Elokuvien ja sarjojen autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 17.7.2019.

 1. oml

  oml Gearhead

  Ennen Urmas Hakkaraista auto on ollut Oulun läänin Maaherran virka-autona, kuvassa maaherra saapuu Urjan Rinteiden laskettelukeskuksen avajaisiin Hoikkaan.
  [​IMG]
   
  MJF, isalmela ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 2. Stratos

  Stratos 2nd gear

  Charlie's Angels ("Se oikea")
  2 x Mustang ja Pinto

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  hartsa69 ja isalmela tykkäävät tästä.
 3. Larry

  Larry Double Gearhead

  Ford Pinto, Top Secret!

  [​IMG]

   
 4. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Maksullisessa Discoveryn D+ palvelussa on kiinostava sarja;
  Legendaariset kilpa-autoilijat, jaksojen pääaiheet;
  Junior Johnson, Mario Andretti, Brock Yates, Bob Chandler, Craig Breedlove ja Don Prudhomme vs Tom McEwan.
  45 min jakso vanhoja flmejä ja aikalaisten haastatteluja, paino vähän kilpureissa..
   
 5. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Tää on kyllä legendaarinen. :D
  Mulle tulee aina kun joku mainitsee Pinton, tämä kohtaus mieleen.
  Hyvää vittuilua Pinton vaarallisuudesta peräänajokolarissa.
   
 6. Zejk1 ja isalmela tykkäävät tästä.
 7. IS:ssä juttu tekeillä olevasta kauhukomediasta The Creeps, jonka kuvauksissa Jyväskylän Jyskässä pamahti Keski-Suomen pelastuslaitos. Siinä onkin jännä auto:

  [​IMG]
  Ritari Ässän auto tuli läpi seinästä samaan aikaan kun Keski-Suomen pelastuslaitoksen ensimmäiset yksiköt saapuivat kuvauspaikalle.KUVA: TOMI TUULIRANTA

  [​IMG]
  Savukoneiden savu on epätyypillisen valkoista, mutta savunmuodostus oli sitäkin komeampaa.KUVA: TOMI TUULIRANTA

  [​IMG]
  Seinä piti rakentaa pahvilaatikoista uudelleen, kun väärinkäsityksen uhriksi joutunut palokunta oli poistunut kuvauksista.KUVA: TOMI TUULIRANTA
   
 8. 12345678910 tykkää tästä.
 9. 12345678910

  12345678910 Gearhead


  https://aijaa.com/VxFUbQ
   
 10. speedy, Zejk1, Dataviilaaja ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Elokuvassa Grad Prix (vuodelta 1966, ohjaus John Frankenheimer) James Garner pöristelee autolla joka on jonkun tasoisten lähteitten mukaan

  "While most of the GT350H Mustangs were fitted with Ford’s “Cruise-o-Matic” three-speed automatic transmission, the first 85—including the one driven by James Garner in Grand Prix—had the four-speed Borg Warner T-10 manual transmission.
  Thanks to Carroll Shelby’s role as Grand Prix‘s “technical consultant”, a 1966 Shelby GT350H with chassis #6S611 was loaned to the production for James Garner to drive both on- and off-screen."

  [​IMG]
   
 12. Chevette

  Chevette 3rd gear

  Päivän kysymys,mikä sarja oli jossa muistaakseni yksityisetsivä ajoi hieman paiskaantuneella fastback mussella.
  Tuli kaverin kans juttua kun molemmat tyhjäpäät muisti auton mutta ei sarjan nimeä
   
 13. pom

  pom 1st gear

  kovaa peliä bostonissa mussemiehen kaveri ajoi bmw 635 tää oli 80 luvun loppupuolella tv sarja
   
 14. Chevette

  Chevette 3rd gear

  No sehän se oli,kiitoksia paljon.Hienoa ettei kaikkia vaivaa Alzheimer
   
 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kovaa peliä Bostonissa "Spenser for Hire", jossa Spenser (Robert Urich) ajoi Mussea ja "Hawk" Bemarilla...sarja oli ainakin siihen aikaan todella hyvä.

  Alkuperäinen Mustang
  [​IMG]

  Toisella kaudella Musse vaihtui uudempaan Fox-koriseen.
  [​IMG]
  Myöhemmin "Hawk" sai myös oman sarjan.
   
 16. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Olin tuolloin duunissa ja ajelin tuosta mennen tullen ohi ihmetellen sitä ihmisjoukkoa takapihalla ja luullen että siellä oli joku yksityinen tilaisuus tms.
  Sitteen kuulin tuntia myöhemmin duunikaverilta että paikka on tulessa ja siellä lyö liekit...myöhemmin että palokuntakin paikalla.
  Kun ajoin uudelleen ohi koko Rantaväylä oli savunpeitossa ja näin kameramiehet tien varressa...silloin tajusin että siellä kuvataan varmaan jotain...liekit olivat selkeästi lavasteet ja valoheittimet yms.
  Olihan tuo silti todella hämäävää ja ohiajavasta autosta se paikka todella näytti olevan tulessa, en ihmettele yhtään että palokunta tuli paikalle, varsinkin kun heille ei ollut ilmoitettu asiasta etukäteen.
  Onhan tuolla paikkeilla Rantaväylällä kuvattu aikasemminkin jotain, jokin suuronnettomuus juttu tms. muutama vuosi aikasemmin...silloin siellä oli informaatiota tien varressa jo etukäteen päiviä aikasemmin, koska tie olisi ehkä suljettu jne.
  Kiersin suosiolla koko paikan Leppäveden kautta pohjoiseen, en tiedä oliko se todella suljettu vai ei ?
   
 17. Vermilion

  Vermilion Gearhead

 18. Tänään tulee (Subilla perjantaina 21.05.2021 klo 21.00. Toinen esitys samalla kanavalla tiistaina 25.05.2021 klo 23.25.) Itäpuun klassikko Gran Torino, jossa on suuressa osassa 1972 Ford Gran Torino.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 19. Elokuvassa ollut Gran Torino tämäkin. IL:ssä on juttu suomalaisessa Rendel-leffan Gran Torinosta, joka on myynnissä Huutokaupat.com sivulla.

  Rendel tunnetaan elokuvana, joka jakaa niin kriitikoiden kuin katsojienkin mielipiteet rajusti. Tähtiä on tullut yhdestä viiteen.

  Autoa myyvä Patrik Mennander kertoo, että hänen Fordinsa vietti kaikkiaan noin vuoden elokuvan kuvauksissa. Elokuvaa tehtiin välillä Kajaanissa, välillä Mennanderin kotikaupungissa Mikkelissä.

  Myös musavideoita
  Miten juuri hänen autonsa päätyi elokuvatähdeksi?

  – Velipoikani Henrik Mennander oli mukana elokuvanteossa, muistaakseni kakkoskuvaajana. Hän tietenkin tiesi, että minulla on näitä jenkkiautoja, Patrik Mennander kertoo.

  Veljekset ovat tehneet yhteistyötä myös musiikkivideoiden parissa. Henrik on tehnyt videoita Ruoska-yhtyeelle, jonka laulajana Patrik toimii. Ruoska tunnetaan industrial metal -bändinä, jota on kutsuttu myös Suomen Rammsteiniksi.


  [​IMG]
  [​IMG]
  Tekniikasta on selostusta myynti-ilmoituksessa:

  Myydään maailmalla menestystä niittäneen Rendel-supersankarielokuvan Ford Gran Torino. Auto on ollut omistuksessani vuodesta 1993. Sitä on vuosien varrella laiteltu kattavasti, mm. uusi maali, pohja hiekkapuhallettu ja panssarimaalattu sekä täysin rakennettu 460cid isolohko, jossa mukavasti paukkuja ja mökää. Ajettu n. 7000km. Fmx shift kit, Danan lukkoperä, Borlan vaimentimet, Demonin 1050 kaasari, MSD sytkäboksi, etc.. Katsastettu heinäkuussa 2020, pitkä leima. Tästä väkivahva katseenkääntäjä naapurien rauhaa ilostuttamaan. Mukaan Rendel keräilymaski no.1, joka tuli kiitoksena elokuvaan osallistumisesta.
   
  isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!