Dodge Ram B250 -86 Slant Sex

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Ftw-, 22.2.2024.

 1. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Tuli hankittua käyttöautoksi tälläinen raimo. Mulla on aika monta vania ollut mutta ne on ollut enemmän ja vähemmän kötösteltyjä joista ei järkevällä työllä kannata lähtee rakentamaan mitään.
  Kyseessä on B250,alunperin 318 auto mutta tekniikka varmaan varastettu johonkin epäseksikkääseen pikkukoppaan ja laitettu tähän slantti tilalle. Lootana toimii 904 ja peränä kasivartti.
  [​IMG]
  Aika alkuperäinen muuten ja melko räpeltämätön. Täys verhoilu kontissa ja ikkunamalli. Royal varustelutaso mikä käsittäneen vaan nelivalot ja kylkien listat. Ilmastointi on myös ollut mutta muuten on perus karvalakki veivi-ikkunoilla, onneksi.
  [​IMG]
  Ulkokuori on patinoitunut mutta aika helposti tehtävissä vielä siistiksi. Pahimpana kuskin etukaari ja sivuovien alalaidat
  [​IMG]
  Suunnitelmissa on muutta auto takasin henkilönkuljetukseen sopivammaksi. Otteessa 2+4 paku mutta muutetaan 8-hengelle pehmein penkein.
  Ostin jo uudemman chevyn penkit ja niille lattiakiskot. Penkit oli aika rajussa kunnossa
  [​IMG]
  Sen verran koesovitettu että laitoin pestyt penkit kiskoille kiinni ja mallailin vähän miten ne mahtuu
  [​IMG]
  Kiskot tulee vaan ikävästi runkopalkkien kohdalle joten niiden omia pultteja ei voi käyttää kiinnitykseen. Tarkotus on myös testimielessä maalata penkit lähemmäksi sisustan väriä. Etupenkit päivittyneen myös saman sarja chevyn penkkeihin.
  Ulkokuorta on myös tarkotus siistiä. Tekniikka on aika hyvässä kunnossa. Laatikko joskus tehty ja koneeseen juuri kansi. Säätöjä pitää vähän hakea kun on todella puhditon alakierroksilla. Seos oli ainakin laihalla jonka säädöllä parani jo huomattavasti. Kyseessä on sama auto mikä oli pitkään OD:n KajS nimimerkillä
   
  SK-, sleepercooler, karivanner1 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. grantorino

  grantorino Gearhead

  Slanttivanikin on sitten vielä olemassa, vieläkö KajS on hengissä? Hänestä ei ole enää kuulunut muutamaan vuoteen mitään, joskus oli jatkuvasti täällä. Näköjään kansiremontti on sitten tehty, moottorihäiriötä siinä oli silloin kokoajan.
   
 3. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Ilmeisesti on hengissä. Auton kunnostanut myyjä oli Kaij:n pojan kaveri. Venttiili oli palanut ja sylinteristä paineet kateissa.
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 4. Kähmy 545

  Kähmy 545 Gearhead

  Jos tuo auto on Tampereen suunnalla vaikuttanut, niin minä olen yhden
  edellä mainitun swapin tehny.
  Kasi meni Dodogen avolavaa ja päinvastoin.
   
 5. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Tuollaista vasta maahantuotua pätkämallin slanttivania eräässä kuopiolaisessa liikkeessä koittivat saada rekisteröintikatsastukseen painamaan tasan sen 1800 kg. Etsivät vararenkaaksi jonkun kapean aluvanteen, kevyen tunkin jne rekisteröintivarusteet. Tavoite oli saada paku jolla saisi ajaa satasta. Laki kun taisi lukea että alle 1800kg tulee se 80 nopeusrajoitus ja jos on yli niin jotain muuta (?). .... eli jos painaa tasan 1800kg niin ei tulisi nopeusrajoitusta. En tiedä miten kävi.
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 6. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Myynnissä ennen vappua? :D
   
  isalmela ja Bowtie tykkäävät tästä.
 7. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  2011 on näköjään muutoskatsastettu. Vanhassa ilmotuksessa luki tekniikasta näin
  "-Slant Six 225 vuoden 1984 330-valu, hydraulinokka, valukampiakseli.

  -Vaihteisto Torqueflite 904, henkilöautomallin kuoret, saa lattiashifterin. Kuoret 1971 vm, sisusta tehty Speed-Maticilla Pieksämäellä."
   
 8. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Joo noita kikkailuita tehtiin pickuppeihin kanssa. Huijattiin bensamittari näyttämään täyttä yms.
   
 9. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Tuskimpa mutta mistä sitä ikinä tietää. En mä ota siitä stressiä niin älä sinäkään. Ajajn just niin kauan kun huvittaa ja se on mukavaa.
   
 10. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Ei tässä kukaan stressistä ole mitään maininnutkaan :)
   
  isalmela tykkää tästä.
 11. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Eli siis rekisteröitiin pakuna jolla sai ajaa 100kmh? Ei varmaan kovin kauan aikaa tuo porsaanreikä ollut?? :rolleyes::eek:
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kesäkuussa 1990 tukkivat muutamia reikiä. Pääartikkeli olivat sitä ennen piilofarmarit, koska >1800kg autossa ei ollut sisäkorkeusvaatimusta. Kevyemmät sai suksiboxeja päälleen. Astroihin tehtiin toistasataa kiloa painavia väliseinä +3 hlö penkkejä, jotta olisi edes sen 1800kg. Tosi riskialtista, sillä jos oli penkit ja alipainoinen, niin autoverot meni maksuun liki uuden veroilla, vaikka olisi ollut liki 25 vuotta vanha. 4-veto MB farkkuja oli myös noissa tasan 1800kg painossa, mut se ilo saattoi päättyä uusintakatsastuksessa.

  Kaikki ei ollut ennen paremmin.
   
  SK-, teippi-mikko ja maxvo2 tykkäävät tästä.
 13. Ftw-

  Ftw- Gearhead

 14. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Eikös nämä neliveto MB farkut olleet feikkijuttuja jo katsastuksessa? Irtonaisia lisäpainoja sisustuksen takana ja ”vahvistuksesksi” muodon vuoksi hitsattuna lisärautaa palkkien kylkiin alustassa. …
  Joku laski hitsatun raudan ja totesi että ei täsmää paino näillä raudoilla.
   
 15. Ftw-

  Ftw- Gearhead

  Autolla on tullut lähinnä vaan ajettua. N.2000km on kuukaudessa tullut ajeltua ja pari muuttokeikkaankin tehtyä. Sytkää katselin viimeviikolla kun totaali puhdittomuus alko tympimään. Ensimmäinen huomio oli kun kopan otin auki että jakajalle oli otettu jatkuva alipaine, joten siellä oli ennakot tapissa jo tyhjäkäynnillä. Letku oikeeseen reikään ja sytkä korvakuulolta kohdilleen niin toiminta muuttu jo kummasti parempaan suuntaan.Asteikko puuttu lohkon kyljestä joten tarkempi säätö jää myöhemmäksi. Aikasemminhan säätelin jo seosta rikkaammalle kun oli vedetty laihalle. Auton myyjällä oli jonkun sortin entisöintipaja ja myynti-ilmoituksessa mainostettiin uutta kaasaria niin sikäli moiset perusasioiden sössimiset oli vähän yllätys. Soittimen päivittelin kanssa ysäri cd-soittimesta vähän nykyäaikasempaan ja kävin hakemassa biltemasta paineilmatorven kun töötti ei toimi ja ratista on rikottu sen taustamuoveja ettei sitä järkevällä työllä entisöi.
   
  Arkkumies tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!