Huikea eka jenkkiautokokemus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Futurage, 10.10.2008.

  1. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    joopa joo,ajelen avo le baronia (3,0).kyllä sen kyytikin sai äijän suupielet ylöspäin kesäkuumalla.muutenhan tuo sopis parisiennen peräkonttiin. :rotfl:
     
  2. Futurage

    Futurage Gearhead

    Pienkerrostalo siinä koulun yhteydessä, koulusta olisko 100 m isolle tielle päin.Talo on siinä edelleen, käväisin siinä pihassa olisko ollut pari vuotta sitten.
     
  3. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Itse olen ollut ihan kakarasta kiinnostunut hienoista jenkkirasseista, ehkä viimeisen niitin tähän löi kun noin 13 vanhana pääsin kylmä tyypit ottamaan käynnistä olevasta '61 Cadillacista. Kaasun painallus ja äänimaailma paloi takaraivoon pysyvästi kiinni. Ja ne muodot , ja auton koko. Se oli jotain ihan muuta , kuin perheen käyttöautot. Vaikka kolmannessa polvessa jenkkejä onkin harrastettu, mutta ennen tuota en ymmärtänyt mitä se isäukko siellä tallissa naputtaa.. Polte on jatkunut näihin päiviin saakka ja loppua ei näy.Varmaan ikinä:D
     
  4. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    kummitädin mies osti joskus kaheksankytluvulla vakuutusyhtiöstä wagoneerin. se se oli eri hieno peli... ja sit jotain sen loimaalaisia kavereita kävi sen verstaalla jollain vehkeellä? ku vaan muistas millä..
     
  5. Toke

    Toke Gearhead


    ai, opettajien asuntola, se on purettu pari vuotta aikaa, siin on nykyään joku ryhmis. ajattelin et se olis ollu ihan keskustassa.
     
  6. NY stw 62

    NY stw 62 1st gear

    No juu oma eka jenkkiauto kokemus ajottuu johkin 80-luvun puolivälin ja 90-luvun alun välille. Velipojan kaveri oli ostanut 58 Desoton jonka kyytiin pääsin. Oli se pikkukölville mahtava kokemus! Muistan vieläkin kun auto kaarsi kotipihaan ja sitä menin ihmettelemään ja silmät ymmyrkäisinä ihailin niitä valtavia siipiä :eek: .... No niin no sitten se auto vaihtui muistaakseni vm.80 le baroniin kun Soto oli kuulemma talvella aivan liian kylmä :odroll: .
     
  7. kmovat

    kmovat 1st gear

    oman scottarin ekat kilsat joskus 20v sitten....
     
  8. JanneK

    JanneK 3rd gear

    1966? Dart 360:lla ja 6-71 pumpulla. Tapahtui joskus 90-luvun alkupuolella, ZZ topin gratest hits oli juuri ilmestynyt.
     
  9. Maisa

    Maisa 1st gear

    Alta kouluikäisenä olin hienon auton kyydissä, oisko ollut käkkylä?!? Muistan vaan ne mahtavat äänet ja sen miten piti oikeen ylpeesti istuu kyydissä :rotfl: Siitä se ajatus sitten lähti :rotfl:
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    65 bel air Nantucket blue värisenä, oikein palokunnanpunainen 230cid ja rattikarahka.
    hiaaano ja valtavan kokoinen lahna, ja ne korkeella sijainneet pyöreet takavalot oli ihmeelliset.

    Sairastuin pysyvästi aiheeseen tuon auton takia. Parantumista ei näköpiirissä.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Vuonna 1971 syksyllä.

    Menin ekalle luokalle kansakoulua. Vanhempia toi lapsiansa kouluun.
    Joukossa yksi tyttö jonka äiti toi tyttärensä koulun pihalle 1970 340 Swingerillä.

    Jotenkin se punamusta jymisevä auto jäi mieleen.

    (Swingeri seisoo muuten samassa tallissa tänäpäivänä, niinkuin uudesta asti on seissyt)
     
  12. KALE

    KALE Gearhead

    Vuonna 78-79 kulettiin kuoluun uudella henkilömallin punaisella Aspenilla.
    80-81 jälleen uudella valkealla STW Aspenilla. Jenkki autot veivät silloin
    tämän pojan sydämmen, ja tauti ei kuin pahenee 8)
     
  13. Toke

    Toke Gearhead

    joskus 90- luvun alkupuolella pääsin ekaa kertaa jenkin kyytiin, delta 88 oldsiin, ja viimeistään siitä hetkestä olin myyty vaikka olihan street&race tullu kotiin jo enne sitäkin. äitee vaan ihmetteli et eikös aku ankassa olis enempi luettavaa, mut ei ollu...
     
  14. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Olihan niitä komeita jenkkipelejä ihailtu jo veekaseja lukemalla mutta kaipa se ikimuistoisin jenkkiautokyyti oli yläasteen aikaisen työharjoittelupaikan pomon Capricen kyydissä päästy lenkki. Autottomassa perheessä (tämä lapsuuden traumako se autohulluuteen sairastutti?) oli tietysti päässyt monenlaisen uuden taksin kyydissä, mutta tämä oli jotain muuta. Kylmä maailma jäi jonnekin paksujen ovien taakse kun lensimme uudelle nahalle tuoksuvalla ufoaluksella lähes äänettä hieman tienpinnan yläpuolella. Tämä lahtelaisen silloisen Sähköjoule-firman pomo Jaatinen oli tilannut tämän uudenmallisen lahna-Capricen silloin lama-aikana suoraan jenkeistä kun Suomen maahantuojalla olisi ollut varastossa vain niitä kantikkaita vanhoja malleja. Mikä lie auton tilanne nyt? Väri oli viininpunainen ja sisusta oli kanssa punainen, mutta rekkari on jo unohtunut.
     
  15. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Vuonna 1978 isän setä osti taksikäyttöön vaaleansinisen Oldsmobile Delta 88 Dieselin, teki meinaan vaikutuksen 10-vuotiaaseen kun käytti sillä esittelylenkillä...
     
  16. 12 vuotiaana sain kyydin Joutsenosta kotiini Lappeenrantaan ,siis vuonna 85 , joidenkin nahkatakkien ohjastamassa Ford fairlanessa ja heput antoi autolle monoa ihan tosissaan kutostiellä ja mittari huiteli siellä 200km tienoilla , vähän oli eri meininki ku meidän ukon taunuksella :lol: Toisaalta vähän kait pelottikin mutta voiman tunne jäi päällimmäisenä mieleen.

    Kaipa se syöpyi niin syvälle runkopalkkeihini ettei näistä V8 autoista eroon pääse vaikka ne kävis millä vaihtoehtopolttoaineella.
     
  17. Rotilas

    Rotilas Gearhead


    Ettei vaan ollut ko Swinger mariksesta?Jos oli niin mä muistan kanssa saman auton kun puotilan raitilla sillointällöin sen näin.Oli sen perheen tyttö
    mun rinnakkaisluokalla aikanaan ja kun friidu sai kortin niin ajeli kans Swingerillä jokusen kerran ennenkuin vanhemmat ostivat hänelle Camaron.
    Taisinpa olla siinä Camarossa kyydissäkin joskus v-82...
    Todella hienoa jos Swingeri on säilyny perheessä ja kunnossa.
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mitä tästä aiheesta voi oppia:
    OTTAKAA NUORISOA KYYTIIN ja
    AJELKAA NIILLÄ RAUDOILLANNE!

    vaikka itse tuntuu että on vain menemässä äkkiä kauppaan tms. se just voi olla se naks jollekin nassikalle ja syy sairastua autoholismiin...
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin totta, kuin voi vain olla. Lapset ja nuoret katselevat vielä ns. avoimin mielin maailmaa ja jos auto tuntuu, näyttää ja kuulostaa hyvältä, niin siihen ei vaikuta vielä isin mielipiteet Volvon ratin takaa, eivätkä punaiset aatteet.
     
  20. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Noin 25-vuotta sitten, ja itsehän olin silloin 6v. ja meidän perheen eka jenkki, Dodge Ram pick-up 360:llä. Laitehan oli tuolloin kohtuu uusikin, ja purasu oli kova. 8)
     

Kerro tästä muillekin!