Hienoa EU

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja vette427, 21.5.2009.

 1. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Mutta mitäs se meitä hyödyttää?? Tuskin ne tännekkään tunkisivat shoppailemaan vaikka passia vaadittaisiin...
  Eipä tuo Virossa käyntikään kovin vaikeaa ollut silloin kun siellä piti passi näyttää kun maihin meni...
   
 2. mike-79

  mike-79 1st gear

  Onhan meillä Eu:n myötä 5 vuoden välein aivan käsittämättömän kiinnostavat ja kansan sähköistävät vaalit!
   
 3. ilkka313

  ilkka313 1st gear

  Paljonkin; voin esim. tilata autonosia EU-maista ja maksaa ne netissä eivätkä pankit pysty vetämään välistä mitään. Koskee siis euromaita.
   
 4. mike-79

  mike-79 1st gear

  Onhan tuosta ollut paljonkin hyötyä mutta monet ovat päättäneet että eeuusta ei ole mitään hyötyä PISTE, vain haittaa ja euro on yksin syypää hintojen nousuun. Mitäpä siihen lisäilemään.

  Samaan aikaan haetaan saksasta mersuja, tilataan netistä telkkareita, maksetaan euribor-sidottua pienikorkosta asuntolainaa...niin ja hyvässä lykyssä käydään töissä firmassa jota ei ehkä olis ilman vapaita eu:n sisämarkkinoita...Eihän siitä mitään hyötyä ole PISTE.
   
 5. Got hemi

  Got hemi 1st gear

  sehän se pointti onkin... Ei EU:sta ole muuta hyötyä kun keski-eurooppalaisille...

  Saksa pariin otteeseen sodalla yrittänyt hallita eurooppaa, nytte on poliittinen EU ja eurooppa hallussa!
   
 6. mike-79

  mike-79 1st gear

  kun kaikki on nii huonosti eu:n takia, niin mikä on sitte parempi vaihtoehto? Sitä ei tunnu kellään olevan, pelkkää narinaa joka asiasta ja 40% porukasta edes viittii äänestää, ku ei vaan kiinnosta.
   
 7. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Tota määkin ihmettelen. Aina naristaan ja sitte kun vois edes yrittää vaikuttaa asioihin niin ei vaivauduta äänestämään. Joka puolella esim. kommunistien vaalimainoksissa luki kissan kokoisin kirjaimin "EI EU, toisenlainen eurooppa on mahdollinen" ja IPU:n mainoksissa luki "Erotaan EU:sta" Kyllä noi mainokset näkyi, mutta harmillisen vähän ääniä kummatkin sai...
   
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  eipä nuo auton osat usastakaan paljon maksa vaikka on kaukana EU:sta plus rangaistusmaksut päälle,ja eipä tuoda jenkeistä uudempia kun ei ole E-hyväksyttyjä.kenenhän lippu siellä kuussa liehuu,ei ainakaan EU:n
   
 9. Tertsi

  Tertsi 3rd gear

  Hämmennetäänpä soppaa! Pykälien historiasta en tiedä mitään, MUTTA. Ostin jokunen vuosi sitten eräältä herrasmieheltä 90-vuotisen Capricen, tämä herrasmies oli ostanu sen uutena Metro-autolta. Lisäjarruvalosta oli polttimo nypätty pois ja linssi maalattu mustaksi.

  Jonkun verran tullut tilailtua EU-alueen ulkopuolelta osia, maksaessa luottokortilla pankki ei tunnu vetävän välistä? Tietty jos ei maksa korttiluottoaan ekassa erässä kokonaan pois niin alkaa korko rullaamaan mutta korotonta maksuaikaa saa seuraavan laskun erääntymispäivään asti. Ainakin minä saan :eek:
   
 10. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Mä oon itseasiassa vienyt pizzanpaistajalta muijan. :pinup:
  Se oli suomalainen, otin ikäänkuin takaisin omien riveihin. Sitten kun hellitin (ei samaa jaksa kovin pitkään) se oli taas toisessa mokkakukkelissa kiinni.
   
 11. mike-79

  mike-79 1st gear

  Jos ihan tarkkoja ollaan niin uudempien tuontivaikeudet on ihan supisuomalaista keksintöä, koska lainsäätäjää Suomessa käskyttää mm. autontuojat ry, jota taas hallitsee automaahantuojien omistajat. Lainsäätäjä noudattaa ohjeita kiltisti, kunnes komissio kieltää.

  Muualla eurostoliitossa esim. Saksassa on mahdollisuus rekisteröidä poikkeusluvin uudehkojakin ei e-tyypitettyjä pelejä. Eli ei tuostakaan voi eu:ta syyttää, en ainakaan ole ikinä kuullut, että missään muualla euroopassa vaadittaisiin lasien vaihtoja yms. tuubaa.

  Uusien autojen kaupallinen tuonti on taas eri juttu, ja siinä pitääkin EU:n suojella omia sisämarkkinoitaan, koska niin tekee myös USA ja vieläpä paljon tiukemmalla otteella. Ja EU:n sisämarkkinoiden vahvuus taas hyödyttää myös suomalaista kaduntallaajaa, uskoi sitä tai ei.
   
 12. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  No eipä edellisenkään asunnon lainat olleet hirveän korkeat vaikka ei silloin vielä edes eu:sta kukaan "haaveillut" (siis täällä suomessa)...
  No enpä ole mitään JOUTUNUT euroopasta tilaamaan, ostamaan mersua tai telkkaria tms...
  (ei senpuoleen en ole USA:stakaan mitään tilannut)
  Ja ehkä minun töihini enemmän vähentävästi on toi vapaa liikkuvuus vaikuttanut kun virosta, venäjältä, puolasta yms. maista tulee väkeä tekemään verottomasti (= halvemmalla) hommia...

  On kaikki löytynyt suomesta mitä olen tarvinnut (ja kohtuullisen hyvin on löytynytkin)...
   
 13. mike-79

  mike-79 1st gear

  Korot oli n. 10-15% v. 90-93, ja Eu-liittymisestä lähtien tasottu n. 3% tasoon, korkeimmillaan käväisi yli 5%, ja tänä päivänä lähellä 1.5% tasoa...

  Jotenkin ihmeellistä on että monet uskoo siihen, että suomi vois pärjätä vain toisiaan palvelemalla ja jonkinlaisella omavaraisella taloudella joka ei tarvitse muita, vaikka suurin osa teollisuuden materiaaleista tulee nytkin ulkomailta, kun ei kaikkea täältä kotosuomesta löydy. Ja kun ollaan yhteisillä markkinoilla, kaupankäynti on pikkusen helpompaa kumpaankin suuntaan. Suomen hinnat pysyy kurissa koska joudutaan pakostakin kilpailemaan muun euroopan kanssa.

  Hyvä esimerkki on Viro-Latvia-Liettua, jotka käyvät kauppaa lähinnä keskenään ja sen takia ovat haavoittuvaisia, nyt jos/kun Latvia devalvoi oman valuuttansa, se vetää Viron ja Liettuan mennessään, korot on nyt siellä jo huippulukemissa, palkat laskussa ja kurjuus lisääntyy. Viroa ei vielä edes auta EU-jäsenyys, koska talous on liian riippuvainen naapureista. Tätä se Suomenkin ns. itsenäinen elämä sitten olis...
   
 14. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Kyllähän toisten maiden kanssa voi kauppaa käydä ilman liittovaltio-EU:takin....
  Ja jos EU:sta jotain hyötyä on niin toisivat sitten ne hyvät asiat enemmän esille ja lopettais paskantamasta tänne niitä v*tun direktiivejä ja rikollis-mutakuonoja
   
 15. mike-79

  mike-79 1st gear

  Tässähän hienosti on onnistunut mm. Islanti joka on tänä päivänä käytännössä konkurssissa.

  Norja porskuttaa toistaiseksi, koska sillä on öljyä.

  Vaikka suomi ei olisi enää eu:n jäsen, joutuisi se silti kuitenkin noudattamaan eu:n direktiivejä pilkulleen, että yleensä pystyy kauppaa käymään, tästä aasinsilta alkuperäiseen aiheeseen, eli siihen, että koska renkaanvalmistaja ei e-tyypitä tuotettaan euroalueen markkinoille, sillä ei ole pääsyä markkinoille ollenkaan. Jos esim. jenkkirengasmerkki tyypittää renkaansa, se on taas tervetullut markkinoille. Eli noista direktiiveistä ei kyllä päästä kirveelläkään eroon, nyt niihin sentään on joku vaikuttamismahdollisuus...
   
 16. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Kyllä niistä direktiiveistä päästään sitten eroon kun EU hajoaa. Toivottavasti se tapahtuu mahdollisimman pian.....
   
 17. pötkö

  pötkö Gearhead

  Ja mitä sitten paluu YYA sopimukseen Sovjet Finland :(
  Onnea vaan. Eiköhän tällä hetkellä suurin ongelma ole meidän Suomen valtion virkamiehet ja muut päätöksentekijät.
  Jos autoverotuksen oikeudellisuudesta pitää suomalaisen hakea oikeutta
  EU -tuomioistuimesta, niin on hyvä että ollaan edes EU.ssa.
   
 18. GS RIVIERA 68

  GS RIVIERA 68 3rd gear

  Eipä niitä EU,n konkreettisesti hyviä puolia ole ilmaantunu tässäkään keskustelusta :wink: Nythän ainoo hyvä on että nää tuoreet MEPIT ainakin pääsee nauttiin hyvästä palkasta.Helvetinmoista jäsenmaksua maksellaam ja otetaan käyttöön kaikki mitä siellä vähänkin keksitään tavallisen nuijan pään ja rahojen menoks :cry: Esimerkiks nää jätevesiasiat maaseudulla YM,ei oikein jaksa uskoo että jokapuolella Eurooppaa on samalla tavalla toimittu ja on kyllä tullu sielläkin kierreltyä,enkä kyllä kattele tätä maailmaa maastohousut jalassa pää ajeltuna leijonakoru kaulassa (kaljuuntuun on kyllä ruvennu) mutta taitaa olla iän syytä :odroll: Suomesta on perusteollisuus ajettu alas,maataloutta (omavaraisuus)vainotaan on selvä että tulee tiukat paikat vaikka oltais kuinka EU,ssa.
   
 19. PauliP

  PauliP 1st gear

  Onko vielä tullut esiin mm:
  Yhteisvaluutta on turvannut Suomen kansainvälisesti kääpiöluokkaa olevan kansantalouden valuutan (Euro vs. Markka -muistetaan vaikkapa Islanti).
  Korkotaso on hyvin kohtuullinen.
  Suomen kilpailukyky tavaroiden ja palveluiden vapaan liikkumisen johdosta on hyvä.
  Elintarvikkeiden hinnoissa on kohtalaisen hyvä kilpailutilanne.
  Suomalainen voi valtiovallan häntä kaltoin kohdellessa kääntyä EU:n oikeuselimien puoleen (mm. autoverot, terveydenhuolto...)
  Julkisissa hankinnoissa noudatetaan EU-lainsäädäntöä.
  Jne.

  Minun mielestä EU:ssa on paljon hyvää.
  Ja kohtahan siellä kaikki ongelmatkin pannaan kuntoon... Vai kritisoidaanko niitä vaan?
   
 20. rrauta

  rrauta 3rd gear

  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!