huutokaupat.com

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 18.7.2016.

 1. moottori-hannu

  moottori-hannu 3rd gear

  Yllättävän paljon tullut bongattua jenkkibiiliä ja osaa täältäkin:)
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Paskaa huutokauppaa joka ei ole huutokauppaa taitaa tuollakin olla? Korkein tarjous ei voita ja myyjä päättää myydäänkö?
   
  Rotten, Ässä., viikinki75 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. autoilija

  autoilija Gearhead

  Myyjät yrittävät kiertää etämyynnin sääntöjä omilla päästä keksityillä ehdoillaan..kerran olen ostanut ja toista kertaa en ihan helposti.Sain kylläkin rahani takaisin vääntämisen jälkeen vaikka oli kuinka omia ehtoja sivutolkulla..
   
  cdv70, Riuska-Petteri ja dodgeman tykkäävät tästä.
 4. yks toine mikko

  yks toine mikko Double Gearhead

  Riippuu kai vähän. Mitään en kyl ole ostanu, mut seurannu kuitenkin. Katson tarkemmin vain ilmoituksia joissa todetaan et myydään korkeimman tarjouksen tehneelle ja jätän väliin ne missä mainintaa ei ole.
   
 5. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Olin kerran kiinnostunut '59 Caddystä ja myyjä sanoi suoraan bulvaani huutaa että jää myymättä jos ei tule hyvää hintaa....
   
  cdv70 tykkää tästä.
 6. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Huutokauppa on nykyään paskahousujen myyntikenttä.

  Jos haluaa x tuotteesta x hinnan niin huutokauppa ei ole silloin oikea myyntikanava.
   
 7. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Eipä oo omaa kokemusta näistäkään, mut juttuja lukiessa tulee tosiaan mieleen, et jos myyjä kerran haluaa tuotteestaan jonkun määrätyn hinnan, ni miks vitussa sit vaivautua laittaa huutokauppaan ollenkaan?

  Veikkaisin kuitenkin että tuotteelle ku tuotteelle löytyy suora myyntikanava mihin voi suoraan laittaa hinnan millä tuote vaihtaa omistajaa.
   
 8. Tumi

  Tumi 3rd gear

  Näin se menee, samat kamppeet monta kertaa peräkkäin samalla myyjällä. Siksi puhutaan huutokaupoista, että ihmisille tulis ajatus että sieltä voi löytää jotain halvalla.
   
 9. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Yksi syy myös on ehkä se, että ei mitään vastuuta myytävästä tuotteesta kun menee huutokaupan kautta. (liike myyjänä)

  Liike käyttää meklaria ja tuote nähtävissä ennen huutokauppaa. Kädet pesty jos vaikka vahingossa "pommin" saa myytyä/ joku huudettua. Vääriä tietoja ei saa antaa, mutta kertomatta voi jättää paljonkin.
   
  FuryIII '71 tykkää tästä.
 10. Riuska-Petteri

  Riuska-Petteri 3rd gear

  On vastuu myyjällä koska kyseessä on etäkauppa, peruutusoikeus 14pv.

  Esim. http://www.asianajajaliitto.fi/vies...tusoikeus._yksinkertainen_menettely.9392.news
   
 11. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Eli kun tuote on nähtävissä/ paikan päällä huudettavissa, (ennakkoon tutustuminen mahdollista) kyseessä ei ole pelkkä nettihuutokauppa. Eli vastuu siirtyy huutajalle.

  Tämä kohtaa on myös tuolla asianajajaliiton sivulla.

  " Kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §:n kohdan 10 mukaan jollei toisin sovita, kuluttajalla ei ole 14 §:ssä säädettyä peruuttamisoikeutta, jos sopimus on tehty huutokaupassa, johon kuluttaja voi osallistua muutenkin kuin etäviestimellä."
   
  cdv70 tykkää tästä.
 12. Riuska-Petteri

  Riuska-Petteri 3rd gear

  ... ja teksti jatkuu

  "Kyseistä lainkohtaa koskevien esitöiden (HE 157/2013) mukaan kyseinen rajoitus koskee vain sellaisia perinteisiä huutokauppatilaisuuksia, joihin voidaan osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä. Selvyyden vuoksi voidaan todeta, että kohdassa tarkoitettuja huutokauppoja eivät ole sellaiset huutokaupoiksi nimitetyt kauppapaikat internetissä, joihin osallistutaan yksinomaan sähköisesti."

  Se että on mahdollisuus tutustua kohteeseen etukäteen ei tarkoita että myyjä on järjestänyt huutokaupan myös paikan päällä johon ostaja voi osallistua.

  Silloin huutokauppaan voi osallistua vai netin kautta ja silloin on kyseessä etäkauppa.
  Sen osoittaa myös oheinen päätös.
   
 13. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  tietenkin siksi, että jos joku maksais vielä enemmän..

  Joskus on ollut fiilis, että noissa "myydään korkeimmalle tarjouksen jättäneille" on korotusautomaatti joka pelaa myyjän pussiin.
   
 14. Bighouse

  Bighouse 2nd gear

  Jos ja kun tarkkoja ollaan, niin "yksinomaan sähköisesti". Eikä siinäkään jos osallistutaan paikan päällä, eritellä millä tavoin osallistutaan. Huutamalla, tutustumalla kohteeseen , tms. Eli ei mitään muita vaihtoehtoja vaan ainoastaan sähköisesti mahdollistaa tuon peruuttamisoikeuden.
  Toki huutokaupan pitäjä voi ostajan niin halutessa perua minkä huudon tahansa normaalissakin huutokaupassa. Pakkohan se ei ole. Joskus saattaa olla hyvinkin järkevää.
   
 15. signet

  signet Gearhead

  eikös noista jotkut ilmoita että voit osallistua huutokauppaan myös jättämällä tarjouksen paikan päällä kun tulet tutustumaan tuotteeseen.
   
 16. signet

  signet Gearhead

  huutokaupat.comissahan on ehtona että jos et myy tuotetta,se on laitettava 2 kertaa uudelleen myyntiin ja et saa myydä sitä suoraan(ilman provikan tilitystä metsovortelle).
  Kuorma-autoissa ainakin on käytäntönä että vain konkurssipesien autot myydään,muut on sen 3krt peräkkäin ja huutoja ei hyväksytä ikinä.Lainvoima.comissa, kun myyjät on pelkästään pesiä ja ne on tarkoitus realisoida oikeasti,niin siellä huudot pääsääntöisesti hyväksytään.
   
 17. helskutti

  helskutti 3rd gear

  ei pidä paikkaansa yhtään. saat yrittää niin monta kertaa kun huvittaa ja joka imotus maksaa. konkka pesissä sama juttu. lainvoimassakin päätetään mitä hyväksytään ja hylätään useimmiten vaan huonommat tiedot ostaessa.
   
 18. helskutti

  helskutti 3rd gear

  huutokaupassa hinta nousee usein helpommin siihin mitä haetaan tai jopa ylitte.
  myin juuri vaunun huutokaupat.comissa livenä siitä en olis saanu samaa hintaa ja hyväksynyt oisin jo paljon halvemmallakin.

  oikeita PAKKOHUUTOKAUPPOJA ei ole enää olemassakaan. edes vouti ei myy eniten tarjoavalle jos hinta ei miellytä.
   
 19. Mac

  Mac Gearhead

  Tossa taas mainio esimerkki tuosta puljusta.
  https://huutokaupat.com/fi/v/327251
  Myyjä sitoutunut myymään korkeimman tarjouksen tekijälle ja silti tarjous hylätty.
  Ihan turha tuolta on koittaa mitään ostaa jos hinta ei ole nettiauton hintataso + 10% vähintään.
   
  Karpov tykkää tästä.
 20. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Tulee elävästi mieleen reipas 10 vuotta sitten yks huutokauppa, missä myytiin valtiolle mennyt maatila + pirusti irtainta. Vanha rouva oli heittäny lusikan nurkkaan, ei perillisiä.

  Irtain myytiin sortattuina läjinä ja oli siellä traktoria ja joku autokin.

  Tässäkin, kun parivuotiasta Fiat Puntoa myytiin, niin meklari keskeytti huutokaupan autosta, "kun tulee huonoja huutoja". Minusta aikamoista vittuilua ja taisi olla joku muu samaa mieltä, kun näin ne pari Fiatia huutanutta poistuvan paikalta, virtuaalista keskaria meklarille näyttäen.

  Onko tän maan kateusfactori saanut sellaiset mittasuhteet, ettei kestetä jos joku meinaa saada käypää tavaraa huutokaupasta, puoleen hintaan?

  -JJ-
   

Kerro tästä muillekin!