Firebird 4gen ajonesto resistori avain homma.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Mööpari, 10.6.2023.

 1. Mööpari

  Mööpari Gearhead

  Niin eli näissä 93-97 alkupään 4gen firebirdeissä on GM tuohon aikaan käyttämä ajonesto laitteisto joka vaatii toimiakseen oikealla resistori palikalla olevan avaimen. Kysymys kuuluu, että miten saan autooni uuden toimivan resistori avaimen jos auton alkuperäiset avaimet ovat menneet hukkaan? Uusi virtalukko on jo tilauksessa, mutta siinä tulee vain avaimen leikkaus malli mukana. Mistä tällaisia resistori avaimia yleensä on saatavana? Järjestelmän ohitus ohjeita on kyllä olemassa ja sen kyllä osaan tehdä, mutta haluaisin että auton toimii niinkuin sen on tarkoitettu alun perin toimivan, eikä se varsinaisesti haittaa että jokainen jäätelötikku ei saisi autoa liikkeelle. Onko tästä aihepiiristä kokemusta foorumilaisilla?
   
 2. RPx

  RPx 1st gear

  Ei ole antaa vastausta tuohon, mutta itseänikin kiinnostaa avaimen hankinta ja ajoneston ohitus, koska autossa on vain yksi avain. Mistä löytyy lisää tietoa ohituksesta?
   
 3. kipi79

  kipi79 3rd gear

  Taikasana on vats avain, eri vastus arvoja on noin 15 eri, joista oikea selviää yleismittarilla. Ebay, yms löytyy useita jotka myy avainaihoita eri vastusarvoilla ja sellaisesta saa mallin mukaan teetettyä siitä useimmilla suutareilla ihan kotimaassa.
   
 4. J.J

  J.J Gearhead

  Muokattu: 10.6.2023
 5. Mööpari

  Mööpari Gearhead

  Kiitos J.J avain myynti linkistä. Tämä auttaa itselläni eteenpäin. En ollut omalla googlettamisella löytänyt moista ilmoitusta. Pitää hommata vastuksia ja selvittää vastus arvo ja tilata tuolta sopiva avain.
   
  isalmela tykkää tästä.
 6. LPV

  LPV 3rd gear

  Jollain e bayssa noita vastusavaimia myyvällä oli niistä 15 versiosta arvot. Ne sai vanhasta avaimesta mittaamalla selville. Tuolla lailla minä hommasin 94 Roadmasteriin avaimia muutama vuosi sitten. Myös ovien kaukosäädintä sai e baysta. Saako niitä nykyisin kotimaasta?
   
 7. impala67

  impala67 Double Gearhead

  TAI sitten, laittaa sen vastuksen kilkkeen virtalukkoon- jolloin avaimessa ei tarvitse olla tuota "älyä". Silloin tosin auto on helpompi varastaa...
  En muista tarkkaan miten meni kun kaveri sen teki, mutta periaate lienee ymmärrettävä?
   
 8. Nupa

  Nupa Double Gearhead

  Nippelimiehellä löytyy myös ja hintakin taitaa olla sama.
   
 9. cdv70

  cdv70 Double Gearhead

  Täällä hämeessä löytyy myös avainaihioita

  Finnvette
  Rastikaari 3, 14200 Janakkala
  03 6870427

  Tuolta kävin aihion hakemassa ja lukkosepällä kävin jyrsimässa.
   

Kerro tästä muillekin!