Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  juu, eikö ookki jännä juttu. Elä vaan talvella niillä aja ku ne on myös autonvaraosat.fi mielestä kesärenkaat.

  Se on lämmönvaihdin se pötkö. Vesi kiertää siinä ja lämmittää vaihteistoöljyä joka kiertää sen läpi. Talvella kovilla pakkasilla varmaan ihan jees. Olikos siinä alunperin joku takaiskuventtiilikin niissä alkuperäisissä putkissa joka laatikon laittajien mukaan pitäs poistaa kun vähentää öljyn virtausta.
   
 2. tsipi

  tsipi 2nd gear

  Tais olla takaisku joo lämmönvaihtajaan tulevassa tai lähtevässä letkussa. Ja oon ymmärtäny et se saattaa mennä jopa jumiin ja siihen loppuu laatikon elämä. Huono puoli poistossa on, että putket valuu tyhjäks öljystä, ja sinne pitää saada mehua et auto lähtee liikkeelle. Orkkisloota ei vaan kierrätä öljyä siellä lenkissä p:llä, joten pitää pitää n:llä hetki ennen ku lähtee liikkeelle. Askintekijät toki muokkaa samalla, et öljyt kiertää myös p:llä, eli ei tarvii n:llä pitää.
   
 3. Ranee

  Ranee Gearhead

  Koskeeko tuo kierrättämättömyys uudempiakin kuin rehtejä 727 lootia? vanhasta saa kuulemma muuntimen siivenkärjet poltettua jos oikein pitkään seisottaa peellä moottorin käydessä.
   
 4. tsipi

  tsipi 2nd gear

  47re askiin sillon perehdyin ja goerendin venttiilipöydän laitoin. Siitä mainostivat tämän muutoksen. Voin kysyä kaverilta kestääkö vedon tuleminen, jos seisomisen jälkeen heti heittää d:lle.

  Omassakin on vaan jäähy lavan alla, mutta ei käy letkut korkealla, eli ongelmaa ei ilmene, vaikka takaiskuja ei enää olekaa. Orkkiksena käyvät aika korkealla verrattuna lootaan.
   
 5. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Tarkistan tänään vielä ne merkinnät, ja jos löytyy merkinnät niin nappaan kuvatodisteet.

  Oon joka vuosi katsastanu noilla renkailla joskus marraskuun alussa mutta silloin ei taida vielä olla talvirengaspakkoa.

  Edittiä.

  Kysyitkö että löytyykö 3PMSF-merkintä renkaista? Se vastaa vuori/hiutale logo. https://www.nokianrenkaat.fi/asiaka...-tarkoittavat-m-s-ja-3pmsf-merkinta/#3b4f3f98

  Edit2.

  Löytyy M+S ja hiutale/vuori merkinnät mun renkaista.
   
  Muokattu: 9.10.2019
 6. freeride

  freeride Gearhead

  Pakosarjan alla olevan putkilo on jäähdytin.siitä drain back valvesta oli tsb:n joskus.viripajat jättää sen pois usein just sen takia ettei toosa hajoo jos se jumii.jokkuhan niitä on poistanutkin ja sit ollu lämpöongelmia esim.cruisessa ku hiljaa ajetaan pitkään ja helle.sit niitä onki laitettu takasi :)
  http://dodgeram.info/tsb/1995/21-05-95A.htm
   
 7. tsipi

  tsipi 2nd gear

  Siis tuon takaiskuventtiilin poistaminen aiheuttaa lämpöongelmaa? Mitenköhän se edes teoriassa olis mahdollista? Missasinko nyt jotain, vai ymmärsinkö ihan väärin?
   
 8. freeride

  freeride Gearhead

  Ei ku jos se takaisku jumii kii.se estää turbiinin tyhjäks valumisen.jos/kun se poistetaan joka on turvallisempaa,nii se tekee sen et joutuu hetken käyttään ennenku pykälät löytyy
   
 9. freeride

  freeride Gearhead

  Ja jos sen jäähyn poistaa niin voi olla et tulee jäähdytysingelmia,joillain on tullutkin.keulassa oleva toinen jäähy ei oo niin tehokas ku se vaatii et auto liikkuu kohtuu vauhtia niin viima jäöhdyttää
   
 10. tsipi

  tsipi 2nd gear

  Juu juu, eli väärin ymmärrystä.

  Ja kysyin tosiaa kaverilta, ni hän sanoi seisomisen jälkee jos heti nykäsee startista d:lle ni kestää kytkeyttyä. Sano kyl ettei se esim työpäivän aikana ehi oireilla moista. Ja tosiaa sillä riittää P:llä pitäminen.

  Monet on poistanu noita lämmönvaihtimia moottorin kupeesta ihan siitä pelosta, että menee glykolit vaihteistoon. Minulla sitä ei oo ihan muista syistä, mutta ton kokosessa kikkareessa mitään lämpöongelmia ole olemassakaan. Ihan pari kertaa muistan vaihteiston jäähyttimen flektin lähteneen pyörimään.. ja sillon pitää ajaa keskustassa sinä päivänä ku suomessa on kesä. Yleensä 1-2 päivää vuodessa...
   
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  En o hetkeäkään epäilly ettei renkaissas olis talviajoon soveltuvia merkintöjä enkä myöskään sitä että Generalin sivuilla olis sen suhteen ollu virhe.

  Ihmettelen lähinnä vaan myyjäyrityksen ja myyntihenkilöstön käytäntöjä ja asiakaspalvelun ammattitaitoa. Enkä kysele niiltä enää mitään asian tiimoilta, oikeastaan enää minkään asian tiimoilta. Saavat pitää renkaansa ja tunkkinsa.

  Niitä 4 tuuman pakoputken osiakin kysyin yhestä Suomi ja yhestä virolaisesta firmasta. Ei vastausta tullu ikinä kummastakaan. Ohi kulkiessa sattumalta kysyin paikallisesta raskaan kaluston firmasta ni niiltä löytyy hyllystä ja halvemmalla ku mistään muualta. Palvelukin on hyvää.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 12. 69

  69 3rd gear

  Löytyiskö mistään puskureiden teko-ohjeita/piirustuksia, jos tekisin itse. -04 vm.
   
 13. Ranee

  Ranee Gearhead

  Askarreltiin tänään lisävalo keulille. Xvision Genesis 1300
  Meinasin alunperin lavakaareen laittaa mutta heräsi suuri epäilys että heijjjastuu liiaksi peilistä silmiin niin tehtiin sitten keulaan vähän uutta ilmettä.
  Maaliahan tuo vielä kaipaa, ajovalot on kasvaneet kehyksiensä ympärille eikä riittänyt aika tai mielenkiinto niitä tänään purkaa.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  exxcevy, ReDDot, Cumminski ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Sopii yllättävän hyvin noi valot, auton ikä huomioiden. Ehkä lievää mad max-genreä..
   
 15. Ranee

  Ranee Gearhead

  Leikin lisää valojen kanssa, tänään ohjastamon puolella
  Häpeäkseni myönnän ettei omistajuuteni aikana lämmityslaitteen paneelin valo ole toiminut ollenkaan ja mittaristosta ollut yksi polttimo pimeänä, yhdestä puuttunut orginaali vihreä kupu ja lopuissa kahdessa ollut kupu palanut lähes valoa johtamattomaksi ja polttimot kovin tummuneet
  Vihreä mittaristo ei muutenkaan ole omaan makuun jotenkin ollenkaan
  Puoli hämärällä kelillä mittaristoa ei ole oikein kunnolla edes erottanut

  Vaihdenäyttöön vaihdoin myös uuden palautinjousen kun vanha katkesi joskus keväällä, yllättävän vaikea hahmottaa ilman tuota näyttöä mikä pykälä pelissä kun pakkovaihteilla pelaa vaikka jossain hankalassa paikassa

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  exxcevy, faijeri, NoSmokeNoPower ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

 17. tsipi

  tsipi 2nd gear

  Eikös sitä sopan määrää voi säätää ihan oikealla koivellakin?

  Ja ainaki on vähä monimutkasemman näkönen härveli. Toki jos on oikein rapeasti tehiä, ni ois varmaan mukava ihan hytistä säätää tarpeen mukaan.
   
 18. Hassel

  Hassel 1st gear

  Ja ohjauksesta taas..

  2003 4wd ohjaus on vähän mitä sattuu, eli aika löysä keskialueella ja palauttaa olemattomasti. Kiristelin simpukkaa, muttei se oleellisesti muuttunut. Kiristin lisää, ja sitten ruikkasi öljyä jostain simpukan päältä. En tiedä mistä tarkalleen, kun ei oikein näe sinne kunnolla. Löysäsin taas, eikä enää ruiki öljyä, muttei se mikään mukava se ohjaus ole. Eli kai se simpukka täytyy vaihtaa..

  Onko kukaan tilannut, asentanut ja ajanut Rockauton kunnostettuja simpukoita? Vai pitääkö uhrautua ja hommata täysin uusi? Ovat jotenkin arvokkaan oloisia..

  Laite on siis täysin vakio (ja semmoisena pysyy) -03 pitkähytti ja -lava 4wd diesel automaatti. Heps! Onhan tuolla joku aftermarket ohjauksen vaimennin. Eli se siitä täysin vakiosta.
   
 19. Hassel

  Hassel 1st gear

  Tai no vakio ja vakio.. Edelliseen Rockauto-tilaukseen klikkasin 2 gallonaa "Lucas Upper Cylinder lubricant and injector cleaner". Kyllä tuommoisen kannun kun hulauttaa tankkiin niin saa olla aika varovainen oikean jalan kanssa ettei renkaat sula. Ainakin näin internet kertoi.
  Jos jollain omakohtaisia kokemuksia tuotteesta niin saa jakaa.
   
 20. Anza

  Anza 3rd gear

  1983 gen 1 ram. W350. Millasta öljyä etuperään? Lukottomat perät.
  Taakse suositti netti 80w-90 gl5 mutta eteen jotain kalliimpaa SAE 75W-140 gl5? Käviskö toi halvempi myös eteen.
  Taulukko oli uudemman ramin öljysuositukset.
   

Kerro tästä muillekin!