisuuttani kyselen. ;)
   
 5. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Lievästi aihetta sivuten, koska suomessa autossa pitää olla toimiva nopeusmittari, riittääkö navigaattori? Ihan vain uteliaisuuttani kyselen. ;)
   
 6. TheJokke

  TheJokke 1st gear

  Väliaikaiseksi ratkaisuksi tuli viritettyä Sigma Sport-merkkinen fillarin nopeusmittari, kunnes saa mekaanisen kunnostettua. Näyttö riittää (brosyyrin mukaan, ei kokeiltu) 300km/h asti.

  Epoksilla anturi kiinni jarrukilpeen ja magneetti jarrurumpuun. Nii, ja piuhaan n. 2 metrin jatko. Ihan tavallinen 2-nap. piuha.
  Kojelautaan, tai sen alle asennus sitte omien kykyjen / tarpeiden mukaan.
  On toiminu jo 2 kesää tuo tilapäisratkaisu :-?.

  Miinuspuolena ko. mittarissa on se, että siinä ei ole valaistusta... Sijoittelu, tai pieni ledivalo jeesaa pimeällä ajaessa kummasti.

  Ei saat... Täähän alkaa kohta kuulostaa thyyningiltä :eek: . Heti illalla mekaanisen mittarin kimppuun...
   
 7. Rusty

  Rusty Gearhead

  Laittoivat just Pimp my ridessä 55' Letukkaan digitaalimittariston. :odroll:
   
 8. HT

  HT Gearhead

  VDO:n mittari olisi tulossa autoon. Siihenkin on monenlaista anturia olemassa, mutta lähinnä nuo käytännön kokemukset anturisovelluksissa kiinnostaa.
   
 9. Mussemaan

  Mussemaan 3rd gear

  Omaani hitsasin 5mm lapun slip yokeen, ja laitoin HALin haistelemaan.
  Siihen sitten Autometerin elektroninen (viisari) speedo kiinni.

  Hyvin pelaa.
   
 10. HT

  HT Gearhead

  Esite sanoo hal-antureista näin:
  "Elektronisille nopeus-/matkamittareille. Pyörivät hall-alturit muuttavat vaihteiston nopeusmittarin ulosoton pyörivän liikkeen sähköisiksi pulsseiksi"

  "Asennetaan vaihdelaatikon ulosottoon. Anturissa on hall-elementti, johon vaikuttaa 4 tai 8 napainen kestomagneetti. Ulostulossa on siis 4 tai 8 pulssia anturin kierrosta kohti."

  Voisiko tämän ymmärtää niin, että jos löydän samalla kierteellä olevan anturin mikä on laatikossa (C4) saan sen toimimaan suoraan siitä?

  Mikä kierre lieneen C4:ssä?
   
 11. lake ender

  lake ender Gearhead

  Itellä on autometerin elektroninen mittari ja a-meterin anturikin kiinni 700:sessa askissa. Kiva kalibroitava kun pitäs ajaa just eikä melkein 2 mailia... Sattu säkällä näyttämään asennuksen jälkeen oikein...tosin km/h eikä maileja :lol: Toisaalta mitäs väliä sillä on kun itse sen tietää..
   
 12. janiluo

  janiluo Gearhead

  Tuolla on jotain aiheesta:
  http://www.jagsthatrun.com/V8-chapters/ ... ensors.pdf
  En tiedä auttaako tieto Ford-miestä. :oops:

  - Jani -
   
 13. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

  Hayabusalla siihen näyttöön on saatu se 300. Eli toimii.
   
 14. HT

  HT Gearhead

  VDO:n hall-anturilla on hintaa yli 70€. Motonetistä saisi hall-anureita alkaen 19.90€. Onkohan mahdollista saada mittari toimimaan sellaisella?
   
 15. Mussemaan

  Mussemaan 3rd gear

  Nyt mulla meni jotain ohi?
  Ford C4/AOD/T5 ei anturi ole kierteellä kiinni. Ei mekaaninen eikä uudempi "päivitetty" elektroninen lähetinkään.
  O-rengas tiivistää anturin -tai mekaanisen vaijerin pään lootaan sellaisen haarukka-kiristimen avulla.

  Eli jonkin tarvike-anturin tumppaaminen sellaisenaan voortin lootaan on käytännössä mahdotonta.
  Tempaiseppas mittarinvaijeri laatikosta irti niin kupletin juoni paljastuu.

  Just sen takia laitoin omassanikin anturin haistelemaan slip yokea.
   
 16. capriceman

  capriceman Gearhead

  Jos autossa on VSS anturi niin käyttäkää sitä hyödyksi niin ei tartte mitään kalliita VDO:n antureita. Atmelin prossulle tieto tai sitten F/V muuntimella digimittaristolle ja vot kun pelaa hienosti :D
  http://capriceman.ifastnet.com/jenkkisite/speed1.jpg
   
 17. musse67

  musse67 3rd gear

  Mulla on 67 mussessa Autometerin nopeusmittari ja sille signaalin antaa -92 mussesta peräisin oleva VSS (vehicle speed sensor) anturi. Tollanen VSS käy suoraan C4:n vaijerin tilalle, eikä pyöritintä tarttenu vaihtaa Autometerin mittarin takia kun kalibroimalla sai näyttämään just oikein. VDO:n kalibroinnista en osaa sanoa.
   
 18. blazoffer

  blazoffer 3rd gear

  Kyllä käy jos on riittävän "selkeä" näyttö.

  Missään ei ole määritelty millainen nop.mittari tulee olla malliltaan - vain selkeä lukuinen, kuljettajan näkökentällä ja toimittava aina kun auto liikkuu.

  Joihinkin maastureihin on leimattu navi nopeusmittariksi kun niitä muutenkin noissa tarvii esim. eksytyksissä.

  Ja nop.mittarihan tuli pakolliseksi ´82 alkaen rekisteröidyissä.
   

Kerro tästä muillekin!