Elokuvien ja sarjojen autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 17.7.2019.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Olihan se aikoinaan järkyttävä hyppäys VHS nauhoista DVD:hen. Ei voinut uskoa, että kotonakin voi olla niin teräväkuva. Vaikka putkinäytöt mitään HD tasoa ollutkaan.
   
 2. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Ehkä DVD:llä (ja Blu-Rayllä) se parhain, mutta jos huonolla yhteydellä pitäisi katsoa tietokoneelta vs VHS niin kyllä se VHS voittaisi.

  Blues Brothers näköjään löytyy, kuitenkaan tiettyjä elokuvia ja sarjoja ei oikein enää saa mistään kun discshop loppui ja yhdistyi cdoniin joka ei laittanut kaikkea edes myyntiin. Suoratoistopalvelut tappanut DVD myynnin.
   
 3. Kirppikseltä ja kierrätyskeskuksista löytyy hyvin. Esim. itse ostin vähän aikaan sitten tuon Blues Brothersin.
   
 4. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Mä bongailen autoleffoista ns. klaffivirheitä. Välillä pöllärit puuttuu takaa-ajossa ja sitten taas ilmestyy mystisesti takaisin. Kolarivaurio korjaantuu itsestään jne. Katson myös pysäytyskuvia katolleen ajetuista autoista. Onko vain tyhjä kuori vai onko tekniikka paikallaan. Kone, loota kardaani. Näkyykö vahvistukseksi tehtyjä rakennelmia. Raid sarjaversiossa Mersut vaihtuu välillä päittäin Janssonin kanssa, ainakin vanteista päätellen. Halvat huvit.
   
  leivonharri tykkää tästä.
 5. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Joo, Bullitin takaa-ajossa taitaa molemmissa autoissa olla vähintään 8 pölykapselia paikoillaan, kun joka kurvissa semmoinen irtoaa. Klassikossa takaveto-corolla vaihtuu etuvetoiseen kun Kiilapäälle käy kalpaten. Väittäisin, että Fast'n'Furiousin ykkösosassa se junan alle jäävä Charger olis pari vuotta uudempi, mitä se auto muuten leffassa. Indiana Jonesissa vaihtuu natsin moottoripyörä välillä enduroksi, Mission Impossible kakkosessa vaihtuu katupyörään sopivasti nappularenkaat, kun veivataan soralla...

  No, käyttäähän ne stuntteja näyttelijöiden tilallakin. Tuollaiset tekemiseen liittyvät "klaffivirheet" kertoo, että kohtaus on tehty oikeasti eikä vaan tiestikan ruudulla.
   
 6. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Smokey and the bandit II elokuvassa muistaakseni on joku jippo poliisi auton kanssa. Monta eri autoa käytetty, jotka on jopa kokonaan eri sukupolvea. Pääkuvissa näkyy aina Pontiac Bonneville 1981, mutta jossain nopeasti välähtävässä kuvassa jossa autoa kolhitaan niin onkin 1975 tai 1976 Bonneville. Kuva on vain takaa joten sitä ei helposti huomaa.

  Itse olen ollut ainakin sen verran sokea etten tuota huomannut. Ekaa kertaa toista kohtausta katsoessani muistaakseni huomasin että keskeltä taipunut auto ei ollut sama tai kapselit tulee takaisin.
   
 7. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

 8. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Artikkelissa mainostetaan että Bluesmobileita olisi ainakin yksi jäljellä.

  Muistan nähneeni viime vuosina kaksi erikin alkuperäistä yksilöä myynnissä.(tai ainakin sellaiseksi väitettyä ja dokumentoitua)
   
 9. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Volon museon Bluesmobile on 1975 maskilla. Elokuvan tekijöiden ja Aykroydin mukaan yhtään blues-dodgea ei säilynyt vaan kaikki (myös poliisien royal monacot) päätyivät romuttamolle. Jonkun huhun mukaan Hill Street Bluesin introon olisi käytetty jotain royal monacoja Blues Brothers-elokuvasta mutta tämäkin ties monenko käden tietoa..Replicoita on paljon, Moseley ainakin tehnyt paljon ja tietty yksityisetkin, osa ihan täydellisiä. Elokuvan auton mukainen rattikin on aika vaikea löytää koska siinä on se kromattu tööttikehä mitä ei edes kaikissa alkuperäisissä -74 Monacoissa ole.
   
  isalmela tykkää tästä.
 10. matti R

  matti R 3rd gear

  Once upon time in Hollywood tuli taas telkusta
   
  Fuselage ja leivonharri tykkäävät tästä.
 11. karhu01

  karhu01 2nd gear


  Tollane belvedere pitäs saada talliin.
   
 12. Ehkä tämä on paras ketju tälle, vaikka on enemmän 2-pyöräisjuttua. Hesari 50 -vuotta sarjassa kerrotaan näin:

  Asfalttipaholaiset (Hell's angels) jatkaa suosittua motskuhurjimusten sarjaa yllättävän asiallisesti ja myös uusia piirteitä esitellen.

  Lee Maddenin ohjaus on kiinteätä ja koko esiintyjien joukko – jota hyvin rauhallisena siirtokuntana elävät hipit kuin pärinäpaholaiset ja cowboyhenkiset kylän miehet – on saatu vaikuttamaan peräti aidolta ja tapahtumat jopa uskottavilta. – –


  [​IMG]
  Asfalttipaholaiset menossa "auttamaan" hippiekyläkuntaa. KUVA: SANOMAN ARKISTO

  Wikipedia kertoo ohjaajasta, että kaveri on tehnyt 2 moottoripyörä leffaa: Hell's Angels '69 ja
  Angel Unchained. Kun katsoo IMDB:stä, niin kyseessä on jälkimmäinen. Ja samaa kertoo traileri:

   
 13. oml

  oml Gearhead

  https://areena.yle.fi/1-51014230?ut...n=areena-web-share&utm_source=copy-link-share

  DeLorean: aikakoneen kunnostus
  50 min
  Dokumentti "Paluu Tulevaisuuteen"-elokuvatrilogiasta tutun DeLorean-aikakoneen kunnostamisesta. Vuosikymmeniä kestänyt laiminlyönti, messuesiintymiset ja muistoja metsästävät fanit ovat muuttaneet legendaarisen auton romukasaksi. Käsikirjoittaja Bob Gale päättää kunnostaa auton yhdessä fanien kanssa. Saadaanko DeLorean palautettua entiseen kukoistukseensa? (Saving The Delorean Time Machine, Yhdysvallat, 2016)
   
 14. Enpä ole tätä leffaa nähnyt, mutta Episodin jutun kuvan perusteella autot on kohdillaan:

  [​IMG]
  Onko kuvan taustalla Studebaker Lark?
   
 15. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Muisti sanoo että olis Lancer.

  edit. Eikun Valiant.
   
  Muokattu: 24.6.2022
 16. Joo early-Valluhan se..Tässä katselen juuri telkkarista. Tässä linkki Areenaan ja kuvakaappaus:

  [​IMG]
  Onkohan tämmöinen auto vielä elossa?
   
 17. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Plymouth -61 (VCP-850) Katsastettu 06.06.2022 (Traficom 26.06.2022).
   
  Kustom STW ja Seevu tykkäävät tästä.
 18. hantta

  hantta Double Gearhead

  Tv sarja Murharyhmä oli polliisilla käytössä -50 luvun loppupuolen Ford, pölykapseleina -64 Faikun pillerit ;)
   
 19. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Sekö jossa on Dennis Farina? Tuossa olis dvd-boxi hyllyssä, jos joskus malttaisi katsella levyjä.
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

  [​IMG]
  Crime Story (Murharyhmä) oli hyvä sarja, ihme ettei sitä ole uusittu kun kaikkea muuta paskaa uusitaan uudestaan 2v välein...:rolleyes:

  - Jani -
   
  roope68 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!