Harrasteauton reaaliarvo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja kaarne, 24.6.2017.

  1. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Jos kaarne jotain autoista ymmärtäisit, tietäisit että taunus on enimmäkseen vanha auto ja cossusierra kallis klassikko jo nyt.

    IS
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Taunus, sierra ei kiinnosta missään muodossa
     
    kaarne tykkää tästä.
  3. kaarne

    kaarne Gearhead

    Melko erikoinen auto myynnissä mutta väärään hintaan eli omistaja (Paul Wave, Facebook Wanhat autot ja varaosat rompetori ) pyytää 2500 euroa.

    Edit.

    hinta nyt 2000 euroa.


    [​IMG]


    [​IMG]

    (AMC Pace Car)
     
  4. kaarne

    kaarne Gearhead


    Tuo on yleinen mielipide harrastajien keskuudessa joka pitää uskaltaa kyseenalaistaa ja muutamat täällä rohkenivat tehdäkin niin.
     
  5. fordius

    fordius Gearhead

    Kaikista vanhoista autoista ei tule klassikoita. Edellisen sukupolven Taunukset ovat sitä, mutta ei tuo vihreä. Samoin -90 Corollasta ei ikinä tule klassikkoa, vaikka se paalattaisiin kuinka harvinaiseksi.

    2000-luvun Chrysler 300C sitävastoin tulee klassikoksi ja suosituksi harrastuskohteeksi ellei ole sitä jo nyt. PTCruiser sitävastoin...ehkä sitten, kun vuosia kuluu ja se paalataan harvinaisemmaksi.
     
  6. kaarne

    kaarne Gearhead


    Oikein puistuttaa kun ajattelee mitä tahansa Corollaa mutta siitä huolimatta olisi hyvä että ainakin automuseoista löytyisi jokaisen vuosimallin edustajia.
     
  7. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

    Onko kyseinen auto itäauto. Mielestäni se on Opel, jonka tehtaan koneet ja piirustukset neukut rosvosivat saksasta toisen maailmansodan jälkeen. On aivan perusteetonta "ylistää" heidän tuotteitaan. Suurin osa kopioituja länsituotteita, mutta tehty ala-arvoisista materiaaleista ja ilman mitään laatukriteereitä.
     
  8. kaarne

    kaarne Gearhead


    Suosittelen että ensi talven aikana pukeudut parhaaseen neuvostotyyliin eli karvahattu päähän, paksu palttoo ylle ja käyt koeajamassa alkuperäisenä säilyneen Mossen.

    Ellei sinusta sen jälkeen tule itäautofania niin ei sitten koskaan.


     
  9. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    No jos corollaa tai mossea vertaa autoina niin ensinmainittu on hyvinkin kestävä koko kansan kulkine. Jälkimmäinen on taas uudesta lähtien pelkkää paskaa ainankin alkuperäisenä.

    Mossen kestotesti on, että se kestää matkan, jonka täydellä tankilla pääsee.
    Tätä toki helpottaa hillitön kulutus ja vuotava tankki jo uutuuttaan :rotfl:

    Kaarnehan voisi autoilun asiantuntijana listata mossen hyvät ominaisuudet meille sivistymättömille ja tiedottomille moukille luettavaksi. Opittaisiin edes jotain :odeek:

    Museot on yleensä autoille, jotka eivät kestä edes normaalia käyttöä. Ainoa paikka jossa muutamat mallit voisivat säilyä. Esim. muutamat Lancian mallit pitäisi pakata suojakaasuun, etteivät ruostuisi romuksi muutamassa vuodessa.

    Hyvinruskettuneet lajitoverimme afrikassa paahtavat täyttä laukkaa todella huonoilla "teillä" corolloilla, joilla on ensin ajettu Suomessa suolaloskassa 25 vuotta ja 300tkm.

    Paskin "auto" jolla olen koskaan ajanut on varmaankin mosse jostain 70-luvun alusta.
    Tupakan verran nauratti, sitten se muuttui turhautumisen kautta v'tutukseksi !

    Cossusierran kokema arvostus näkyy markkinahinnassa (reaaliarvo), se ei ole mikään mielipide vaan tosiasia. Vaikka kuinka söisit sieniä niin maailma ympärilläsi ei oikeasti muutu, toiset autot ovat arvokkaampia kuin toiset - auton iästä riippumatta !

    Jos haluat asiaan muutoksen, perusta oma kaarnen kommunistinen kalifaatti (kkk), jossa itse toimit päägandalfina ja määräät kaikesta pptk:sta :wc:

    Kommunismin/sosialismin oppeja ei voi soveltaa markkinataloudessa, jossa kysynnän ja tarjonnan tasapaino määrittää tuotteen hinnan. Näin on ollut aikojen alusta ja näin tulee myös olemaan,

    Amen !

    IS
     
    stinnes, Raider Japa, peto ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

    Olen kyllä ollut aikanani Mossen kyydissä, mutta myös ns. saman aikakauden länsiautojen kyydissä. Täytyy myöntää että eroa on muussakin kuin hajussa.

    Minä tunnen myöskin autojen tekniikkaa ja rakennetta, myös vanhempien autojen. Pystyn rehellisesti vertailemaan autojen ominaisuuksia niillä kriteereillä joilla yleisesti autojen ominaisuuksia vertaillaan.

    Mossea voi toki fanittaa ja ihailla sitä sen karuuden ja yksinkertaisuuden tms. vastaavien ominaisuuksien takia, mutta ei pitäisi lähteä vertailulinjalle ja korostaa sen ylivoimaisuutta jota se ei kuitenkaan ole.

    Ymmärrän että jos asiaa ja ominaisuuksia katsotaan samalla ihannoinnilla kuin karvahatut, toppatakit ja kolhoosit, niin mossekin alkaa vaikuttaa unelmalta johon kaikkien valmistajien pitäisi pyrkiä,

    En ole aivan varma ottaako kaarne itsekään tosissaan esittämänsä asiat. Kuulostaa katkeroituneelta seniorilta jonka ajatukset, tietämys ja osaaminen ei enää iskekään nykyajan, tekniikkaa tunteviin ihmisiin.
    Siksi täytyy korostetusti hehkuttaa samaa mantraa. Toki hänellä on oikeus tähän ja tulla autuaaksi omalla uskollaan,

    Jos ottaa tosissaan, niin on loistava esimerkki 1945 jälkeisen ajan virallisen ulkopolitiikan (suomettuminen) mukaisen ajan asiantuntijoiden lausunnoista.

    Ilmeisesti on sitä luokkaa että nauttii saadessaan joidenkin verenpainetta nostettua mielipiteillään.
    Itse seuraan mielenkiinnolla ja huvittuneena kaarnen kommentteja.
     
    kaarne tykkää tästä.
  11. Toope

    Toope 2nd gear

    Tää koko keskustelu on kun kelluva paskapökäle pöntössä,vaikka kuinka kommentoimalla sitä yrittäs "huuhtoa",se vaan pullahtaa kellumaan aina ja aina. Onhan tässä parodiassa tietysti hauskaa sivusta seurailla,että mitä väännetään seuraavaks...Niinkun tuossa aikasemmin totesin,ei se huono rölli ole,olipa sit seniori tai juniori,sentään yli 100 sivua:eek:
     
    f34 ja Imusihti tykkäävät tästä.
  12. kaarne

    kaarne Gearhead


    Mikä auto tuoksuu hyvältä tai ei on mielipidekysymys.

    Parhaimmillaan auto on erittäin karu, helposti huollettava ja korjattava.

    Mikäli olet kuunnellut asiantuntijoita niin tiedät että mitä vähemmän auton moottorissa on osia eli mitä yksinkertaisempi se on niin sen enemmän sitä arvostetaan alan piireissä.

    Olen ollut Neuvostoliitossa töissä vuosikausia ja huomannut siellä että sikäläiset tavalliset ihmiset ovat erittäin ystävällisiä joten vaikea heitä on mennä kritisoimaan.
    Mutta mikäli heikäläiset yrittäisivät tulla rajan yli tai vaikuttaa Suomen asioihin niin sellaista peliä en hyvällä katsoisi.

    Olen suomalaisen työväestön puolella ja jos se on kommunismia niin sitten olen kommunisti.
     
  13. fordius

    fordius Gearhead

    Kaarnemaisuuksiin kuuluu sekin, että ensin Kaarne toteaa aivan oikein Land Roverin olevan maastoauto ja sitten jankkaa sivukaupalla siitä, että se ei ole maastoauto. Väittää vastaan jopa itselleen.
     
    f34, Camino'79 ja Imusihti tykkäävät tästä.
  14. kaarne

    kaarne Gearhead


    Land Roveria markkinoidaan maastoautona vaikka se ei vaikeissa maastoissa pärjää.
     
  15. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Overdriveäkin markkinoidaan seuraavasti:
    "Overdrive.fi on vuonna 2001 toimintansa aloittanut kaikille harrasteautoilusta kiinnostuneille avoin verkkoyhteisö, jonka tavoitteena on tarjota alan harrastajille tietoa autoista, tekniikasta, rakentelusta sekä harrastustoiminnasta eri puolilla maata."
     
    f34 tykkää tästä.
  16. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Kaarne kyseenalaistaa tarvittessa myös omat teesinsä, yleensä ihan spontaanisti :rotfl:
    Tämä sketsi kuvaa hyvin kaarnen "oppeja" ja touhuja tällä foorumilla:



    IS
     
    fordius tykkää tästä.
  17. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Kyllä hyödykkeiden hintojen asettaminen tietylle, keinotekoiselle tasolle on kommunismia aidoimmillaan. Haluaisit varmaan valtion kaupat ja tyhjät hyllyt tännekkin vai kuinka ?

    Mosseja, votkaa ja kaalia, harasoo !

    Olitko sotavankina NL:ssa vai ihan vapaaehtoisestiko lähdit rakentamaan ihannevaltiota, sinä pölyinen kommunisti :poff: !

    Alahan muuten listata niitä mossen hyviä ominaisuuksia vai onko puuro kesken ?

    IS
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  18. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jaa, mikä jostain 300c tekee tulevan klassikon? No ehkä v8 koneiset mutta nää paskat mitä useimmiten täälläpäin mailmaa liikkuu tuskin koskaan.

    No harrastaa sellasta ainakin saa.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Saisiko jostain ostaa neuvostoliiton haju- wunderbaumin?
     
    qwerty123 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!