Olen hitsannut vuotavaan bensatankkiin paikan migillä. Muuten hyvä, mutta sauma ei ole tiivis ja luulen, että minun hitsaustaidollani siitä ei tiivistä tulekaan. Mikä olisi paras aine sauman tiivistämiseen? Koritina voisi olla yksi, mutta jotenkin haluaisin jotain tukevampaa. Entä kovajuotos messingillä tai hopealla? Pillit löytyy.
Hopeajuotos toimii, myös onnistuu pillillä miggihitsauksen 'uudelleen' hitsaus. Pillillä siitä saa pitävän, migillä jää aina huokosia joista tulee bensa läpi. Mm rodiin modattu Volvon tankki teki samaa, pillillä ku kävi saumat läpi ni rupes pitämään. Tehtiin loiskelevyjä, toinen iso kylki uusiksi ja täyttökaula ainaki. Omaan autoon korjasin vuotavan JIG-liittimen rosteritankkiin tuolla hopealla.
sisälle tankin pinnote, ja päälle sen jälkeen maali. Pysyy jatkossakin hyvänä. Mobitive ainakin myy, ja sitä ite käyttäny: https://www.mve-online.com/product_info.php/petrol-tank/fuel-tank-repair-kit-auto-80l-p-804
koritinalla ole 2 tankkia tinannut mikillä hitsaamisen jälkeen -68 Camaron ja -05 Jeepin ja ovat pitäneet
Koritinalla minäkin tiivistin mig saumat eikä ole vuotanut, mutta edessä olisi kuitenkin polttoaine tankin uusiminen mutta ongelma on ettei ole olemassa uutta tankkia. Tietäisikö joku jotain kätevää heeboa, yritystä kuka valmistaisi mittojen mukaan polttoaine tankin?
Ehkä koitan käydä saumat pillillä läpi ja tarjoilen paikoitellen vielä mig-lankaa kaveriksi. Nollakoon suutin on varmaan sopiva? Edit. Näemmä noita kokojärjestelmiä on yhtä monta kuin pillien valmistajiakin. No pieni pilli joka tapauksessa.
https://www.kustomcars.fi/ https://www.jannesgarage.com/ http://ceecee.fi/yhteystiedot Tuossa nyt muutama missä varmasti onnistuu
Hopeaa pilleillä, puhdista erittäin huolella se sauma, jota tiivistät! Mutta mutta, jos joudut tekemään uusiksi tankin, niin mieti hiukan niitä saumoja, että mihin ne tulee ja minne tulee sitten särmätyt kulmat! Esim. Syvävedetty tankin "pohja" johon tigillä/migillä kansi kiinni ja sit hopeointi siihen! Ainakin kysyisin Meconetiltä, että olisiko valmista muottia syvävetoon!
JOS tekee uuden tankin niin koeponnistus paineella ennen ku pistää bensat tankkiin. Paukkuu paljon vähemmän
Ja muista paineistaa paineilmalla ja kattoa saippuavedellä saumat. Mutta, kokeile täysillä paineilla ja tosi pienillä paineilla. Mun tankki testattiin vaan isolla paineella ja siks vuoti 2 kohtaa eri hitsisaumasta ja hitsatusta JIC-liittimestä. Pikkupaineella oli selvä vuoto niissä kumminki. Ja puhun perus paineilmalaitteiston paineesta, n. 8 bar ja sitte mitä nyt tulee jos pikkusen laittaa painetta tankkiin.
Kyllä en missään nimessä lähtis työntään yli 1,0bar painetta bensatankkiin, tommonen 8bar kompuran säiliökin on tehty hiukan vahvemmasta tavarasta kun bensatankki, ja muodoltaan semmoseksi ettei muutu palloksi. Omaa tankkia koeponnistin saippuaveden ja 0,5bar paineen kanssa, hyvin tuli vuodot esille. Ja siis niin että saippuavettä sisälle ja painetta kaveriksi, kuplii kyllä pienimmätkin reiät esille tankkia pyöritellessä.
Ei ole mitään syytä laittaa yli 0.3bar painetta tollaisen säiliön sisälle jos ollaan tarkastelemassa pelkkää tiiveyttä. Ei se bensa ole paineistettuna siellä. Hengenvaarallista laittaa 8bar tuollaiseen peltipönttöön. 8kg/neliösenttimetri repimässä pönttöä auki. Vällllä oikeen ärsyttää kun ihmiset antaa ohjeita mitkä ei välttämättä pääty hyvin. Polttoainesäillöiden hitsaus on yksi hyvä aihe näiden vaarallisten ohjeiden saantiin.
Kuka vatipää yleensäkkään käskis laittaa painetta 8bar bensatankkiin, jotain rajaa pitäs olla näissäkin hommissa ja toisaalta, kuka vatipää uskoo sellaista heppua joka käskee laittaa 8bar painetta tuollaiseen peltipönttöön
Olis varmaan pitäny lisätä omaan koeponnistus suositukseen kans että ALLE 0,5bar riittää. 8BAR 1mm pellipönttöön on pommi! Työssäni joudun tekemisiin 80-110 bar kans tekemisiin ja välillä hirvittää oikeesti sattua johonkin sulkuun/säätölaitteeseen. Mutta joo kaikilla ei toi järki luista ja sitten luetaan juorulehtien lööpistä kuinka harrastajan kävi köpelösti .