FHRA kiihdyttelyä 2024

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja ElCamino78, 23.11.2023.

  1. ElCamino78

    ElCamino78 3rd gear

  2. pinola

    pinola Gearhead

  3. ArtoA

    ArtoA 1st gear

    Mitäs kun FHRA:n tapahtumakalenterissa on merkittynä 12. - 14. 7. ja 6. - 9. 9. kiihdyttelyä Kauhavalle?

    Saako siellä sittenkin ajaa? Luulin, ettei onnistuisi enää.
     
    jknR tykkää tästä.
  4. homer

    homer Double Gearhead

    Näköjään kalenteri päivittynyt. Eikös tuosta lupapäätöksestä ainakin ollut suunnitelmissa valittaa jos en väärin muista? No, eikö pääsiäisenä viimeistään selvinne mikä on tilanne.
     
  5. supo

    supo Double Gearhead

    SM-sarja käsittää 5 kisaa eli 3 Motopark ja 2 Kauhava 2024!
     
    KKOSKINEN tykkää tästä.
  6. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Eikä ollut kalenterissa Helsingin Cruisingia Malmilla, eikä muuallakaan? Toivottavasti toteutuu silti jossakin muodossa.
     
  7. supo

    supo Double Gearhead

    Cruisingit 2024 edellisten vuosien tapaan,luki FHRA johtokunta tiedottaa osiossa.
     
    kerkko tykkää tästä.
  8. supo

    supo Double Gearhead

    Toivotaan että nähdään Motoparkissa Pro teameja testaamassa Tierppiä varten kun FHRA testihomma mennyt uusiksi eli pienellä sähkömaksulla pääsee testaamaan!Hieno muutos hommaan!
     
    Rami_Vaan ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  9. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Ja toivottavasti tulee kuulopuheista infoa myös esimerkiksi tänne.
    Näin normikatsojakin saa lisähoukutuksia lähteä paikan päälle.
     
    Rami_Vaan ja kerkko tykkäävät tästä.
  10. Rami_Vaan

    Rami_Vaan 2nd gear

    Komppaan tuota... Omalta osaltani lähden kisoihin katsomaan vain jos paikalle tulee tarpeeksi (eritoten) prätkäpuolen protiimejä testaamaan... Jos niin ei tapahdu, niin minulle tulee valitettavasti toinen vuosi putkeen jolloin en ole tulossa katsomaan kisoja paikan päälle.

    Minulle itselle katsojakokemuksena paras kisa oli se Kauhavan Nitronatikka jossa sekä Rikard Gustafsson että Fast Fil ajoivat rinta rinnan 5 sekunnin ajat Nitropyörillä. En unohda sitä fiilistä koskaan.
     
    jknR ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  11. supo

    supo Double Gearhead

    Vahva tunne että tulee ne jotka meinaa ajaa osan tai koko EM-sarjan niin testaamaan eli useampi pyörä ja autokin tulee!Ps.Motoparkissa tulee isoin osa kisaajista kisaamaan jos entiset merkit pitää!
     
    Rami_Vaan ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  12. homer

    homer Double Gearhead

    Eiköhän tuo pitäne kesä- ja elokuussa motoparkiin matkata. Taitaa muuten olla tuo elokuun kisa ikävästi Jyväskylän rallin kanssa samana viikonloppuna.
     
    jknR tykkää tästä.
  13. Araldite73

    Araldite73 3rd gear


    Kuulostaa hyvältä.
    Pari vuotta sitten Motoparkin avauskisoissa oli porukkaa niin paljon että luulin siellä jaettavan ilmaisia ämpäreitä.
     
    jknR ja Rami_Vaan tykkäävät tästä.
  14. Rami_Vaan

    Rami_Vaan 2nd gear

    Joo...

    Paikan päällä olleena tuntui jopa siltä, että vanhat hyvät ajat (90 luvulta) oli palanneet... Jäi niistä kisoista tosi hyvä mieli.
     
    jknR tykkää tästä.
  15. supo

    supo Double Gearhead

    Toivottovasti porukka löytää taas Motopark Racewayn eli kyllä kun porukkaa katsomossa sekä varikolla niin hieno tunnelma Suomen ainoalla moottoriradalla missä kiihdytyssuora myös!Ole paikalla!
     
    JarskiV ja jknR tykkäävät tästä.
  16. jknR

    jknR Gearhead

    On, siis oli, semmonen homma mitä ei ihan joka vuosi tapahdukkaan kun pari TopFuel Bikea vetää vitosen puolelle samassa lähdössä.

    Katsomossa tuli kavereille todettua, että nyt kävi jotain sellaista mitä ei oo käynnyt edes amerikassa montaa kertaa...

    Kisan jälkeen tuli katseltua kisan livestreamia uusintana. Fast Filin haastattelu oli pelkkää kultaa! Meinas haastattelijaltakin käsi puutua kun Fil kertoi mietteitään.
     
    Muokattu: 12.3.2024
    Rami_Vaan tykkää tästä.
  17. jknR

    jknR Gearhead

    Ei kait sielä niin helpolla luovuteta... ;)
     
  18. jknR

    jknR Gearhead

    Ja näköjään oli tuo eka Kauhavan kisa siirretty viikolla eteenpäin. Alunperin oli merkattu samaksi viikonlopuksi DMEC:n suomen osakilpailun kanssa.
     
  19. jknR

    jknR Gearhead

    Naamakirjasta kopsattu.


    "Olemme hakeneet kiihdytysradallemme uutta ympäristölupaa kymmenelle toimintapäivälle.
    18.3.2024 kuulutetussa ympäristölupahakemuksessa on huomioitu perusteet, joilla aikaisemmat ympäristöluvat ovat kumoutuneet. Uudessa ympäristölupahakemuksessa todella kovaa melua aiheuttava toiminta jaksottuu siten että ns. lomakaudella (1.6-31.8.) toimintaa on kolmena päivänä. Muut todella kovan melun toimintapäivät, joita on yhteensä viisi, ajoittuvat lomakauden ulkopuolelle koko toimintakauden ollessa 1.5.-30.9. Lisäksi ympäristölupahakemuksessa on kaksi toimintapäivää jotka eivät aiheuta merkittävää melua, käytännössä näiden päivien aikana radalla ajetaan katulaillisilla ajoneuvoilla, jolloin toiminnasta aiheutuvaa melua voi verrata normaalin liikenteen meluun. Yhden päivän aikana kilpailu- ja näytösajot kestää klo 24:00 asti, muutoin päivittäinen toiminta-aika on klo 09:00-20:00.
    ”Aikaisemmissa ympäristölupamme kumonneissa päätöksissä toiminnan on nähty aiheuttavan kohtuutonta haittaa mm. siksi että toiminta sijoittuu kesälomakaudelle. Halusimme ja pystyimme huomioida tämän uudessa hakemuksessamme koska kilpailujen ajankohdat ovat jaksottuneet siten että ne sijoittuvat ajallisesti koko toimintakaudelle: keväälle, kesälle ja syksylle. Jaksottamisen ohella tietysti myös toimintapäivien ja -viikonloppujen määrän olennainen vähentäminen ovat merkittäviä muutoksia nyt haetussa luvassa. Vaikka hakemuksemme mukainen ympäristölupa ei mahdollista meille radan vuosittaisen käyttöasteen kasvattamista siinä määrin kuin olisi ollut toivottavaa, uskomme että pystymme silti yhteistyössä kehittämään kiihdytysrataa ja siihen liittyviä toimintoja järjestäjien, kilpailijoiden, tiimien sekä yleisön kannalta merkittävästi parempaan suuntaan. Me ainakin haluamme että Kauhava säilyy kartalla myös kiihdytysradan osalta ja olemme tietysti valmiita myös jatkossa tekemään töitä sen eteen.”
    LSK Business Park, Mika Marjamäki"
     
    Vallu 426 tykkää tästä.
  20. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Tietoa ketä tulossa vetämään testivetoja sm1 lauantaille?
     

Kerro tästä muillekin!