Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Blower334

  Blower334 2nd gear

  12.488ja170km loppuja meni tossa lähdössä
   
 2. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  ^Minkäslaisella setupilla dually noin hyvin kulkee?
   
 3. Blower334

  Blower334 2nd gear

  Smarty tnt, vakio holset ja sillä kaverina 78mm kiinan turbo. Fleece strokattu cp3. Raptor 150mpg siirtopumppu(loppuu ikävä kyllä kesken) vesi/metanoli ruisku
   
 4. tappokinnas

  tappokinnas Gearhead

  2017 kesällä täytin ramin ilmastoinnin ja järjestelmässä oli 50grammaa ainetta jäljellä.

  Viime vuonna joutui paistumaan kun ei enää riittänyt aineet. Tällä
  Hetkellä lyö kompuraa sekunniksi päälle noin 10 sekunnin välein, eli aineet on vähissä ja enää en paistu toista kesää.

  Missään ei näy vihreätä väriä, joten nyt on hyllyssä uusi höyrystin ja kuivain. Varuiksi vielä lauhdutin keulalle ja kaikki tiivisteet uusiksi. Sillä siitä kai selviää.

  Perheessä on kolme autoa ja kaikissa ilmastointi präkää. Ekaan potilaaseen (e39 bmw) upposi 520 euroa osiin (kompura, lauhdutin, kuivain, yksi putki ja sähköflekti keulille). Huolto 52e + kylmäaine 9snt / gramma.

  2003 vuoden corollan järjestelmä on tyhjä, joten pitää varmaan viedä typpitestiin alkuun.

  Ihanasti saa menemään rahaa.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä kans täytätin -17 järjestelmän dodgesta oston jälkeen kun oli vähissä ja uudestaan -18 kun taas alko hiipuun. Firman omistaja sano että pienet vuodot on vittumoisia löytää. Mieluummin täyttää kerran kesässä, se sano. No, nythän se alkaa kai olla rikos ihmisyyttä vastaan vissiin jos vuotavaa täyttää ja hintakin pompsahti aineelle vuodessa parissa. En minäkään löytäny vuotoa vaikka ihan oikea teollisuuden kylmäasentaja kans etti. Sitte kotona keksin että oikean etupyörän takana tai siis sivussa on letku joka tulee kotelosta johon höyrystin hikoilee. Sieltä veden mukana tuli väriainetta. Kiitos paljon, vittumoisin paikka korjata. Koko päivän homma vissiin irrotella kojetaulu ja pistää yksin lauvoin koko etuosa. Toinen mokoma laittaa takas. Entinen omistaja oli vaihtanut molemmat kennot joskus ja kojetaulun päällinen oli samalla mennyt tuhannen pillun päreiksi. Helpottaa hieman itellä kun on se muotohuopa vain siinä mutta olen vältellyt vielä kuitenkin purkua. Olen lisäilly kerran ainetta ku keksin mistä sitä saan halvalla. On kuulemma halvat tarvike höyrystimet ruvennu vuotaan jonkun vuoden päästä jenkkisivuston mukaan. Kai se pitäs purkaa joku kaunis päivä itekin. Nii että hyvä mahdollisuus on että on sama vuotopaikka mutta pitäs vissiin olla tuore se vuoto että näkee uv-valolla. Purkuun löytyy youtubesta ohjeet.
   
 6. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Mulla vuosi turbon kohdalla se liitos missä kolme tiivistettä. vaihdoin uudet ja vein täytettäväksi niin eivät perkeleet suostuneet täyttämään ilman että vie sen johki muualle typellä koeponnistettavaksi ettei oo vuotoja kun oli kokonaan tyhjä järjestelmä. Ei kuulemma saa täyttää. Noh sain sen onneksi muualla täyteen ja liitoskin piti.
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead


  Eivät ilmeisesti vissiin ymmärtäneet Suomen kieltä. Jos ilmoittaa selkeästi artikuloiden että järjestelmä on ollut auki korjausta ja tiivisteiden vaihtoa varten niin ei pitäs olla epäselvää verstaalla. Tietysti jos se on ollut semmonen ”ilmastoinnin täyttöhuolto” verstas niin en yhtään kyllä sitten ihmettele.
   
 8. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Aika outoa toimintaa ku kuitenkin putkisto tyhjätään alipaineella nii siinä näkee jo jos vuotaa :confused:
   
 9. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  joo pitää kuulemma olla todistus että pitää paineen sen masiinan imemä alipaineistus ei riitä. helppoo duunarillekkin kun voi ihan lakiin vedoten kieltäytyy työstä ja jatkaa tupakin polttoo ja puhelimen näpräystä. eli ei kannata tyhjiin päästää.
   
 10. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Vihertää vihertää:D
   
 11. tappokinnas

  tappokinnas Gearhead

  Toi alipainetesti on mun mielestä yks iso vitsi. Emännän corollasta tuli kylmäaineet muutamassa päivässä pihalle täytön jälkeen. Mun bemarissa tosiaan oli vihreenä lauhdutin, kompressori ja yks putki ja siinä aineet kesti sen puolen kesää (1300 grammaa).

  Ainoastaan isän jeeppi on pompannut siinä alipaineistuksessa ja siitä oli kuivaimelle menevä putki katki. Eli loppupeleissä saa olla aika massiivinen vuoto.

  Mun mielestä on tosi hyvä, jos korjaamo ei täyty täysin tyhjää järjestelmää, niin kuin kävi kuukausi sitten muijalla kun meni omatoimisesti huoltoon. Järjestelmä oli täysin tyhjä ja eivät laittaneet edes väriä sekaan..

  Mulle sanoivat Porin motonetissa viime viikolla, että eivät täytyä tyhjää järjestelmää. Sanoin että vaihdettu aika lailla kaikki kalut ilmastointiin niin korjas heti, että sit on eri asia jos viat on korjattu ja toivotti tervetulleeks tunkemaan aineet sisään. :)
   
 12. Newbie93Ram

  Newbie93Ram 1st gear

  heti kun potilas alkoi olla toipilas niin lisäpuuhastelua auton alla luvassa. eli -96vm cummins rami ja kannatinlaakerin vaihto. onnistuuko kotikonstein, tartteeko erikoistyökaluja. se liuku siinä, saako olla minkäänlaista klappia kun pitää kädellä kardaanista ja yrittää pyörittää.:( jos ei, niin ei varmaan auta muu kuin uusia osia ja akselinpätkiä paljon?
   
 13. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  https://photos.app.goo.gl/T53HUHWPdo4Px7Zj7

  Tuolla on jotain amatöörimaista meininkiä, näköjään oon repinyt sen vanhan kumin hvettiin ja repinyt laakerin pois. Se muuten olis lähteny ihan vaikka vasaralla irti, ei juurikaan ottanut vastaan, ei olis tarvinnu nuonkaan järeetä työkalua.
   
 14. toyota...

  toyota... Gearhead

  Mitä tuollainen takaveto kolmos korinen Cummings hörppii? Matka, seka.
   
 15. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  Juup, laatikko olis kasassa, pukkien päällä on nyt kokeiltu että kaikki vaihteet löytyy. Kovasti tuntuu ottavan voimille kun polkasee käsijarrun päälle, voi olla paineetki aika kovat, tv kaapelin jätin vielä tarkotuksella löysälle, pitää katella painemittari enneku alkaa ainakaan nostamaan paineita. Tiivisteet oli semmosia koppuroita, ja varsinki servot oli niin väljät ettei paineet ainkaan oo tippunu rempassa...
   
  tsipi tykkää tästä.
 16. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Jos ajon aikana alkaa moottori yhtäkkiä miltei sammumaan nii vika on switch valvessa, se joka ohjaa painetta turbiinin lukolle. Omassa teki pirullisesti sitä kun lähdin ajeleen, yleensä lämpösenä. Autto hetkellisesti kun laitto N:lle mut tulee aina välillä takas. Joku tyyppivika.
   
 17. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  no ei se ihan sammumaan ala, nyt vaan huomaa ku pykälä kytkeytyy, tiputtaa ihan reilusti kierroksia. Iltapäivästä ajellu nyt sen 50 km, ykköseltä kakkoselle kestää melekeen punarajalle ennenku vaihtaa, täytyy katella se mittari ja katella paineita mitä se nyt tekee, tv-kaapelin vedin tiukalle, ehkä hiukan voi olla löysiä, muttei milliä enempää.

  Muistinpa tuos että sillon ku tuo mulle tuli, tuo 1/2 väli tuntu kans ettei koskaan vaiha... mikähän tuohon vaikuttaa? etupannan vois nyt säätää uusiksi ku on ajettu...
  muuten kyllä napsii pykälät ihan eri tiukasti, ei kyllä mahottomia luistele nyt tuo mehulinko.
   
 18. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Eikai noikaan mee alle 12l/100km? Kolmoskopassa on kaiketi aika monta eri tehovaihtoehtoa vuosimallista riippuen. Koneissa on kovasti kehitystä isompiin tehoihin joka takaa sen, ettei kulutus ainakaan alaspäin ole mennyt. Pääsee henkisesti helpommalla kun aattelee että voi mennä 15l/100km ja jos pääsee sen alle niin se on kaikki kotiin päin.
   
 19. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  Nyt olis lootaa koeajettu reilu tuhannen kilsaa, pikkuvaihteiden viivästyny kytkeytyminen johtu rikkinäisestä governor pressure solenoidista, korkkas varmaan lopullisesti ku sai kunnon paineet. Nyt voi kuormattunaki ajella taajamissa ihan pintakaasulla, parin tonnin kuormalla kärry perässä voi pittää kierrokset 1200-1300 tuntumassa ja silti pyssyy kivasti muun liikenteen mukana. solkku on ollu jollain tavalla vajaa jo pitemmän aikaa, tuon vaihtamalla korjaantu nimittäin vakkarikin taas toimintaan, vuojen päivät ollukki pimmeenä...
   
 20. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  Tännään vaajakosken abcltä tankki täyteen, oulun tupoksessa taas tankki täyteen. meni 36,7 litraa, matkaa navin mukaan 331 km, auton mittarista laskettuna mittarivirheen kanssa 336 km, semmosta 85-95 km/h. sekalaisessa tuo vie sen 12,5l/100, ja siitä ylöspäin kai varmaan taivas rajana, luulis takapotkun menevän alle kymppiin heleposti?
   

Kerro tästä muillekin!