Hyvä autotalli ja oikeat työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pulttiavain, 29.12.2013.

  1. DX

    DX Double Gearhead

    Täh, siinä takoessahan tulee se pöytäkin samalla siivottua,
    kaikki se mitä ei viitti noukkia takasin ylös joutaakin lakaista roskikseen. :lol:
     
  2. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Mukava olisi sellaine työpöytäyhdistelmä jossa viilapenkki, kunnon laatikot ja saisi viela pakamauttaa moskalla ja lyöntimeisselillä sopivalla työkorkeudella. Nyt näistä ei yksikään toteudu.

    Käytännössä kaikki tapahtuu loppujen lopuksi lattialla.. :D
    Niinno nuo laatikot on kyllä, mutta niistä ei löydä mitään koska ne liian leveät ja syvät.
     
  3. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Hitsasin putken kevytkuorma-auton (Dyna tms.)vanteeseen ja putkeen kunnon viilapenkki. Hyvä liikuteltavuus ja tarpeeen vaatiessa voi siirtää missä on enemmän tilaa. Ja tuossa ei ole pöytätilaa romuille.
     
  4. rb

    rb Double Gearhead

    Mulla kanssa viilapenkki on muutaman vuoden hakenut paikkaansa, eikä sitä ole vielä ole löytynyt, joten tuo riittävän isoon vanteeseen tolppa ja penkki siihen alkaa kuulostamaan hyvältä idealta.

    Vaikka on tilaa niin silti ei ole tilaa, niin tolla konstilla se olisi aina liikuteltavissa sopivaan paikkaan...
     
  5. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Hiukan ot mutta traktorinvanne on hyvä jalka myös käsikäyttöiselle rengaskoneelle,helppo pyöritellä pihalle rengashommien jälkeen.
     
  6. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Vielä kun keksis miten alasimen ja ruuvipenkin voisi yhdistää.. Tuo vannehässäkän ulos tyrkkääminen tilansäästökeinona ei näissä olosuhteissa onnistu.
    Molempia tarvii usein ja hetkittäin eikä niiden raijaaminen kauas ole mielekästä. Jotain vannnesysteemiä voisikin viritellä. Nyt vanteen virkaa ajaa järeä tukinpätkä. Ei huono sekään, mutta tilaa vie julmetusti ja aina väärässä paikassa.
     
  7. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kävisi kai betoninen kaivon kansikin
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mites tuollainen ruuvipenkki+vanneratkaisu pelittää kun pitää vääntää tai takoa oikein kunnolla ruuvipenkissä olevaa kappaletta?
    Eikös se koko laitos mene nurin tai vähintäänkin liiku ja heilu työskentelyn mukana?
     
  9. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Eikö se kannata tehdä pöytä tosiaan raudasta ja siihen ruuvipenkki kiinni pulteilla.. Itse teen niin aikanaan. Nämä kuvat eräiden pöydistä niin tulee kyllä mieleen tehdä tosiaan liikuteltava ruuvipenkki kun ei siihen pöydälle mahdu mitään tekeenkään. Ja kyllä tuolla ammattilaismaailmassa näkee että moni ei ole kyllä hoksannut tuon pöydän käyttötarkoitusta ollenkaan vaan se on pelkän romun keruupaikka ja ne työkalut on lattialla hujan hajan. Pitää tosiaan olla sen verran miestä että ihan jotain uskaltaa pistää roskiinkin.Paljonko menee aikaa kun kaikki on jollain tapaa hukassa koko ajan..
     
  10. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Jos sun pitää perse pitkällä punnertaa, tuo ei käy siihen käyttöön. Minä käytän enemmän kevyempään kiinnipitämiseen ja pellin pokkaukseen jne. Tietenkin tuohon vanteeseen voi hitsata kiinnikkeet ja pistää se ankkuripulteilla lattiaan, mutta silloin katoaa liikuteltavuus.
     
  11. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Jos vetäis kahteen työkaluvaunuun kiinni puisen työpöytälevyn ja siihen sitte kotkaten kiinni alasin ja toiseen päähän viilapenkki.

    Ainoa, että viilapenkin korkeutta tulisi voida säätää..
     
  12. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Tänään olisi ollut taas käyttöä työpöydälle ja pyörivälle viilapenkille.. Kun ei ole niin ei ole.

    Kohta teen sen vaikka vanhasta kuorma-auton taka-akselin puolikkaasta..
     
  13. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Kaveri vinkkasi tuonne. Oli itse kysellyt ammattivehkeistä ja nyt käsittääkseni tilaamassa. Pitää käydä katsomassa tehtaalla kun vehkeet on käytössä.

    Olisi käheä tuo elora työkaluvaunu

    http://www.opastamo.fi/tuote/ty%C3%B6ka ... 500006000/

    tuollainen ruuvipenkin säädettävä kaasujousi ja kääntöpöytä vielä ruuvipenkin kanssa pöytään kiinni.

    http://www.opastamo.fi/tuotteet/elora-t ... alut/4070/

    Kaveri oli saanut omasta paketistaan hyvän tarjouksen. Siinä oli noita työkalumoduuleja myös ja muuta tarpeellista.
     
  14. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Nyt on talli siivottu ja lattiassa uusi epoksi. Viikon kun kuivaa ja on taas siinä kunnossa kun alun alkaen.

    Kumma juttu miten naaraat kokevat vapaan tilan autotallissa jollain tavalla negatiiviseksi asiaksi. Lattialla alkaa kasvaa kaikenlaista ruukkua ja purkkia kuin tyhjästä.
    Vähän samanlainen kokemus, kun kaverilla oli mökillään vanha puuvene, johon oli erään ulkomaan komennuksen aikana kärrätty pari kuutiota multaa ja istutettu täyteen kukkia. Tunsin asiassa syvää myötäsurua. Olihan veneestä ammuttu monta sorsaa.

    Työkalupuoli alkaa olla siltä osin järjestyksessä, että kaikki vanha tarpeeton on pois ja tärkeimmät kunnolliset hankittu tilalle.

    Seuraava projekti on varastohyllyt renkaille ja varaosille?

    Millasia ratkasuja on palstalaisilla?
     
  15. juy40

    juy40 Gearhead

    Miulla on renkaat erillisessä kylmässä ja pimeessä varastossa, ni eivät oo tallissa tilaa viemässä...

    Varaosille ja muille rojuille oon tehny filmivanerista ovelliset kaapit. Ei näytä karseelle kun ovat rojua täynnä, eikä mee pölyäkään, kun on ovet. :D
     
  16. B Gentti

    B Gentti 1st gear

    Riitti tallissa korkeutta niin tein pari parvea harvemmin liikuteltaville osille ja renkaille.
     
  17. Steve McQueen

    Steve McQueen 3rd gear

    Niin, ne avaimet talliin vain itselle !!
    Kohta siellä on muuten ne appiukon suksiboksit ja anopin pakastimet...
     
  18. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    parvea olen kanssa suunnitellut, korkeutta 3,4m, eli ehkäs vähänlaisesti parvelle
     
  19. umpio

    umpio 3rd gear

    Tai avaimien suhteen alkaa käydä kato, kuten itselleni on käynyt... Kumma juttu, kun olen :pinup: ostanut omat avaimet ja akkukoneet, niin kummasti niitä ei koskaan löydy mistään vaan käydään meikäläisen varastoilla. Ja arvatkaas vaan että palautetaanko niitä avaimia takaisin :mad:
     
  20. solar4

    solar4 2nd gear

    Enpä lähtenyt tekemään uutta topicia tälle kun liippaa aihetta kuitenkin melko hyvin..

    Eli mulla on viime vuosina pieni sisäinen autisti ottanut vallan ja alkanut vaatimaan että työkaluille on omat paikkansa. Muutaman kerran on tullut käytettyä viiden minuutin hommaan puoli tuntia kun työkalut on olleet hukassa ja ehkä siitä johtuen oon alkanu pitämään paikkoja järjesteyksessä..

    Oon jonkun aikaa koittanut keksiä miten saisi työkaluvaunut särmättyä ja juutuubia selaillessa törmäsin jenkkilässä myytävään Kaizen foamiin https://www.youtube.com/watch?v=lBnkwroSQCw
    Tavara on siis muutaman millin paksuista "telttapatjaa" mitkä on liimattu päällekkäin 20-57 milliä paksuksi matoksi ja vaikuttaisi olevan aika helppoa tehdä muotoja työkaluja varten.

    Ajatuksena tehdä jotain tuon kaltaista http://i854.photobucket.com/albums/... tech/Tools n shit/2012-09-04_13-27-17_28.jpg

    Onko kukaan törmännyt suomessa myynnissä olevaan vastaavaan tuotteeseen? Periaatteessa tuon voisi tehdä solumuovikerroksista mitkä liimaa päällekkäin jne mutta eipä maksa vaivaa. Englannista tuota Kaizenia sais, mutta veikkaisin rahtien olevan älyttömät.

    Tai löytyykö raadilta muita ehdotuksia räikkien, jatkojen, nivelten, kuusiohylsyjen yms särmäämiseen? Valmiista työkaluvaunuista löytyy sekä kovamuovisia että tuollaisia foamista tehtyjä inserttejä, mutta vaikka niitä saisi varaosana, yleensä niihin sopii vain saman firman työkalut. Sen lisäksi esim. Boxolla nuo foamit ovat pienempiä kuin vaunun hyllyt. Ilman tuollaisia pidikkeitä ei tarvii montaa kertaa vaunun laatikkoa avata ennenkuin tavarat ovat lähteneet liikkeelle.
     

Kerro tästä muillekin!