Edelbrock 1405 & 1406 säätösarjan sopivuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja troublechild, 10.8.2010.

 1. troublechild

  troublechild Gearhead

  Eli käykö 1405 malliin myytävä säätösarja myös Edelin malliin 1406, vai onko suuttimissa/neuloissa kuitenkin eroa noitten kaasareitten välillä? 1405 mallin sarjassa nro.1479 olis enemmän vaihtoehtoja suutin/neulakokojen yläpäähän kuin tossa 1406:n pelkästään myytävässä sarjassa nro.1487. Ymmärtääkseni 1406 on vain 1405:n sähköryypyllinen versio?? Osa jälleenmyyjistä on valmis myymään tuon 1405 mallin sarjan ja osa ei missään nimessä takaa että suuttimet/neulat sopii. Onko tähän jollain oikeaa tietoa?
   
 2. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kyllä se mun mielestä sopii. On 1405 ja 1406 kaasuttimissa eroa ryypyn lisäksi ainakin ensiösuuttimien mitoituksessa, mutta eipä sillä ole väliä, koska vaihdettavia osiahan ne on.

  http://www.oldsmobile.fi/techdata/kaasarijuttu.htm <---- tuossa on ohjeita ja taulukoita.

  Oman kaasuttimen sain toimimaan parhaiten, kun otin suuttimet säätösarjasta ja käytin alkuperäisen Carter AFB:n neuloja ja jousia. Niissä kun oli "cruise" ja "power" -alueiden välissä kolmas "alue", joka selkeästi vaikutti mm. 2-3 vaihdon tasaisuuteen (Cadillacissa)


  Mulla on toi 1479 -säätösarja. Ihan ok, mutta täysin alkuperäistä vastaavia neuloja siitä ei tosiaan löytynyt. Pitäis tieten tilata erikseen sellaiset neulat, missä power ja cruise -alueiden ero olisi mahdollisimman suuri. :eek: Nyt kuitenkin toimii ihan hyvin noilla AFB:n neuloilla.
   
 3. troublechild

  troublechild Gearhead

  Kiitos tiedosta! Tilasin ton 1479 sarjan ja sain sen räpylään tänään. Vette menee dynoon tulevana keskiviikkona ja saas nähdä mitä mosasta saadaan irti..Odotuksena on joka tapauksessa +380hv ;)
   

Kerro tästä muillekin!