Dodge Aspen -80 elvytys

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Wade-, 5.12.2015.

 1. Wade-

  Wade- 2nd gear

  Ajattelin avata tällekin pelille oman topikin, jos vaikka sattuu jotakuta kiinnostamaan. Ja ihan että itekin pysyy kärryillä.

  Aspen tuli haettua pihaan lokakuun lopulla, ja se olisi tarkoitus elvyttää takaisin tieliikenteeseen toivon mukaan kesään mennessä, vaikkakin pääpaino on tuossa Dusterin ajoon saattamisessa.

  [​IMG]

  Kaunis se ei ole, enkä ole varma että saako Aspenista edes kovin kaunista. Mutta yritetään nyt jotain :poff:

  Keula oli kokenut hieman kovia saadessaan pienen kolauksen pikkuruiselta tojotalta, ja auto oli ajettu talon pihaan jossa se seisoi seuraavat 14 vuotta, kunnes kesäduunin kautta yheltä kaverilta kuulin että hänen veljellään tällainen komeus pihalla seisoo.

  Keulassa ei ollut onneksi mitään rungollista vahinkoa, ja pelkästään etulokari sekä puskuri olivat ottaneet itseensä.
  Joten kun tarjolle tuli lähistöltä juuri sopivasti vanhempi aspen purkuosina, niin hain sieltä talteen kaikki keulan pellit (puskuri, konepelti, lokarit, listat) ja näin saa sitten aspenin keulan edes vähän siedettävämmän näköiseksi.

  [​IMG]

  Seuraavaksi alkoi moottorin käyttökunnon ihmettely. Bensapumppu oli kuollut, joten motonetistä tankin viereen sähköinen pumppu ruokkimaan mottia. Tankki oli aivan puhdas sisältä, kun oli tyhjennetty ennen seisomaan jääntiä, joten sekään ei aiheuttanut huolia.

  Vähän joutui letkuja vaihtelemaan ja kaasarin putsaamaan sekä tulpat vaihtamaan, mutta sitten kutonen heräsikin henkiin, kunnes vesipumpun runkoon tuli reikä (ulkopuolelta korroosio tehnyt tehtävänsä) Uusi on matkalla maailmalta, jotta saa taas nesteet sisään. Konehuone tuli pestyä kaikista paskoista mitä vuosien aikana sinne oli kertynyt.

  [​IMG]


  Se ihmetytti että auton pohja oli kuin uusi, ja ainoastaan kuskin puolen pyöränkotelossa on yksi reikä (turvavyön kiinnityspultin vieressä) Noh, en valita ettei tarvitse hitsata sen enempää. Kaikkea pientähän tuossa on, kuten se että tuulilasi on irronnut liimauksistaan, jarrut vaativat läpikäynnin vaikka jostain kumman syystä vielä toimivatkin jotenkin jne.

  Tarkoitus olisi maalata Aspen kermanvalkoiseksi ja hommata siihen jossain vaiheessa leveät peltivanteet pillerikapseleilla. Tehdä siis perussiisti käyttisjenkki josta voi vähän jatkojalostaakin jos mieli tekee.

  Tosin ajatukset on useampaankin otteeseen karkaillut siihen suuntaan, että olisi kiva rakentaa kunnollinen slanttiturbo... Katsotaan, katsotaan... :poff:

  Näin alkuun projekti tulee etenemään varmaankin melko hitaasti, kun tämä joutuu viettämään aikaansa pihalla vielä toistaiseksi. :-?
   
 2. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Touhuatkos siinä Hanko-Hyvinkää-tien varressa? Ihan kun olisin nähnyt saman näköisen Aspenin siinä yhden talon pihassa... Hyvä että Aspeneitakin viitsii joku vielä elvyttää eikä vaan läävätä ja laulaa paskaks.
   
 3. Wade-

  Wade- 2nd gear

  Joo siinä vanhempien tontilla tulee puuhattua aspenia kun itse kerrostalossa asustelen nummelassa :)
   
 4. Dart 67

  Dart 67 3rd gear

  Moro

  Juteltiin Lohjalla tallibileissä tossa syksyllä...

  Suosittelen turbottamista, tossa kuva siitä mun budjetti viritelmästä.
  Pikkunen turbo ja kaksi tupla Dellortoa, ruisku tulossa jossain vaiheessa.

  [​IMG]
   
 5. Wade-

  Wade- 2nd gear

  Se voi olla että tämäkin kyllä tulee turbotuksen kokemaan, mutta rakentelen sitä varten sitten sellaisen vanhemman takoakselisen slantin varmaankin...

  Tuliko paljonkin puhtia lisää tuolla setillä?
   
 6. Dart 67

  Dart 67 3rd gear

  Teholukemista ei tietoa, mutta eka suditus lukottomalla seiskavartilla ja perä oli entinen. Nyt alla kasivartti lukolla ja piirtää pitkiä viivoja, tosin renkaat oli vanhat paskat 195 leveet. Kilon paineilla testailtu, mutta kaasarit vaikeeta saada säätöihin. Kiva sillä on ajaa verrattuna vakio slanttiin!
   
 7. Wade-

  Wade- 2nd gear

  On kyllä varmasti aika mukava laitos. Pitää joskus päästä kyytiin!
   
 8. kotr

  kotr 3rd gear

  Kai vaihat tuohon vanhan mallisen keulan ;) nuo kanttiset valot on karmiat..

  eiku jaa.. lukiki tuolla ylhäällä,että purku auto oli vanhempi.Hyvä näin :)
   
 9. Rusty

  Rusty Gearhead

  Vuoden kulttuuriteko.
   

Kerro tästä muillekin!