Ford F250 7.3D

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja GM4WD, 13.9.2006.

 1. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Vaikuttaa johtosarjavialta, venakopan ulko tai sisäpuoliselta. Sivulle 17 oli joku laittanut kuvia noista johtosarjoista. Kato onko ulkopuolelta kärähtänyt ja sitten koita tunkea nenä öljykorkin reikään ja haistella, jos sieltä tulee semmonen palaneen sähköosan haju niin varmaan on kopan alla oleva johtosarja kärähtänyt. Ei ole kummoset vaihtaa ja niitä ulkopuolisia liittimiä voi korjailla, niihin on oikeen semmonen korjaussarja olemassa. Sisäpuoliset pitää vaihtaa uuteen.

  Toinen mahis olis sisäloksussa oleva IDM joka joskus ruostuu sisältä ja puolet koneesta pimenee mutta ei taida olla kovin yleistä.


  Kpj:llä on hienot uudet röörit!
   
 2. sasupe

  sasupe 1st gear

  Tänään paikallisella korjaamolla (kalliit modernit autosähkö laitteet ja kokenut mekaanikko) ei vikakoodien luku ollu menny putkeen. F350 on vieras laite.

  Aluksi ei ollu tullu mitään dataa ja aapista oli tarvittu. Lopulta väylästä oli saatu P1111 tulos. Ohje neuvonu että vaihda ECM. Hetken tutkailun jälkeen poksi julistettiin ehjäksi kun tuo P1111 on ilmeisesti = ei virheitä. Silti Check engine valo kollottaa ja käynti pielessä.

  Rasittavaa tässä on se että vika tulee ja menee. Johdotuksen tarkistus seuraavaksi. Tää vaikuttaa rahakkaalle rastille :(
   
 3. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Ei ei ei, syvä hengitys, istut alas ja juot yhden kaljan. Korjaamolla ei vaan tainnut olla ihan oikeat ford enhanced vehkeet käytossä. 95 malli ei käytä standardi OBDII koodeja ja meni pelit sekaisin. ECM:nä tunnettua osaa tossa ei edes ole, on vain IDM (injector driver module, ohjaa ruiskuja) ja PCM (powertrain control module, eli se tietokone). Koodi kannattais kyllä saada ulos.

  Johtoviat ei ole kalliita korjata. Huono IPR (injector pressure regulator) voi myos tehä tollasta oiretta, eikä sekään ole kovin kallis. IDM tai PCM ei ole nekään avaruussukkulan hinnoissa, mutta tuskin niissä on vikaa. Ainoa rahakkampi rasti olis ruisku tai pari, mutta jotenkin en jaksa uskoa että niitä olis kulahtanu tollai yks kaks. Kokeile huvikseen vetää ICP (injection control pressure) anturin töpseli irti niin voi eliminoida sen viallisuuden. Se on kuskin puolen kannen yläpinnalla. Vaihdot muuttuu koviksi ja CEL valo syttyy, mutta jos käyntihäirio poistuu on ICP anturi viallinen (epäilen, mutta mistäs sen tietää). Sitten vaan töpseli takas.

  Huomioi että venakopan johtosarjoissa kulkee verkkovirtaa vastaavaa juissia.
   
 4. sasupe

  sasupe 1st gear

  Tuossa se ensiapu :)

  Myös jatkotoimenpiteet on selvillä. ISO kiitos selvennyksestä, tästä oli nyt enemmän apua kuin arvaatkaan.
   
 5. EskoS

  EskoS 3rd gear

  Onko -88 F250:sessä C6 laatikko? Ymmärtääkseni -89 tulee E4OD laatikko? Moinen olisi tiedossa, mutta herättää pelkoja tuo E4OD..
  Mikä on AOD laatikko?
   
 6. lepanoksa

  lepanoksa 1st gear

  automaattinen overdrive.fi :D
   
 7. EskoS

  EskoS 3rd gear

  Ööh... kysyin ehkä vähän vaikeasti, heh. Ymmärisin kyllä mistä lyhenne tulee, mutta eroaako AOD-E4OD?
   
 8. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  wikipediasta on hyvä lunttaa, AOD on vanhan FMX laatikon ylivaihteellinen versio ja sitä käytettiin lähinnä henkilöautoissa. Levähtäis varmaan samantien dieselin jatkona F250:ssä. 88 mallissa pitäis tosiaan olla C6.
   
 9. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Mikäs olis tyypiltään manuaali aski? Jos turbottais kuitenkin omansa kun olis vähän haluja "kepittää" 8) Ja en jaksa rueta niitä E4OD laaatikon sähköpuolen viripalikoita hommaa kun ei tuo tunnu toimivan mulla muutenkaan. :(
   
 10. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Ja autohan on F-250HD 4x4 -89 7.3, meinas unohtua..
   
 11. Rabantti

  Rabantti Gearhead

  Ford

  Vaihteisto on: http://www.drivetrain.com/zfford.html#Z ... 0and%20Sup. Eli Zeppelin Friedrichshafenissa niitä tekee. Kai ne on hyviä, jos ilmalaivaankin kelpaa...
  Minulla on sellainen omassa `91 F250:ssa. Rouva on kotoisin Muaningalta, joten voin käydä joskus näyttämässä omaani, jos kiinnostaa.

  Miksi suotta turbottaa, kun nopeammin ja mukavammin pääsee kävelemällä!
   
 12. jylppy

  jylppy Gearhead

  Missäs vehkeissä tommonen kardaanijarru oikeen on? Tossa Rabantin laittamassa linkissä oli semmonen räjäytyskuvassa... Hyvä linkki muuten oli!
   
 13. Antti P

  Antti P 3rd gear

  Re: Ford

  Meille helppo osata jos kesäaikaan täälläpäin liikut. Kahveet ainakin tarjotaan samalla. Tervetuloa ja kiitos linkistä.

  Antti P
   
 14. Swinger

  Swinger Gearhead

  01 excursion 7.3 koneella on jonkin aikaa jo tiputellunna naftaa jostain suodattimen jalan tietämiltä, joten oisko jollain jotain räjäytys kuvaa mitä sinne tarvii jotta vuodon saa loppumaan. Mulla on jo hankittuna jonkinlainen tiiviste rengas setti, mutta ois kiva nähdä jotain kuvaa mitä pitää purkaa jne..
  Se keltainen tyhjennys kahva ei tunnu olevan viallinen.

  mielenkiintoinen toi vuoto ku ostin ton kotiskon nii se vuoti ai perkeleesti, mutta en kerennyt korjaaamaan ja sitten rupesin käyttää redlinen lisäainetta naftan seassa nii vuoto loppu, mutta nyt se taasen näytti aamulla vuotavan ihan kohtuullisesti.
   
 15. subu-96

  subu-96 3rd gear

  Se on helppo homma Excursionissa. Se keltainen venttiili on neljällä ruuvilla kulmista kiinni siinä suodattimen jalassa ja sieltä välistä löytyy ne o-renkaat. Ne neljä ruuvia vaan irti ja venttiili putoo käteen. Uudet renkaat paikalleen uriin ja venttiili takas kiinni ruuveilla.
  Itse vaihdoin tuossa 2kk sitten omaan vaniin ja se ei ollu herkku homma.
   
 16. EskoS

  EskoS 3rd gear

  :lol: :lol: :lol: Nyt on tuore peli pihassa, kaunis F250/7.3imudiesel/C6.
  Kyllä hymyilytti ajella kotia 8) 8) . Nyt kun tietäisi mitkä öjyt laittaisi koneeseen. Aiemmin puhutaan 15W40 delvac /rimula. ??
   
 17. ford59

  ford59 1st gear

  Kardaani käsijarru löytyy levyjarruperäisistä F450-F550 malleista.
   
 18. kpj

  kpj 3rd gear

  Onneks olkoon vaan uutukaisesta...

  Ite olen käytellyt Kendall Super-D 3 15W-40 öljyä. Enkä kyllä näkisi mitään syytä, että pitäisi ruveta vaihteleen öljyä toiseen merkkiin...
   
 19. jylppy

  jylppy Gearhead

  Ihte lurautin pattiin just toissapäivänä Rimulat 15W40 muodossa. Löpöviltteri oli aika suolaasen hintanen, 50 euroa!? hiphey.
   
 20. lepanoksa

  lepanoksa 1st gear

  asiasta viijenteen mulle on tulossa ensviikolla 01 excursiooni 7.3 tiisselikoneella varustettuna ja mulla on kavereiden kanssa ollu intosta että kenen tekemä se kone on? onko se internationaalin vai catin kone
   

Kerro tästä muillekin!