ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Kyselin tuota kerran kun ostin verovelkaisen auton. Vero ei ainakaan muutama vuosi sitten mennyt perintään, kummaltakaan. Jommankumman se on maksettava jos autolla meinaa ajaa. Sitä en tiedä poistuuko velka vanhalta omistajalta jos uusi sen maksaa.
   
 2. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  En ole juristi, mutta käsitykseni mukaan ajoneuvovero on sekä ajoneuvokohtainen, että henkilö/haltijakohtainen.

  Tarkoittaa sitä, että jos verovelvollisena jätät veron maksamatta, niin pahimmillaan se menee ulosottoon asti. Toki, voi kysyä montako kertaa Trafi on vienyt näitä ulosottoon asti?

  Mutta samalla vero on myös ajoneuvokohtainen siinä mielessä, että jätti kuka tahansa, entinen tai nykyinen haltija veron maksamatta, ni kinneri menee käyttökieltoon. Ja vapautuu siitä vasta, kun vero maksetaan. Epäilen, että useimmiten omistajanvaihdoksissa uusi omistaja maksaa rästit, jotta saa kiesin liikenteeseen - eikä tätä kautta Trafinkaan ole tarvinnut perintöjä kai tehdä.

  Tässä ketjun esimerkki-tapauksessa tuon 10€ maksamatta jättäminen tuskin tuo mitään murheita edelliselle omistajalle. Uusi omistaja vaikuttaa sen verran veijarilta, että se nauretaan pihalle kaikista virastoista, vaikka koettaisikin "oikeutta saada".

  Mutta loppuun se kuuluisa twisti, mitä Trafin spedet ei koskaan muista kertoa, vaan aina lässytetään verostatuksen tarkistamisesta ennen kauppoja. Vero tulee maksaa 42 päivää verokauden alkamisen jälkeen - tarkoittaa sitä, että ostaessasi auton, huonolla säkällä uusi verokausi on alkanut 41 päivää sitten mutta Trafin mukaan veroja ei ole rästissä. Kauppapäivää seuraavana päivänä lankeaa vero maksuun noilta 41 päivältä, mutta jos myyjä jättää sen maksamatta, niin ostajana sinä itse jäät kuseen. Ja tämä voi käydä, vaikka miten koettaisit varmistella selustaasi!

  -JJ-
   
 3. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Luonnollisesti vero pitää maksaa jos ajetaan, tuo verohan on omistus ajalta eli henkilökohtainen mutta kaikessa kieroudessa se kuitenkin seuraa kulkupeliä. Jos seuraava maksaa rästiin jääneen veron niin rasite poistuu verovelvolliselta.
   
  dart -66 tykkää tästä.
 4. Hai

  Hai Double Gearhead

  Kirjoittelin vuonna 2018 tuonne ketjuun kysymys käyttömaksusta seuraavan omakohtaisen kokemuksen.

  Minulle kävi vuosi sitten niin, että ostin auton ja kaupantekohetkellä ei ollut erääntyneitä veroja. Omistajan vaihdoksen jälkeen trafi lähetti tietysti myyjälle laskun viimeisistä päivistä ennen kauppaa. Myyjä ei maksanut eräpäivään mennessä. Pim! Minun auto on ajokiellossa.
  Tavoittelin myyjää, vastasi lopulta tekstiviestiini, että maksa pois, niin hän laittaa mun tilille. Hyvät jatkot.
  No, maksoin 36€ pois, kun autoa tarvitsin. Arvatkaa vaan oliko hyvät jatkot? Ei tullut fyrkkaa, tästä noin 11kk aikaa.
  Myöhemmin selvisi myös, ettei tällä sankarilla ollut edes vakuutusta autossa ja silloin 7pv omistajan vaihdosaika ei päde. Sain maksaa vielä vakuutusturvakeskukselle jonkun 90€.
  Laitoin taas viestin myyjälle, että: ei sulla vakuutusta sit ollu. Onks tääkin vaan hyvää jatkoo?


  TRAFI sanoi kyllä, että ulosottokelpoista ne on kulloiseltakin omistajalta, mutta odotatko, että prosessi on läpi ja maksut ehkä maksettu?

  Että terveisiä Turkuun!
   
 5. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tätä miettinyt itsekkin,pitäisi poistua mutta poistuuko vai kerätäänkö tuplaten,suomessa on välillä itä saksan mallia
   
 6. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  myös muut purkaamot hinnoittelee vanhan osan uuden hinnalla.outoa jos joku vielä ostaa kyselemättä uuden hintaa ,vai vanhasta muistista että purkaamo on halvempi
   
 7. multsi

  multsi 2nd gear

  Maksamaton vero menee automaattisesti ulosottoon 3kk päästä eräpäivästä ja se peritään siltä, kuka oli verovelvollinen. Lopullisestihan vero vanhenee nykyään 5 vuoden päästä.

  Eli jos ostaa verovelkaisen, voi maksaa veron itse tai voi odottaa, että edellinen omistaja maksaa sen vaikka ulosottomiehen kautta tai sitten jos on tonneja velkaa, ne vanhenevat yksitellen sitä mukaa kun viisi vuotta tulee täyteen.
   
 8. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Täsmennän tuota omaa juttuani. Myyjä lyhensi verovelkaansa. Ilmeisesti siis ulosoton kautta tai ehkä vapaaehtoisesti.
   
 9. leemu

  leemu Gearhead

  Ei mene noin nopeasti, ainakaan jos on kokonainen esim. kolmen kuukauden vero maksamatta.
  Hyvinkin menee ainakin puoli vuotta joskus liki koko vuosi, ennen kuin ulosvetäjä lähestyy kirjeitse.
   
 10. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Luin aamusta tuon. Sinänsä hauskaa että BKT:hen verraten viime vuoden 12. velkaisimmalla maalla, 18 biljoonan Euron valtionvelalla, on aina rajattomasti rahaa.. Onhan meilki setelipaino vantaalla, pitäskö alkaa itekki lyömää lisää?
   
 12. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

  Sopii hyvin niiden idioottien maailmankatsomukseen ( tiedän, nyt tulee paskamyrsky päälle koska ihana miamivice maahan se on ). Itätoveri laittoi avustusta heti vaikka aatteet ovatkin ristissä.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 13. Nupa

  Nupa Double Gearhead

  Vai pitäis auto vaihtaa arvokitaroihin, Fender stratocaster USA, Gretsch ym... en mä edes skulaa skebaa.
  Mitä noista pitäis kattoo/tietää että onko arvokkaita vai nou?
   
 14. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Larry, rane58 ja Seevu tykkäävät tästä.
 15. bathory

  bathory Gearhead

  Made in USA-versioissa aina jonkun verran kiinni. Mutta jos raha omaisuudessa kiinni, niin eihän se käteistä voita. Ei tollasta kitaraakaan samana päivänä rahaksi saa.

  Valmistusmaa yleensä mainittu kitaran takana kaualan juuressa.
   
 16. mopo-ukko

  mopo-ukko Gearhead

  Kitaroistakin liikkuu piraattiversioita,varsinkin kalliimmista....
   
 17. matti R

  matti R 3rd gear

  Jos ne olisi helppo myydä isolla rahalla niin miksi ei myy ja osta autoa rahalla? Erittäin riskaabeli vaihtokauppa varsinkin jos ei itse tarvii huippukitaraa.
   
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tori.fi toiminnoissa oli vaihteeksi bugi tai vastaava viime yönä. Myynnissä olevista tuotteistani viiteen oli otettu yhteyttä viestipalvelun kautta mutta eihän siellä tietenkään mitään ostajia ollut. Kaupustelijoitahan oli taas liikkeellä ja he kaikki möivät niinkin fiktiivistä (utopista) tuotetta kuin superseksiä.
   
  dart -66 ja speedy tykkäävät tästä.
 19. Nupa

  Nupa Double Gearhead

  Ajoneuvoihin hurahtanut taidemaalari haluais vaihtaa mun Camaron sen Audi A8siin ja taiteeseensa (tässä vastaava, mutta enemmän ajettuna https://www.nettiauto.com/audi/a8/11273458 ihan itse tämän linkkasi).
  "Auto työntää väkevästi loputtoman tuntuisesti ja saundi on kuin Porsche Super Carrerassani takavuosina; huippunopeus 250 kmh on vielä kokeilematta, 0-100 se kyllä kipuaa kuudessa sekunnissa. Ajotuntuma on premium, mikään ei kolise tai lotise. Hinta 7500e, ei missään myynnissä. Voisin antaa taidetta lisäksi 4000 euron edestä" ja tollasta tuubaa neljä tekstiviestillistä.

  Luin tekstarit pariinkin otteeseen kun mulla on kaksi Camaroa tsättiautossa, mutta en saanut varmaksi... se varmaan tarkoittaa tätä? https://www.nettiauto.com/chevrolet/camaro/11260534 Joo, tätä se tarkottaa.
  Mä vastaan Hakolalle, että Moi. Joo onnistuu. Vaihdan Camaron Audiin ja taiteeseesi 4000 euron edestä, tykkään jenkkiautotaiteesta, mutta myös mainitsemasi suomalaiset rockbändit Amorphis ja Nightwish kuuluvat suosikkeihini, joten niihin liittyvä kelpaa.
  Naiskauneus taiteessa kelpaa myös. Varsinkin, jos on kunnon boobsit.
  Otathan trailerin koska Camaro ei ole tällä hetkellä ajokunnossa (pikkujuttuja).
  Eihän Hollolasta ole edes pitkä matka ajella Keravalle, naisboobsitaidetaulut takapenkillä. Eihän?
   
  pas2 tykkää tästä.
 20. leemu

  leemu Gearhead

  Jokohan sutimaakari on matkalla:D
  Lähestyi muakin kerran kun oli muutaman satasen fiat scudo myytävänä.
  Olis pitänyt ottaa pelkkiä tauluja.
  Käskin myymään töherrykset ja hakemaan viat rahalla.
  Ei tullu, ei vissiin ollu mitään mona lisaa myydä:poff:
   
  passerby tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!