Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

 2. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Onko tuo motonet alkanu muutenki downshiftaamaan varaosamyyntiänsä, ainakin seinäjoen myymälässä on usein ollut nyt ei-oota myynnissä. Sama homma monissa normituotteissaki joita niiden hyllyissä on usein ollut, viimesimpänä alustamassat.
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niin näytti olevan, no onneksi nekin oli loppu kaikista motoneteista. Vaan koko siitä selviää jos laturiin tarttee.

  Ne startin hiilet taisin ostaa motonetista. Koko oli kyllä minulla jossain tai ainakin linkki. Vanhoista mitat ja perään denso niin löytynee niinkin netistä ja löytyyhän ne vaikka autosähköliikkeistä. Sikäli niitä muinaisjäänteitä on vielä jossain.
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 5. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Varmaan sama ongelma kuin muillakin, ei oo materiaalia, mistä tehdä osia, ei oo tehtaat auki jotka tekis, ei oo kuljetuskapasitettia, kaikki on loppu, laivat ajaa suezilla hiekalle ja jää kaniin, mm Moparilla oli keväällä 14 miljoonaa tuotetta jälkitoimituksessa....
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  ”Moparilla oli keväällä 14 miljoonaa tuotetta jälkitoimituksessa....”

  Jamantin tilauksia?
   
 7. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Joo, súomeen saakin myytyä tommosia määriä Moparin osia. Saiskin, joutuis palkkaamaan pikkasen lisää väkeä töihin, itseasiassa aika palon sais palkata väkeä...
   
 8. tsipi

  tsipi Gearhead

  Minulta löytyy rokkiauton iskemätön startti Lahdesta. Myyn samalla rahalla kuin rokkiauto kuluineen.
   
 9. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Käytin startin pöydällä, siinä luki Remy, Made in China. Kiiltävän/uuden näköinen kampe mutta sisus täynnä mustaa skeidaa, putsasin ja nyt toimii taas hyvin, toistaiseksi...
   
  Ranee tykkää tästä.
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Se ”musta skeida” on hiilipölyä enimmäkseen. Ne hiilet, laakerit ja solkun mäntä virtakiskoineen on hyvä pitää jemmassa tai varastartti. Kasasin itse yhden toimivan vanhoista osista varalle. Ramia kun ei ihan joka autolla hinata kyliltä kotipihaan ja automaatti on huono mäkistartillakin lähtemään.
   
 11. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Sitähän se, ihmetyttää vaan miten se kotelo oli niin täynnä sitä tahmaa (jostain siis päässy jotain nestemäistä myös startin sisään kun se oli sellasta tahnaa) kun startti oli ulkoisesti ihan uuden näköinen.

  Pitää etsiä varalle kyllä osat, kävin Jyväskylän Auto-Startilla kysymässä tänään mutta ilman numeroita / mallikappaletta ei onnistu osien haaliminen, sikäli mikäli niitä edes saa enää.

  Autoliiton plus-jäsenyyden ansiosta pääsee kyllä tien poskesta tai kaupan pihasta aina pois mutta tarkoitus on Ramilla ajaa päivittäin joten pitää alkaa varautua.
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ne aiemmin linkkaamani hiilet ja solkun mäntä virtakiskoineen käy 2gen ramin cumminsin nippodenso starttiin oliko se nyt 2,7kw. Remyn startista nyt tiijä mutta luulis olevan halpa kopio eli samat kilkkeet? Laakerit taitaa olla vanhat tallissa että mitat saa niistä.
   
 13. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Yep, it's a Dodge!

  Tällä kertaa rupes tihkumaan jäähdytysnestettä jostain syyläriä pitkin kuskin puolen reunasta. Ei kuitenkaan ylävesiletkusta. Vasta 3kk sitten vaihdoin nesteet, eikai se tyhjennyshanakaan 3kk pidä ja sitten ala vuotamaan... Tutkitaan viikonloppuna tarkemmin.
   
 14. Hjp

  Hjp 1st gear

  Minulla oli sama homma 2genissä, syyläri vuoti reunasta. Vaihdoin uuden syylärin USpartsilta.
  Syylärin vaihto oli aika helppo homma.
   
 15. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Yep. Mulla on tuo ykköskoppainen. Kaikki missä vähänkään on nestettä takana on tässä parin vuoden aikana alkanut vuotaa. Alkukesästä syöttöpumppu oli tilkittävänä, viime talvena vaihdeloota ja perän stefat sekä tehostajan pumppu. Nyt alkoi alipainepumppu roiskia moottoriöljyä, uusi on tulossa. Lämppäristä tulee vieno jäähdytinnesteen tuoksu ja syylärin toisessa päädyssä on kalkkivana. Nestettä ei vielä juurikaan häviä.
   
 16. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Ne on yllättävän ohkasesta tehty nuo nykyajan syylärien seinämät
   
 17. Ranee

  Ranee Gearhead

  Olikos sulla faceliftimalli 91.5 etiäppäin?
  Siihen vanhempaan en ole ap pumppuja nähnyt myynnissä, pitäs joku uudempi sinne värkätä jos vuoto pahenee
   
 18. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Ei kun -90. Kokonaista pumppua ei saa mistään uutta, mutta Rockauto lähetti mulle sellaisen kalvorasian, matkalla vielä. Oli mulla koko pumppusysteemi pöydällä osina kun tehostajan pumpun vaihdoin. Muistaakseni moottoriöljy pääsee alipainepumpun jalkaan voitelemaan sitä epäkeskolaakeria joka kalvoja lutkuttaa. Vuoto tulee alemman kalvopumpun läpi. Oisko siinä stefa mikä tiivistää edestakaisin pumppaavan tapin. Sattaisi korjaantua tiivisteen vaihdolla, mutta tilasin uuden kun on muutakin osaa tulossa. Joku on Amerikassa poistanut toisen pumpun kokonaan ja yhdelläkin ilmeisesti pärjää.
   
  Ranee tykkää tästä.
 19. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Jos uuden ehjän pumpun löytäminen on hankalaa, nii pystyiskö sen alipainepumpun korvaamaan sähköisellä? Jäis moottoriöljyvoitelu pois. Tietysti ohjaustehostin vaatii sitten akselisyötön sen alipainerungon läpi.
   
 20. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Varmasti onnistuu sähköpumpullakin. Laittaa vaikka lisäsäiliön joka riittää pariin jarrutukseen jos sähköpumpun teho epäilyttää. Kalvopumput on helppo deltoida, ei tarvi muuta kuin latan pätkät neljällä ruuvilla kiinni kalvopumppujen reikien peitteeksi. Mutta kokeilen ensin korjata.
   
  Cumminski tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!