Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Mussemaan

  Mussemaan 3rd gear

  Kuulin myös juttua Dodgejakin maahantuoneelta hepulta että nyt kun on virheellisesti päästetty läpi -96 mallisia autoja jenkkivaloilla kuorma-autona, niin parhaassa tapauksessa kilvet voi lähteä seuraavassa katsastuksessa.

  Eli homma menee ilmeisesti niin että K-A lamppuja olisi alun alkaenkin saanut hyväksyä vain -95 ja vanhempiin MUTTA henkilöautoja -96 asti.

  Ja luonnollisesti ainakaan saksassa ja ruotsissa eivät lamput aiheuta mitään ongelmia vastaavassa tilanteessa....on tää v***u mahtava paikka asua tämä suomi. Virkamiehet kiusaa ihmisiä minkä ehtii. :mad:

  Jos joku asiaanliittyvä valtion virkamies lukee tämän, niin kalajoelta terveisiä että haista p**ka. Teidät pitäis kaikki panna riviin ja toimia Josef Stalinin lanseeraaman käytännön mukaan!
  Että KEHTAATTE kiusata kansalaisia näin lapsellisisissa asioissa.

  On tää jotakin AIVAN uskomatonta, just nyt tuntuu siltä että pitäisi muuttaa esim venäjälle.
  Kyllä nyt taas alkaa muistua mieleen suunnitelmat harrasteautoilijoiden järjestäytymisestä että saataisiin tämä mielivaltainen kiusaaminen JOSKUS loppumaan.
  Virkamiehet eivät suomessa joudu ikinä edesvastuuseen toimistaan tai sanomisistaan, ja siitä seuraa suoraan tällaisia tilanteita.

  Vaadin PÄITÄ VADILLE, aaargh :mad: :mad: :mad:

  P.S.
  Sori oli AIVAN pakko avautua (vaikka eihän se mitään auta)
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joo, itse asiassa henkilöautojen lamput kelpaa 97 asti mutta päästöt yms tökkii ennen sitä. Toi kilpien lähteminen lienee kauhujuttuja, ei se ole auton nykyomistajan vika jos rekisteröinnissä on mokattu. Mutta Ake on tosiaan kysellyt konttoreilta paljonko tällaisia on mennyt läpi joten jotain saattaa kyllä seurata. Sama muuten koskee 96 ja uudempia EU-tuonteja joita sai keväällä ja alkukesästä kilpiin ilman valomuutoksia.
   
 3. freeride

  freeride Gearhead

  no voi perkeleen helevetti!!!!mulla on just 96 dodge entiä onko mitään vitun e hyväkäksyntöjä lampuissa, tarvii tarkistaa..
  edit.no niin tulipa taas avauduttua ilman että järki mukana eli pois hulluudet tekstistä...
  ei mitää e juttuja löydy mutta kyllä se leima sieltä pitäis kuulemma tulla.ainoastaan jotain dot ja sae lukuja löytyy
   
 4. finmower

  finmower 1st gear

  Itte kun katsastin -01 F350, piti olla e hyväsytyt ajovalot, etuvilkut, parkit
  takavalot,takasumuvalo ja peruutusvalo, eli kaikista oli löydyttävä e merkki. AKEsta soitettiin konttorille ettei saa päästää läpi ellei ole kaikki
  valaisimet e hyväksyttyjä, tämä sääntö oli juhannuksen tienoilla tänä kesänä. MUTTA, kannatti taistella on duulihoppa sen väärtti, niinku
  varmasti riisselirotkeki.
   
 5. freeride

  freeride Gearhead

  no mä kuulin juttua että ilman näitä e merkintöjäkin on tullut leima ainakin vanhempiin laitteisiin,vaikka hiljan tuotu jenkeistä.riippuu varmaan paljon siitä missä leimaa on hakemassa.luulis senkin jotain vaikuttavan jos auto on aikanaan ilman e merkintää leimattu niin se saa jatkossakin olla niin,mulla on juuri näin tilanne.jos siitä jotain aletaan valittaa niin siitä neuvotellaan sitten pitkään.. :mad: mistä hommasit fordiin hyväksytyt lamput?
  ps.komee fordi sulla.näin joskus kuvia siitä netissä."pientä"kuormaa vetelet mukanas :lol:
   
 6. finmower

  finmower 1st gear

  Kiitos Freeride, auto on komia munkin mielestä.
  Ford on siitä kiitollinen muuttaa, että siitä on olemassa malli jossa on niin- sanottu" köyhä" etumaski. Sen lampunkehykset ym sopii.
  Siinä on suorakaiteenmalliset umpiot, samat kun esim -85 mallin Chevi picupissa. Hella 1AE 003 427-021. se sopii
  suoraan kehyksien sisälle. Ei olisi mitään onkelmaa jos ei tarvitsisi korkeussäätöjä, ne pitää rakentaa. Etuvilkkujen päälle on ruuvattu e hyväsytyt vilkkulamput ja takavalot on Talmun pyöreät kuorma-autovalot
  ruuvattu puskurin alle, ei järin kauniit mutta minkäs teet.
  Toivottavasti -96 ja vanhempiin ei tarvitte temppuilla näiden kanssa.
   
 7. arzi

  arzi Gearhead

  Onko kukaan tiedustellut maahantuojalta (tai suoraan valmistajalta) miksei noita e-merkittyjä lamppuja käytetä? Luulisi autotehdastakin kiinnostavan että niiden vekottimet saisi tälläkin kauppaan. Luulisi nyt DaimlerChrysler-konsernistakin löytyvän tietoa mitä pitää tehdä asian korjaamiseksi.
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Totta kai tietoa on mutta mitä se niitä kiinnostaa jos jonnekin persreikä-suomeen sais muutaman pikkarin myytyä. Muualle kelpaa tuollaisenakin niin hyvä on.
   
 9. arzi

  arzi Gearhead

  Kysäisin asiaa autoja maahantuoneelta "autoteknikkokaveriltani" ja se oli sitä mieltä että kansalliset säännöt EU-alueella olis poistuneet vuoden alusta. Sehän tarkoittaisi siis sitä että noita vehkeitä ei saa rekisteriin enää Saksassakaan ilman e-hyväksyntiä. Luulisi siinä vaiheessa jo autovalmistajiakin kiinnostavan tarvittavat hyväksynnät.

  Katsoin huvikseni Kraisun ja Dodgen Saksan nettisivuja ja eihän siellä olekkaan esim. RAMeja myynnissä.
   
 10. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Ainakin Ruottissa myyvät -04 ja nyt jo -05 mallin chevy-pikkareita. Lieneekö sitten lamput muutettu mutta hieman epäilen.

  Mutta tää ameriikan hemmo joka konteja tänne laittelee sanoi joku viikko sitten nähneensä satamassa tuoreen chevy-lavan jossa alkuperäiset umpiot oli vaihdettu boschin kulmikkaisiin, oli menossa Belgiaan. Eli ehkä ne osaa muuallakin kikkailla?
   
 11. rammi96

  rammi96 Gearhead

  Joo täälläkin on yks rammin Usasta hakenu viimekesänä eli jos jollekkin jäi epäselväksi muutokset, niin nämä minun piti muuttaa:
  kelt.sivu valot 4kpl,takasumuvalo, 6 kpl kuorman kiinnityspisteitä lavalle, pakoputki sivulta taaksepäin, kirkkaat parkit. Omat valot eivät mene sellaisenaan läpi, koskee myös takavaloja, vilkkuja. Minä hain niille poikkeusluvan AKE:lta, kesti muuten 2.5kk viime kesänä ja myös jknl.vaatimusmukaisuustodistus.

  Jotkut konttorit vaativat myös lavan etuseinään hytin taakse "vahvan"
  kaaren verkolla. nää vaatimukset kans vaihtelee konttorista toiseen...
  ja mitään selvää vastausta ei tahdo saada, vaan nää on niitä ameriiikalaisii, ei niistä tiiää kukaan

  Soittelin syksyllä AKE:een ja juttelivat, että eivät myönnä enää poikkeuslupia kuin muuttoautoon, tiedä sit, miten sen laita käytännössä on, puhuivat myös e-hyv. tuulilasilasi vaatimuksesta. :mad:
   
 12. freeride

  freeride Gearhead

  missä näin mulkku katsastuspaikka on? :eek: pakoputki ei saa olla sivulle???prkl kaikissa kuorma-autoissahan on putket sivulle!ja mistähän toi 6 kpl sidontalenkkejä on vedetty?hyvähän niitä on olla vaikka enemmänkin mutta kyylääkö ne niitäkin tuola missä kävit?

  ps.laita toi tekstis tonnekin
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=42606
   
 13. Ainakin yksi 2004 mallinen Ram lähtenyt ennen joulua suomeen.
   
 14. freeride

  freeride Gearhead

  mun rotke

  [​IMG]

  toimiikos kuva?no toimihan tuo..eli tossa mun rotke 8)
   
 15. No onpa tutunnäköinen kuva... :wink:
   
 16. freeride

  freeride Gearhead

  jepjep :) muutama muuki kuva tua webbisivulla.
   
 17. rammi96

  rammi96 Gearhead

  Niin vielä tohon pakoputkijuttuun, eli rammissa on oik. sivulle, sinne se ei kait sit saa olla, jalkakäytävälle, kuormureissa ne on vasemmalle.
  Ja Salossa tälläinen konttoori on...Oheissa muistaakseni sanotaan, että riittävästi sidontapisteitä ja täällä noin 5-6kpl. Nää nyt on aikas pienii juttui, mutta valot eniten kismittää ja on nähny tienpäällä, jossa rammiin oli laitettu typerät tarvikemulkosilmät, ilmeisesti ei ollu saanu lupaa..nää
  hommat on niin sekavii, kun toinen konttori sanoo toista ja toinen toista.
  Itse hankkisin heti uudemman, jos uskaltais tuoda?? onkos tietoo, että 2000 luvun rammia ois tuotu??
   
 18. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Freeride, tervetuloa Suomeen!
   
 19. Yks 2004 mallinen on tulossa kohti Suomea.
   
 20. Ram600

  Ram600 1st gear

  Yks 2004 uudella "600"Cummins kattilalla on pihassa , tuli elokuussa maahan.
   

Kerro tästä muillekin!