FHRA Nitro Nat`s 4.-7.7-2013

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopoilija, 10.6.2013.

  1. Zege

    Zege 3rd gear

    Oliskohan kyse siitä, että sitä hoitohenkilökuntaa ei siellä radalla ole ihan tolkuttomasti. Silloin kun iskee tehtävä alueella, niin lähin pelastushenkilökunta auttaa jonka jälkeen siellä ei ole tuon kokoisissa kisoissa ketään auttamassa jos auto ajaa seinään. Siinä on aika hyvä syy pistää se homma poikki niin noissa kuin muissakin ratakisoissa.

    Vai pitäisikö se toimia niin, että jos saat slaagin, niin antaa kisan jatkua ja odotellaan että sieltä jostain kyliltä joku ehtisi tulla katteleen onko sulla joku hätänä...
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    En tiedä mitä on sattunut, kun en tosiaankaan päässyt paikalle. Ilmeisesti jotain kovin ikävää ja osanotot siitä asianomaisille.

    Edit. Sen verran tässä viisastunut aiheesta, että pahoittelen jos olen jonkun suututtanut kommenteillani. Osanotot täältäkin. Kuitenkin jos näin kävisi itselleni, niin toivoisin että show jatkuu.
     
  3. Gutless

    Gutless Gearhead

    Lähettäjän duunista kysyisin nitrokisojen alla;

    Miltä se oikein tuntuu olla siinä lähtöviivan kohtaalla, kun molemmin puolin nitrovehkeet pistään menemään? Eikös se ole yhtä helvettiä kun tiimitkin on kaasunaamarit päässä ja kun itse lähtö tapahtuu, ei tiimiläisetkään ole enää aivan siinä autojen vierellä. Hurjaa touhua joka tapauksessa täytyy olla, kun katsojanakin tuntuu joskus hengityksessä tai silmissä tuo pakokaasu. Tsemppiä!

    Toinen kyssäri. Miksi lämmityskäytön "kaasun avaus" kuulostaa kauemmas kuin ampuisi pyssyllä. Eli semmonen nopea terävä paukahdus tai kaksi, ei sen kummempaa. Joskus kun olen ollut etäämmällä radasta, vaikka siellä metikössä kusella, kuuluu varikolta, ikäänkuin joku ampuisi hirvikiväärillä. On se hurjaa touhua.
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Se on aika jännä fiilis olla siinä nipavessojen välissä lähdössä, hengittämään ei pysty ja muutenkin on melkoisen tukalaa hommaa.
    Ne kun lähtee niin hetkeen ei horisonttia erota.

    Se ääni.. Hmm.. Siinä avataan kaasu nopeasti ja suljetaan nopeasti, joten siitä varmaan tulee se pamaus, onhan polttoainekin räjähde, joten se pitää aikas kovan tömäyksen.
    Lähdössä on varmaan kovempikin ääni, mutta se jatkuu niin pitkään ettei se kuulostaa niin pamahtavalta.
    Olettaisin tuon äänen tulevan jostain sellaisesta.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Juurikin näin. Yhtään lähtöä ei ajeta, jos ei ole ambulanssia ja hoitohenkilökuntaa paikalla. Vuosien varrella on muutamia kertoja ollut kisat keskeytettynä kun on odoteltu ambulanssia ja henkilöstöä keikalta takaisin tai korvaavaa yksikköä paikalle. Mm. 1992 kun Pro Stock Bikeissa ajanut Metin Basberber ajoi Alastaron maalipäässä ulos ja molemmat jalat murtui. Samoin Motoparkissa juhannuksena n. 1990 kun "putkan" tulipalossa loukkaantuneita kyyditiin hoitoon.


    Nitrokisoissa on useampi lanssi paikalla ettei tarvitse kisaamista keskeyttää, jos yksi joutuu odottamattomalle keikalle.
     
  6. Pate-68

    Pate-68 3rd gear

    Radan päästä katsottunakin on aika jännä juttu nitrolähtö nimittäin kun ääni tulee pikku viiveellä moni ensikertalainen on meinannut että mitä helvettiä miks mitään ei kuulu ja sit yht äkkiä kuuluukin
     
  7. gremlin

    gremlin Gearhead

  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Onneksi tulin katsoneeksi lipun hinnan kun suunnittelin vieväni tytöt tonne ihmettelemään.. Melko tyyristä maksaa 45 euroa lipusta ja parkkimaksusta sen muutaman tunnin takia jonka he jaksavat siellä olla. Boikotoin.
     
  9. pile

    pile Gearhead

    omahan on päätökses.
     
  10. peltsi

    peltsi Gearhead

    140€ kahdelta ihmiseltä yks päivä pelkät liput (sisäänpääsy ja istumakatsomo). Toivottavasti on hyvä show.
     
  11. Gutless

    Gutless Gearhead

  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Joku 3000-10000€ kuudelta hengeltä. Jos ei ihan hirveästi mitään hajoa.
    Edullista sanoisin.
     
  13. jknR

    jknR Gearhead

  14. peltsi

    peltsi Gearhead

    Ei mikään tyhjätasku.
     
  15. teksu

    teksu 1st gear

    Osaisiko joku kertoa mikä päivä tuonne Alastarolle kannattaapi mennä katsomaan? En ole vuosikausiin käynyt kisoja katsomassa ja nyt olisi kova hinku mennä yhdellä päivällä. Eli jos haluaa nuo Top Fuelit ja Alcoholit nähdä mahdollisimman kattavasti tosi toimissa niin olisiko parempi mennä lauantaina vai sunnuntaina?
     
  16. homer

    homer Double Gearhead

    Lauantaina näkee (ainakin noin periaatteessa, jos ei tule yllättäviä taukoja) enemmän lähtöjä. Ainakin itse suunnistan paikalle tuolloin. Toisaalta taas lauantai taitaa olla se kaikkein ruuhkaisin päivä.
     
  17. Passion

    Passion 1st gear

    Mikäli olet lomalla niin perjantai. Perjantaina Pro kierrokset klo 12.00 ja 16.00. kuten myös
    lauantaina. Mutta hieman vähemmän porukkaa.
     
  18. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Perjantaina ja lauantaina lajitellaan, eli maksimissaan 10 parilähtöä topikoissa per päivä. Sunnuntaina 7 parilähtöä.

    Perjantaina on vähemmän väkeä paikalla kuin lauantaina, milloin on kovin ryysis.
     
  19. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Viimevuonna piti mennä La-Su mutta "jouduimme"aikaistamaan Pe-La ja osoittautui mainioksi vedoksi tuon Perjantain osalta,toki myös Lauantai oli hyvä,suosittelen Perjantaita myös 8)
     
  20. homer

    homer Double Gearhead

    Perjantaina saattaisin tulla itsekin mutta kun nuo työt sotkevat vapaa-aikaa. Ainut miinus perjantaissa on se että ekä pro kierros tahtoo olla sellaista rataan tuntumaa ottoa.
     

Kerro tästä muillekin!