Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Ite oon M12 kierretapilla vedelly ihan akkuporakoneella ilman mitään ongelmia? Natsi-siwasta joskus ostin ton kierretappi sarjan ja hyvin on pelannu suoraan koneeseen laitettuna? Neliskanttisiahan tais noissakin olla se tyvi?

    Tuollanen tuo oma akkukone siis: https://manuall.fi/biltema-cd-18p-porakone-ruuvinvaannin/
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Nyt on sitten Ryobi testattu 1,5Ah akulla. Finn Datsunin helmasta pisteitä poraillessa piti ottaa kolmas akku käyttöön! Lidlin pienellä halppiskoneella olis tehny saman. Siinäkin 1,3Ah akku. Pikkukoneella tein ensin pienemmän reiän, ja sitten ysin tavallisella poraus. Kävi yhtä joutusasti sitten esiporattuun, kuin se Latvian peltiseppä nopeutetulla videolla. Ryobissa ei saakkan yhdellä kädellä painettua koneen päästä niin, että pora ei taipuis. Kahdella kädellä onnistuu, mutta silloin ei saa toisella kädellä vedettyä voimmaa poraamiseen.
    Ryobi on niin iso, ettei mahdu joka paikkaan. Vesivaaka on niin hitaassa öljyssä, että kuplan tasaantuminen oikeelle kohdalle vie ainakin 10 sekunttia. Sillä ei tee mitään.
    Akun yläpuolella on joku magneetti, ja se on täynnä metallilastuja! Ne on semmosessa kolossa, ettei pysty putsaamaan, kuin paineilmalla, jos silläkään?
    Alle 2mm pora ei kiinnity istukkaan. Lidlin halppiksessa kiinnittyy millinenkin.
    Vääntömomentti ei varmasti ole 50Nm, koska ei ollut mitään vaikeuksia pidellä konetta kiinni jumitilanteissa. Melkein oli yhdelläkin kädellä pideltävissä.
    Ainut etu mulle on se 13mm istukka. Saa joulukuusen kiinni. Toki johtokoneen vaatii, jos yli 20mm reikiä tekee. Sekin kertoo, ettei ole 50Nm vääntömomenttia!
    Onneks tuo makso vaan sen 10 euroa!
    Saatan mennä kokeileen sitä kaikkien kehumaa Milwaukee IKH:hon huomenna het aamusella. Kuulemma sillä saa ranteet solmuun lisäkahvankin kanssa!
    Pitää samalla katsoa, onko Hitashin kulmahiomakoneessa (125) palattu kartioon siinä laikan suojan kiinnityksessä?
    Helekutin hyvä lattiaharja löyty IKH:sta tänään alle kympillä varren kanssa. Saa miltei yhtä puhtaaks lattia, kuin imurilla.
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Se milffakin fuel sarjan porakone sit ihan oikeesti kääntää ranteet solmuun :D

    Mutta itse tyydyin makitaan kun kavereillakin on niitä(voi lainailla runkoja) ja ovat edes hieman halvempia kuin milwaukeet o_O
     
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Se paineilma pistehitsipora sillä sangalla toimii hyvin. Mut ei mahdu joka paikkaan. Ryöbillä on kalliimpiakin hiiliharjattomia runkoja.
     
  5. Rotten

    Rotten Gearhead

    Höh, miun mainostamassa makitassa on tullu joku perkeleen suoja, ettei väännä lasten ranteita solmuun?
    Melkosen paska idea, vaikka vissiin konetta säästää. 20 puuterä 160 paksu puupalkki, ei mee nopeemmalla vaihtella, sama 6 alkureikä 13 metalliterä 5mm peltiin lopettaa kone homman?!:mad:
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Akku loppu? :rotfl::poff:
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Onko siinä Makitassa kahvan alareunassa nappi, josta saa säädettyä momenttia?
     
  8. Rotten

    Rotten Gearhead

    Karvalakkimalli, ei oo!

    Ja joo, samalla tavalla toimii, kuin ois akkuloppu, mut ei,, se merkkivalo tarkastus on akussa!
     
  9. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Talvella kun ei tullut käytettyä akkukonetta ollenkaan, niin oli n. 15v vanhan perintö-Makitan kolmesta akusta kaksi kyrvähtänyt. Jouduin sitten googlailemaan että millasen koneen sitä hommaisi seuraavaksi.

    Päädyin ostamaan Dewalt DCF880 mutterinvääntimen. Vuosia jo suunnitellu tuollasen ostamista, nyt oli KodinTerrassa 249e, pakettiin kuului myös laturi ja 2kpl 18V 4,0Ah akkuja. Ja oli vielä hintavirhe hyllyssä, joten sain paketin hintaan 229e. Hinta melko kohdallaan, kun pelkkä akku näyttää erikseen ostettuna maksavan toista sataa.

    Vääntöä on vain reilu 200Nm mutta vielä ei ole tullut vastaan pulttia mikä ei aukeaisi. Voin suositella!

    Sitten kun Makitan viimeisestäkin akusta elämä katoaa, pitää etsiä tuohon Dewalttiin porakonerunko.
     
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Ite kyllä ostasin Ryobin vastaavat tohon rahaan kun vääntöä löytyy tuplat tuosta, aika onneton joku 200nm loppupeleissä, on se kiva ku lähtee edes vähän ruosteisemmatki pultit auki.
     
  11. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Ryobia mietin myös, se olisi ollut settinä 50e halvempi mutta mukana tulee vain 1kpl 1,5Ah akku. Siihen parit kunnon akut lisäksi, niin ollaan taas hinnoissa millä saa jo ihan eri tason koneen...

    Tänään löytyi ensimmäinen kohde mikä ei lähtenyt Dewaltilla auki, peltivanteen pyöränmutteri. Ei se tosin lähtenyt Wurthin vääntimelläkään käsineen vaan piti hypätä avaimen päälle ja pamauksen saattelemana se aukesi.

    Toki joku 1000Nm Milwaukee olisi mukava, lottovoittoa odotellessa :D
     
  12. xarper

    xarper Gearhead

    Ite maksoin just tuon 250€ kone + laturi + 4AH akku eli onhan mulla yks akku vähemmän mutta noh.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  14. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tarttis kai alkaa taas etsimään halpaa ja hyvää akkuporakonetta isälle joululahjaksi.

    nuo vihreet 18v boschit ei oo kestäneet. kolme mennyt 5v aikana kai. ja jännästi niin että ekasta meni joku rakenne sisältä murusiksi.. toinen kone jonka sitten sai takuuseen, se rikkoi akun ja vähän myöhemmin sen ekan koneen akun myös. ei äijä vaan uskonut että se boschi on huono. vaan kävi hakees kolmannen samanlaisen koneen, mutta sai sen sentään puoleen hintaan mutta ilman takuuta kun oli joku esittelykone. ja tästä kolmanesta meni ensin liipasin.. sen kun vaihtoi aiemmasta romusta tämä kone sitten kestikin taas pidempään kuin muut, kunnes akku alkoi sanomaan näkemiin tänä kesänä.

    nyt vois harkita että se uusi laite olisi hieman kevyempi ja pienempi, eli 10.8-12v kone.
    muistelisin että makitan kahden 10.8v koneen sarjaa on myyty alle 200e myös.

    saakohan noita makitoja paljoakaan halvemmalla enää briteistäkään nykyään. on hintaerot tasoittuneet tässä vuosien aikana aika paljon.

    tosin.. 18v halvemmista porakoneista tuo cocraftin pro malli tuntuisi ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta jonkun ryobin kanssa. cocraft kun olisi hiiliharjaton ja kahdelle 2ah akulla.
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Cocraftista en tiiä mutta ryobin ergonomia ei ainakaan mun handuun istu ollenkaan.... Makitaan ite pistin rahani eikä oo kyllä tarvinnu katua ;)
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Älä osta noita cocrafteja tai ryobeja
    10,8v Makita tai DeWalt on parhaat. Pienikokoisia, kevyitä ja istuu käteen. 10,8v riittää erinomaisesti melkein kaikkeen.
    Halvalla ei saa hyvää, ja tämä pätee varsinkin akkuporakoneissa.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ostin emännälle kesällä Ryobin siimalaikkurin. Melkoinen yllätys oli se että paketissa oli myös akkupora. Siinä tuli mukana 1.3Ah akku ja se on aivan paska. Mulla on 4v vanha Boschin 10.8v akkukonesetti ja sen 1.5Ah akulla ruuvaa enemmän 100mm ruuveja pattinkiin vaikka akuillakin ikää se 4v.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mites kone muuten toimii? Mull 1.3ah akku 400nm pulttikoneessakin kestää sen verran mitä kerralla sillä töitä teen.


    Nyt ois 50e pelkkä runko. 50nm malli sillä suipolla vähän lelummalla istukalla.


    99 ois silti täys paketti tarjouksessa millä sais akun ja laturin mukaan.
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyl toi kone ihan hyvältä vaikkuttaa mutta akku aivan paska.
     
  20. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei sillä koneella enää töitä tehdä. harrastelua vain joten ei tartte niin hyvä ollakkaan käteen. :D siksi menis halvempikin.

    ja tuntuu että makitalla on ainakin kahden tasoisia samannäkösiä koneita myynnissä 18v luokassa.. sellasia jotka kelpaa ammattilaisille ja sitten sellaisia jotka vastaavat laadultaan vain juurikin ryobia jne halvempaa tavaraa mutta hinnassa silti makita-lisä.

    niin.. aiemmin mainittinkin jossain (vai ihan tässä ketjussakin vielä?) että ittellä on pikkukoneina ollut hitachin pari. (ja hyvät ovat vieläkin.. toinen akku alkaa sippaamaan jo liian nopeasti) ja nää hitachit ostin koska dewaltin vastaavaa sarjaa ei oikeen kukaan pitänyt sinä päivänä varastossaan (yli 4ssä liikkeessä kävin jos en väärin muista) ja halusin akkukoneen jonka pystyi laskemaan kädestään akkunsa varaan pystyyn. ja silloiset makitat boschit milwaukeet ja ryobit olivat pistoolityyppisellä akulla ja runko oli kuin ihan identtisen samasta pullukka muotista tehtyjä, jokka eivät sitten sopineet minun käsiin millään. kahvassa oli liian iso halkaisija siis. isälle siitä ei taida olla haittaa millanen klohmo se on käteen.

    teoriassa kun tässä pähkäilin.. voisin kyllä siis esim ostaa milwaukeen m12 sarjan koneen itselle, mulla kun on sitä m18 sarjaa laukullinen. menisi sitten yhdellä laturilla kaikki koneet mulla. ja antaakin nuo hitatsit meen äijälle. mutta minusta käytetyn lahjan anto on vähän outoa. hah. mielummin uusia koneita.

    ja sitten tätä kirjoittaessa eksyinkin tutkimaan hitacheja vähän.. ei oo muuten minusta paha hinta tosta sarjasta 3ah akuilla 190e. http://www.tyokalukauppa.net/sahkot...kone-plus-ruuvinvaannin-108v-30ah-p-4904.html

    ja tuolla olisi 160e 1.5ah akuilla sama sarja. itsellä tätä vastaava sarja siis ollut useamman vuoden. hmm.. jos ostaisikin tuon 3ah sarjan ja vaihtaisi yhden akun itselleen. hahh.


    -------------------

    tekeeköhän tuollaisella iskuporakoneella mitään 10.8v luokassa. tekeekö sillä reikää mihinkään kovaan? vai kannattaako vaan pitäytyä noissa johdollisissa koneissa jos sellasia reikiä tarttee tehdä. kattelin näes noita makitan sarjoja ja irtokoneita että ei se iskupora olisi paljoakaan kalliimpi ostos runkona.

    -------------
    ryobin koneista tuntuu kaikki tutut ihan pitävän toimivina harrastelaitteinaan.. paras ratkaisu heistä tosin on ollut aina sen ison akun ostaminen.. tulee koneeseen kuulemma oikeasti enemmän vääntöä ja käyttöaikaa. käyttävät sitä pikku akkua vain pakon edessä tai ylöspäin ruuvvaillessa kun on kevyempi käyttää, tai silloin kun isommat latautuu.
     

Kerro tästä muillekin!