Ford Galaxiet 500 -64 rek VEE-115/ABU-47?

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja vernando de hoto, 15.12.2009.

 1. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Löytyisikö kellään varhaista tietoa Ford Galaxie 500 4D Sedaneista vm-64?
  Olleet kilvillä NCS-81, JPS-57ja VEE-115, toinen kilvillä ABU-47
   
 2. Hollow Head

  Hollow Head Gearhead

  Veikkaisin, että FordHomo eli Masu kohta kertoo sulle kaiken noista '64 Galaxie malleista. Se kun on vähän niinkuin addikti niille :rotfl: :rotfl: .
   
 3. avokalkkuna

  avokalkkuna 1st gear

  Jps-57

  Moi.Tuttu kärry jota tuli reilun vuoden aikana aika paljon rassailtua..Elikkä; ostin tämän juuri leimattuna muistaakseni vuoden -02 kesällä Oulusta hintaan 2100e." Muusikkokaveri" häipyi välittömästi rahat saatuaan viinakauppaan! Öljynpainevalo välkkyi lämpimänä tyhjäkäynnillä 352:si väitetyssä pannussa, mutta se veti hyvin ja päällä kiilteli uusi Edelbrockin kaasari. Matka 200km:n päähän Iisalmeen alkoi. Alkusyksystä päätin purkaa koneen ja se osottautuikin 390:si! Koska autolla oli tarkoitus ajaa myös talvella hankin ns. väliaikamoottoriksi vm.69 302:n ja C4:n entisestä autostani tulevan 460:n tieltä. Tämä moottori laakeroitiin ja rengastettiin ja se oli todella hyvässä kunnossa. Kannet jätettiin operoimatta koska ne oli edellistalven aikana kunnostettu. Eräänä perjantaiaamuna töihin ajellessa kone otti ja nalkkas jumiin. Venttiili oli tippunut pyttyyn ja teki tuhonsa: 2mäntää halki,2 sylinteriputkea halki 1 kansi paskana että jess! Koska auton piti kulkea tilalle hankin savuavan 289:n. Sitten meni perä jumiin,sitä ennen ei ääntäkään pitänyt. Tilalle löytyi saman -69 Countryn 3.00:1 välitteinen murikka. Sitten katkesi vetoakseli ulomman!!! laakerin kohdalta. No sekin löytyi kaverin varastosta, mut sitten olikin jo laatikon vuoro levitä. Tässä vaiheessa annoin periksi talviajeluille ja aloin kunnostaa isolohloa takaisin nokalle. Keväällä hymy olikin herkässä kun pääsi ajamaan rempatulla isohkolla! Tämä auto oli ulkonäkönsä ja sisustuksensa ansiosta tyttöjen mieleen ja se oli koko ajan jossain hää ja/tai polttariajossa lainassa. Minä korjasin ja tytöt pesivät.. Muistorikas auto joka ei aina niin hymyilyttänyt..Kuulin myöhemmin autosta jo luovuttuani sen karmeasta kohtaamisesta aura-auton kanssa. Toivottavasti joku sen kunnostaa koska tällä autolla on sielu. T: Hemi Heimonen, Iisalmi 046-6225437
   
 4. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kunnostuksen suhteen on ruvettu tarvittaviin toimen piteisiin. Auto on jo Raahessa. Suoja ja konepelti löytyneet, muuta sälää ebaysta kunhan löytyy. Nyt ensin nokalle 289 ehkä myöhemmin jopa Lincolnin 430. Tuo 430 ei sen takia, että on iso vaan, että sellainen sattuu olemaan nurkissa

  Auton omistajat: Oulu-Peräseinäjoki-Oulu-Iisalmi-Kajaani?
   
 5. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Onko FordHomo vetäytynut Joululomalle?
   
 6. Hollow Head

  Hollow Head Gearhead

  Saattaa olla, tai sitten talviunille :rotfl: .
   
 7. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Suurin osa osista hommattuna. Vasemman etulokasuojan: tähtäin, Galaxie 500 lista ja etuvalonpohja vielä hakusalla. Jos jollakin myyrä, niin YV:tä.
   
 8. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Synkkä yksinpuhelu jatkuu. Galaxien vanha runko on nyt pois alta ja uutta kasataan. Löytyykö joltain etupenkkiä ja syyläriä, muuten ehostus romppeet rupeaa olemaan.
   
 9. Hollow Head

  Hollow Head Gearhead

  Jos alumiininen syyläri kelpaa, niin mulla on Allstar performancen 16" x 28" kokoinen uusi jäähdytin joutilaana. ostin sen Falconia varten, mutta kun se ei etene, niin poishan tuo joutaa.
   
 10. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Re: Jps-57

  Vähäiset ruostevauriot korjattu. Tänään lasketaan kori "uudelle" rungolle.
   
 11. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Uutta tietoa on ollut 1983 VEE-115 kilvillä.
   
 12. Galaxie 64 avo

  Galaxie 64 avo 1st gear

  Miltä rupee projekti näyttämään, valmistuuko tällekesälle? Olis mukava nähdä Galaxie ajossa. T: NCS-81 / JPS-57 entinen omistaja Peräseinäjoelta
   
 13. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  "Kaikki" tarvittavat osat pitäisi olla haalittuna kasaan, viimeiset tilasin juuri eilen. Kori ja moottori on rungolla, suurin osa etupelleistä puhdistettuna maalista. Jos Heinäkuussa loman aikana saisi niin nipuun, että pääsisi konttorille. Ulkoisesti ei tule olemaan mikään kaunistus, mutta mitään linttaa siitä ei tulla hakkaamaan. Alkuoeräiset rekisteri tiedot hakusessa entiseltä AKE:lta mika lienee FiFi nykyyään onkin.
   
 14. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Tuli hommattua tuolle kaveri, jos kaikki pitänee paikkansa. Vastaavanlainen Galaxie 500, kesken jäänyt laikka avo. Siitä varmaan löytyy tarvittavat loput siirrännäiset. Nyt sitten vaan hakemaan alkuperäistä avon tuulilasinkehystä?
   
 15. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kaupat tulivat ABU-47:sta. Onko kenellekkään tuttu? Löytyykö joltain 4D Sedanin kattoa?
   
 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kattoa tarvittaan yhä 040 545 1742
   
 17. Fordhomo

  Fordhomo Gearhead

  Pisteet Reikäpäälle, talviunille hyvinkin tuli vetäydyttyä :rotfl:

  Siis onko tuo topicin aloittanut se joka oli "Jullilla" Kajaanissa? Mulla on vielä jotain 6uus4elkun pisteosaa jäljellä jäänyt nurkkiin... ainakin kohtuusuora mattamusta maski (AYL-jäänne) ja jotain pienempää sälää...
   
 18. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kyllä tämä on se mikä oli Jullilla Kajaanissa. Kiivaasti niputamme, jotta saisimme sen kuntoon Forssan Pick Nickiin. Sisustusta menään niputtamaan vielä tälle illalle. Sitten olis vielä keulapaltien kasaus/pohjamaalaus, konehuoneen sähköt ja katsastus. Saas nähdä kuinka käy, tiukille vetää?
   
 19. Tuplawee

  Tuplawee Gearhead

  Siis nyt on trendi se, että laikka-avoihin etsitään kattoja?? :poff:
  Pitkäjännitteistä toimintaa.
   
 20. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Tämähän on alkumetreille kesken jäänyt laikka-avo/choppaus projekti, jossa ei ole lupia. Eipä taida saada kilpiin avona ilman turvakaarta. Helpompi palauttaa 4D:ksi.
   

Kerro tästä muillekin!