Elokuvien ja sarjojen autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 17.7.2019.

 1. IS:n jutussa kerrotaan Anssi Kelan KITT-kopiosta:

  Kela tajusi, että edessä on suuri urakka, johon hän ei omin käsin pysty.

  Hän otti yhteyttä Sandiin, jonka myynti-ilmoitus oli alun perin aiheuttanut Kelan KITT-kuumeen.

  – Hän oli rakentanut sen KITT-auton, jonka silloin myi. Päädyttiin siihen, että hän ottaa tämänkin rakennettavakseen. Markolla oli arvokasta tietoa siitä, mistä mitäkin osia kannattaa ostaa – ja mitä ei missään nimessä kannata, Kela kertoo.

  – Minulle jäi eräänlainen projektinjohtajan homma. Kokosin sopivat tyypit tekemään eri juttuja, kaikkea verhoilusta maalaukseen.

  Ja näitä juttujahan riitti. Ruotsista ostetussa autossa oli oikeanlaiset kuppi-istuimet, mutta muuten osissa olikin metsästettävää.

  – Auto on vuodelta 1982, kuten sarjassakin. Lähdimme rakentamaan nimenomaan ensimmäisen tuotantokauden autoa. Myöhempien kausien aikana auto hieman muuttui.


  [​IMG]
  Auton oikeanlaiset vanteet löytyivät lopulta kanadalaiselta romuttamolta. KUVA: LARI JÄRNEFELT

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 2. Maikkarin uutisessa kerrotaan Fast & Furious 1 ja 2 leffojen Suprasta, joka myytiin Barrett-Jacksonin huutokaupassa Las Vegasissa lauantaina myyty auto vaihtoi omistajaa vasta 500 000 dollarilla eli noin 420 000 eurolla:

  Tämän vuosimallin 1994 Supran arvoa ei ainakaan vähentänyt se, että sitä ohjasti ensimmäisessä elokuvassa näyttelijä Paul Walker, joka menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 2013. Useat Walkerin omistuksessa olleet autot ovat sittemmin vaihtaneet omistajaa merkittävillä summilla. Vuonna 2019 myytiin kokonainen kokoelma Walkerin autoja.

  Myydyn Supran oranssi väri on Lamborghini Diablosta tuttu Candy Orange Pearl -helmiäissävy. Kumpaakin kylkeä koristaa Troy Leen Nuclear Gladiator -teos. Auton on rakentanut kalifornialaisen The Shark Shopin Eddie Paul, joka on niittänyt mainetta myös elokuva-alalla stunttikuskina.

  Vaikka Walkerin ohjastama Supra esiintyykin elokuvissa raskaasti viritettynä, on konepellin alla todellisuudessa alkuperäinen kolmilitrainen turboahdettu 2JZ-GTE-rivikutonen, joka on paritettu nelilovisen automaattilootan kanssa.

  Auton ilmettä on piristetty Racing Hartin 19-tuumaisilla M5 Tuner -vanteilla, APR:n hillittömän kokoisella takaspoilerilla sekä Bomexin etuspoilerilla ja helmalevikkeillä. Konepelti on Toyotan raaseriosaston inspiroima, vaikkakaan ei aito TRD-osa.


  Täältä pari kuvaa:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  jknR ja isalmela tykkäävät tästä.
 3. 383

  383 Gearhead

  Tänään bongattu trailerin päällä :):):)
   
  isalmela ja juko7 tykkäävät tästä.
 4. esmi

  esmi Gearhead

  Meiltähän tämä käy! Muistaakseni leffan nimi siinä ainakiN '70? Dodge Dart BG-545 ja '70 Chevrolet Impala YHR-3
   
 5. pe-le

  pe-le 1st gear

  ja tehtaan patruuna ajeli Jeepillä, jos ollaan samassa filmissä,,

  saatto olla "Lantikkakin"
   
  Muokattu: 4.7.2021
 6. esmi

  esmi Gearhead

  Sama leffa
   
 7. Stratos

  Stratos 2nd gear

  James Garner oli automies siviilin puolellakin. Saman miehen käsialaa on ns. J-Turn. Esimerkiksi TV-sarjassa Rockford Files. Autona Firebird Esprit.

  https://www.hagerty.com/media/archived/78-pontiac-firebird-from-rockford-files/

  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 8. Laitetaas tämä tänne:

  Quentin Tarantino jättää tästedes keltaisen kulttiautonsa parkkiin: Pussy Wagon herättää liikaa huomiota

  ELOKUVAOHJAAJA Quentin Tarantinon on voinut tunnistaa helposti Hollywoodin kaduilla. Palkittu ohjaaja on vuosien ajan nimittäin ajanut Kill Bill -elokuvista tuttua keltaista Chevroletia, ”Pussy Wagonia”.

  Nyt 58-vuotias ohjaaja aikoo kuitenkin jättää auton parkkiin.
  – Minne tahansa ajan Pussy Wagonilla, ihmiset tunnistavat minut. He ajavat ympärilleni ja yrittävät tulla juttelemaan, Tarantino kertoo Deadline-sivustolle.

  Auto on saanut maailmanlaajuisen kulttimaineen sen oltua Kill Bill Vol. 1 -elokuvan The Bride -hahmon eli näyttelijä Uma Thurmanin pakoauto.
  Viime vuonna isäksi tullut Tarantino kertoo, ettei aio ajaa autoa myöskään poikansa kanssa.

  – Auto ei ole sopiva siihen. Se on hieno auto, ja sillä on hauska käydä silloin tällöin sunnuntaiajelulla, mutta en lähtisi hoitamaan asioita sillä, Tarantino tarkentaa.

  ”Pussy Wagon” on esiintynyt Kill Bill -elokuvien lisäksi esimerkiksi Lady Gagan ja Beyoncén Telephone-kappaleen musiikkivideolla.


  [​IMG]
   
  viikinki75 ja isalmela tykkäävät tästä.
 9. Marklin

  Marklin Double Gearhead

 10. speedy ja isalmela tykkäävät tästä.
 11. esmi

  esmi Gearhead

  Ransu karvakuono :cool:
   
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Chevyllä ne ajoi mm. silloin kun ne on tehnyt maakuntamatkailu kierroksen. Joskus 80-luvulla.

  Olen kuin Eno-Elmeri, mutta en ole ikinä reivannut purjeita.
  [​IMG]
   
 13. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Ransu karvakuono. En tiä onko se hyvä vai huono tulos:rolleyes:
   
 14. Tästä on olisi aihetta moneenkin ketjuun, mutta laitetaan tänne. Kauppalehti kertoo Fordin GT40-mallin replicasta, joka rakennettiin Le Mans 66-elokuvan rekvisiitaksi.

  Ulkoiselta olemukseltaan se vetää hyvin vertoja alkuperäispainokselle. Punaisena hehkuva maalipinta on moitteeton, aikakauden tyyliin kullatut vanteet silaavat korean kokonaisuuden.

  Paksukylkiset 295/50R15-kumit vielä lisäävät kuuskytlukulaista yleisvaikutelmaa.

  Kärryn uumenissa möyryää sama poikittain lepäävä 5,7-litrainen V8 kuin alkuperäispainoksessakin. Voimansiirrosta vastaa kuusiportainen manuaalivaihteisto.

  Ajokin ohjauspyörä on jostakin syystä sijoitettu oikealle puolelle. Vaihdekeppikin sijaitsee keskikonsolin sijaista poikkeuksellisesti kuljettajan oikealla puolella

  Le Mans-elokuvaa varten nikkaroitiin yhteensä kuusi vastaavaa GT40-mallista sijaisautoa. Huutokaupattava yksilö on niistä ainoa rekisterikilpiin oikeutettu, täysin liikennekelpoinen ajoneuvo.


  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 15. hantta

  hantta Double Gearhead

  Broidilla oli aikoinaan -70 Dart, rek bg- xxx, numeroita en muista, oli alkujaan Yleisradion omistuksessa.
   
 16. IL:ssä on tarinaa Bondin Aston Martinista:

  Vuonna 1964 ilmestyneessä elokuvassa käytetty auto päätyi autoja keräilleen liikemies Anthony Pugliesen kokoelmiin vuonna 1986.

  Pugliese maksoi Bondin Aston Martin DB5:stä 275 000 dollaria Sotheby’sin huutokaupassa New Yorkissa. Nykyisin auton arvoksi on arvioitu 25 miljoonaa dollaria.

  Auto ehti olla Pugliesen hallussa runsaat 10 vuotta ennen kuin se anastettiin.

  Auton taitavasti ja huolella toteutettu ryöstö oli kuin suoraan Bond-elokuvan käsikirjoituksesta. Se katosi jäljettömiin yksityisestä lentokonehallista Boca Ratonin lentokentältä Floridassa kesäkuussa 1997.

  Taidevarkauksiin erikoistuneen Art Recovery International -yhtiön johtaja Christopher Marinello sanoo jälkien johtavan Lähi-itään.

  Tutkijat ovat hiljattain saaneet vihjeen, jonka mukaan auto on nähty yksityisen henkilön kokoelmissa. Auto on tunnistettu sarjanumeron avulla.

  Marinello ei voi paljastaa tarkkaa kohdemaata, mutta mainitsee Dubain, Saudi-Arabian, Kuwaitin ja Bahrainin esimerkkeinä.

  – Näissä maissa on merkittäviä autokeräilijöitä, hän toteaa.


  [​IMG]
  Vuonna 1964 ilmestynyt 007 ja Kultasormi -elokuva teki tästä autosta maailmankuulun. Kuvassa Bondia esittänyt Sean Connery. AOP
   
 17. TM:ssä on juttu Fast Five -elokuvan eli Hurjapäiden viidenennen osan 1963 Chevrolet Corvette Grand Sport -replicoista.

  Kori muistuttaa etäisesti alkuperäistä vuoden 1963 Corvettea, mutta kaikki muu on jotain täysin muuta. Putkirunko ja jousitus on nimittäin lainattu C4 Corvettesta. Toinen jäljellä olevista autoista myytiin viime maaliskuussa, ja siinä oli GM:n 350-kuutiotuumainen V8.

  TÄSSÄ ”HYPPYAUTOSSA” piileksii ohjaamon takana Volkswagenin ilmajäähdytteinen moottori. Myynti-ilmoituksessa ei kerrota, kuinka paljon kilowatteja moottori kehittää. Luultavasti teho on kuitenkin varsin vaatimaton, etenkin V8-moottoriin verrattuna.


  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 18. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Muokattu: 19.11.2021
 19. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Tuo muuten on nykyisin Vehoniemen Automuseossa, kuten paljon muutakin mielenkiintoista isompaa ja pienempää tavaraa.
   
  Muokattu: 14.12.2021

Kerro tästä muillekin!