Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Afc jousi oli niin että noin 2bar olis täys syöttö sen puolesta. Afc on modattu, 0plate, 3mm pidempi rack plug, 191 dvt, 5x12 suuttimet,ennakko 16 ja 4k jouset.
    Tosin plate omien mittausten mukaan tulee enemmin rajoittamaan kun afc liikke loppuu

    Savua tulee alkuun omaan makuun liikaakin, afc olis tarkoitus jäykempi jousi ettiä. Nyt on heränny samallalailla kun pelkällä vakio ahtimella.
     
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Kiitokset Ranniksella, nyt on uuden reiän paikka. Ihmetystä tosin aiheuttaa yksi johtoliitin, löytyi siitä kynnyskotelon päältä johtosarjasta. Onko kellään siinä mitään? En muista siitä mitään irrottaneeni. Aikalailla kuskin penkin kohdalla on, olikohan kaksi johtoa
     
  3. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Oisko sähköpenkille?
     
  4. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Jaa? En tiedä onko -95 näihin saanut jo semmosia... ostan heti jos löytyy :D omassa on penkit melko hyvät vielä, pesua kaipaasivat. Voishan niihin etupenkkeihin sujuttaa penkinlämmittimet jos kerta sähkötkin olis.
     
  5. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Mä taas oon luullu ettei näitä oo kun sähköpenkeillä
     
  6. simu_l

    simu_l Gearhead

    Se on kyllä jo karvalakki ilman läppiä jos ei ole sähköpenkkiä kuskilla, sitte jos vielä AC puuttuu nii ei ole edes karvoja lakissa
     
  7. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Mulla on myös -95 ja ei oo alunperin sähköpenkki mutta piuha löytyy kyllä.
     
  8. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Onko porukalla niissä sähköpenkeissä lämmittimetkin?
     
  9. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Ei ainakaan mulla, 95v
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Laramie varusteisessa sähkötuoli itellä on. Se on muutenkin loaded. Jenkit ei perseenlämmittimiä laittanu autoihin vasta kun vissiin 2000 luvulla.
     
  11. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mulla taitaa olla sellanen malli jossa joskus "oli" kaikki herkut, ne vaan taitaa olla nyysitty perk..
     
  12. Pertura

    Pertura Gearhead

    Mulla on '95 Laramie ilman sähkötuoleja. Tuosta '96 Laramiesta en tiedäkään, siihen on joku vaihtanut jonkun traktorinpenkin tilalle

    No joo, ei tosiaan sopan puutteeseen kaadu se herääminen sitten. Eli hukkiksen säädöillä sitten vaan kokeilemaan, eiköhän se oikea setuppi sieltä löydy
     
  13. juba155

    juba155 1st gear

    No niin juuri kun etelässäkin taas semmoset kelit ettei harmita tankata kunnon nelikko autoa.
    kesken ajon alko täristää, käymään rujosti ja on tehoton, hetkellisesti välillä tuntu normilta.
    Auto 2007 gen 3. 187000ml
    koodeja löyty
    -p0204 injector circuit/open- cylinder 4
    - p2149 fuel injector group b supply voltage circuit/open.

    Huoltokirjan mukaan jotain suutin remppaa tohon on tehty mutta muistaakseni siinä ei ollu mitään tarkkaa tietoa mitä sillon tehty.

    mitään kokemusta ei suutin hommista oo, mutta ilmeisesti 4 suutin tai sen virransyöttö ongelma.

    saako noita mittailtuu venttiilikopan alta ja saako tarvittaessa suuttimen irti ihan perustyökaluilla?
     
  14. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Siltähän tuo vaikuttaa, että suutin ei saa sähköä. Helpoimmalla voit päästä kun selvität missä on johtojen molemmat päät ja liittimiltä irti ja mittaat jatkuvuuden, samalla vaikka heilutellen. Voihan sitä kokeilla johtosarjoja heilutella samalla kun käy, että muuttuuko käynti.

    Oothan muistanut vaihtaa pa-suodattimen ajoissa? Ja talvilaatu varmaan tankissa on?
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tai itse liitin ei tee kontaktia, just oli yksi Jeeppi, jossa EGR venttiilin valvonta herjas välillä koodilla, kolmas EGR kuulema jo paikoillaan. Yhteys oli, eli ei johtovikaa, eikä oikosulkua. Kiristin liittimen naaraskontakteja ja sen jälkeen ei oo tullu vikakoodeja siitä... Eikä oo ainoo kerta tänä vuonna, kun oon korjannut vikoja kiristämällä naaraskontaktia liittimestä...
     
  16. juba155

    juba155 1st gear

    Ok kiitos tiedoista. Täytyy alotella johtosarjojen ja liittimien tarkastuksella. Ja on just vaihettu pa suodin ja on talvilaatua tankissa
     
    Cumminski tykkää tästä.
  17. jar

    jar Gearhead

    Itellä tuli vastaava koodi, p2146. Kuitenkin tuossa on kaksi liitintä suuttimien sähköille, toisesta saa pytyt 1-3 ja toisesta 4-6. (ja molemmille omat vikakoodinsa vastaavasti).

    Omassa oli edellinen teettänyt suuttimien remontin, kuitista selvisi, että kärjet yms. on vaihdettu, mutta solenoideja ei. Ohmit mittaamalla selviää, jos siitä kyse. Suuttimen solenoidin vaihto on helppo homma, netistä löytyy videot. Ei tarvi ottaa kuin venttiilikoppa irti.

    Ja tosiaan vielä, suutin saa olla paikallaan polttoainelinjoineen, jos vain solenoidin vaihtaa.
     
    Cumminski tykkää tästä.
  18. juba155

    juba155 1st gear

    Kiitos tiedosta, tää hyvä tieto
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niinpä niin, lunta on tullu ihan reilusti ottaen huomioon että joulukuu on vasta puolessa välissä. Nelivetoauto on näillä kekeillä kiva, jos se siis toimii. Eilispänä töihin männessä meinasin jäähä tasaselle kii työpaikan pihaan ku ei kytkeytynyt etuakseli. Sitte ajoin pienen lenkin ja valo sytty ja molemmat akselit veti. Sitte ajoin varuiksi parkkiin toiseen paikkaan josta luulin pääseväni pois illalla suosiolla. No se kytkeyty ja pääsin kotipihaankin johon ei ilman monivetoa pääse mutta valo vilkuttelee oudosti. Se on ihme viiveellä syttynytkin jo vähän aikaa. Olisko siinä se valokytkin huono tai liitos löysällä? Täytyy kunnolla testata meneekö se nelikko päälle ja valo ei syty vai eikö nelikko kytkeydy eikä valokaan syty. Kerran on ollu poikkipalkin kohdalta alipainevuoto ku ajoin hangessa ja irtos eikä nelikko kytkeytynyt. Melko paska systeemi tommonen alipaineohjaus. Posilok manuaali vaijerilla olis jees mutta turkasen kallis toimitushinta ni jäin miettiin vielä.
     
  20. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!