Falcont (kunnes ylläpito avaa alkuperäisen topikin)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja T5, 20.1.2019.

Tags:
 1. hantta

  hantta Gearhead

  Tuossa suhteessa Od vetää voiton, ei ainakaan voi syyttää liiasta postitulvasta, ainoa pirteä keskustelu käydään rangesta, siis jenkkiautofoorumilla :d
   
  FuryIII '71, isalmela, Väpsy ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ja Vihreistä. :D
   
  Mr Banner, FuryIII '71, PPRCuda ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kellarissa paskanjauhaminen pysyy - kellarissa. Foorumin ulkoinen sivu pysyy asiallisena ja mielipidesivu "Vihreätä mielistelyä" tai "Tykkään homosti sähköautoista" eivät hypi silmille, vaan ovat siellä - kellarissa.
   
 4. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Harrastajien määrähän on kutakuinkin vakio. Joten, kun porukka jakaantuu ei tahdo seurata yleensä mitään hyvää. Eipä ole ollut tarvetta Kellariin tai FB;hen. Tämäkin on riittänyt minulle.
   
 5. Hillosormi

  Hillosormi 1st gear

  Minkähänlaiseen tuomioon Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus päätyi? Ulosottovirasto ilmoitti että ulosottovaateet raukesivat konkurssin jälkeen pesän varattomuuteen...
   
 6. 61Pannu

  61Pannu 3rd gear

  2 vuotta ja 2kk ehdotonta lukee Ilkka-pohjalaisen sivulla
   
 7. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

 8. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  No nytpähän on löydetty ensimmäinen pohjalainen autokauppias, joka tuntee häpeää.
   
 9. tapsah

  tapsah 2nd gear

  menee varmaanki vielä hoviin ja muuttuu suuntaan tai toiseen...
   
 10. karpo29

  karpo29 3rd gear

  Viitsisiko joku Ilkka Pohjalaista lukeva ystavallisesti jakaa artikkelin?
   
  valtope tykkää tästä.
 11. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Tuollainen tupsahti sähköpostiin. Tiedä kuka sit lukenu lehdestä, tai jotain.

  ****

  Seinäjokelainen autokauppias on saanut kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeustuomion kymmenistä autokauppoihin liittyvistä rikoksista. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus luki Jani Kankaanpään syyksi 35 rikosta ja hylkäsi kahdeksan syytettä.

  Kankaanpää lupasi hankkia asiakkailleen autoja, autonosia, moottoripyörän ja traktorin, mutta hän ei toimittanut tuotteita asiakkailleen. Osa asiakkaista sai rahansa takaisin, osa ei.

  Syyttäjä syytti useissa tapauksissa Kankaanpäätä ensisijaisesti petoksista ja toissijaisesti kavalluksista. Syyttäjän ensisijaisen syytteen mukaan Kankaanpää siis erehdytti asiakkaita tahallaan, eikä hänen ollut tarkoitus hankkia asiakkaille Yhdysvalloista tilattuja autoja.

  Kankaanpää vastaavasti kiisti petostarkoituksen, mutta hyväksyi useissa syytekohdissa toissijaisen syytteen, eli kavalluksen. Hän siis oli pyrkinyt toimittamaan asiakkaille näiden tilauksen, mutta ei siihen kyennyt. Asiakkailta saadut rahat taas menivät heti hänen vaikeuksiin joutuneen yrityksensä muihin, kiireellisempiin kuluihin.

  Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus oli Kankaanpään kanssa samoilla linjoilla ja ratkaisi asian yleensä syytetyn eduksi. Käräjäoikeus totesi, että Kankaanpää on pyrkinyt hankkimaan tilatut tuotteet, joten näissä tapauksissa ei ole ollut petostarkoitusta tai anastustahtoa. Koska asiakkaiden rahat kuitenkin ovat menneet, kyse on kavalluksesta.

  Niissä syytekohdissa, joissa asiakas on lopulta saanut rahat takaisin, käräjäoikeus päätyi hylkäämään syytteet.

  Kankaanpää kuitenkin sai myös petostuomioita. Niissä hän oli joko myynyt toiselle asiakkaalle hankkimansa auton eteenpäin, tai hänellä ei ollut aikomustakaan toimittaa autoa. Joissakin näistä tapauksista Kankaanpää myönsi syytteen oikeaksi.

  Osassa kavalluksista asiakkaan vahinko nousi kymmeniin tuhansiin euroihin, jolloin törkeän kavalluksen raja ylittyi.

  Kankaanpää teki rikokset vuosina 2016–19. Hänen yrityksensä tuli maksukyvyttömäksi jo joulukuussa 2017. Kankaanpää luovutti sen jälkeen osakeyhtiön varoja itselleen 44 000 euroa ilman hyväksyttävää syytä ja maksoi itselleen lisäksi liian suurta palkkaa. Näin Kankaanpää pahensi yrityksen tilannetta ja tavoitteli yli 54 000 euron hyötyä. Kyse oli törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

  Käräjäoikeuden mukaan Kankaanpää siis syyllistyi vuosina 2016–2019 seitsemään törkeään kavallukseen, 22 kavallukseen, viiteen petokseen ja lisäksi törkeään velallisen epärehellisyyteen.

  Kavallus- ja petosrikosten kohteena oli yli 350 000 euroa varoja. Teoista käräjäoikeus mittasi kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta, mutta pudotti siitä puoli vuotta pois, koska Kankaanpää tunnusti pääosan rikoksista ja edistä rikostensa selvittämistä.

  Kankaanpää tuomittiin liiketoimintakieltoon neljäksi vuodeksi. Hän joutuu myös korvaamaan asianomistajille näiden menettämät rahat.

  Tuomio ei ole lainvoimainen.
   
  viikinki75, Väpsy, Fileeraus ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Siellä on aikaa lukea lakia kuten teki Kari Uoti.
  Uotin veljekset teki vain kusetukset isommissa business to business ympyröissä.
  Tämä jesuiitta enemmänkin kusetti yksityisiä ihmisiä.
   
  Mr Banner tykkää tästä.
 13. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Nyt varmaan aukee alkuperäinen:rolleyes:
   
  deeäxä ja 1purehell tykkäävät tästä.
 14. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Meinaatko?
   
 15. karpo29

  karpo29 3rd gear

  Kiitos arvon Herrasmiehelle, sharing is caring.
   
 16. uukeri

  uukeri 1st gear

  Hyvin on jäänyt liivin taskuun, Nousukiito nimisellä virmalla etuovi.comissa kiinteistöjen ostoilmoitus ja sijaintina Alajärvi. Mahtaako olla sama hemmo?
   
  Muokattu: 29.1.2022
 17. MudMax

  MudMax Gearhead

  ^Eipä taida olla sama hemmo, koska toinen nimi ei ole Hermanni.
   

Kerro tästä muillekin!