ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. virta

  virta Gearhead

  Kyllä tuo marketplace aika raakileelta vaikuttaa itse en jostakin syystä näy hintaa vaan jää vain osittain näkymään.
  Välillä tuntuu melko pitkälle pussihousujen valtaamalla paikalta.
  Myydessä voi olla hyväkin kun hakuhintojen vertailu on hankalaa, tulee vastaan tulee mitä tulee.
  Kasvussa on kuitenkin markwtplacen osuus ja muun kuin suomenkielisten suosima.
   
 2. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Puhelinta, tablettia, win10 konetta. Mozilla, opera, chrome..
   
 3. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Tulipa käytännön esimerkki sattumalta miten Marketplacen haku toimii. Hain hakusanalla: hiomakone, sijainti; Kerava, etäisyys; -20km.

  Lajitteluperusteena oletusarvo; suositeltu.
  Antaa kaksi hakutulosta.

  Muutan lajitteluperusteeksi; Hinta-edullisin ensin-
  Antaa kuusi hakutulosta joista kaksi edullisinta on kylpytossut ja takaluukun lukko?!!

  Mitään muita muutoksia en tehnyt kuin tuon lajitteluperusteen muutoksen. Tekee saman tuloksen joka kerta kokeiltaessa.

  Tällaisten kokemusten perusteella tohdin sanoa tätä huonoksi alustaksi.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Hohhoijaa taas. Joku sankari pommitti tekstiviesteillä koko eilisen iltapäivän ja illan, kun halusi ostaa multa auton ja maksu olisi tullut ihan heti kahden viikon päästä tai ehkä kolmen viikon, mutta heti kun palkka tulee.
  Autoa tarvis heti tietysti ja omistajan vaihdos, sitten kun saa maksettua sen.
  Ehdotin, että jos merkataan heppu haltijaksi ja tekee vakuutuksen, niin käy mulle. Tämä taas ei olisi onnistunut, kun vakuutus ei tule hänelle ja haltijaksi voisi kämppiksen laittaa, kun kämppis sillä enemmän ajaa.
  Lisäksi mun olisi pitänyt viedä auto hepulle. Totesin, että ei ole mahdollista.
  Jossain vaiheessa tämä sankari sekoili auton merkin kanssa ja kävi ilmi, että luuli viestittelevänsä jonkun muun auton myyjän kanssa.
  Kyseli uudestaan, että jos toisin auton ja hän maksaa mulle, kun kukaan ei pääse häntä tuomaan.
  Tarjosi osamaksuna erilaisia työkaluja.
  Ehdotti taas, että jos toisin.
  Vakuutteli, että maksaa 110% varmuudella.
  Sanoin, että katellaan huomenna illemmalla, jos vaikka olisi rahaa tullut.
  Tälle sankarille ilta tarkoitti näemmä klo.10 kun kyseli jo, että saisko auton, kun pitäisi päästä sinne sun tänne jne.
  Tässä kohtaa mulla loppui kiinnostus vastata enää.
  Voi olla, että heppu oli rehellinen, ja maksu olisi tullut, mutta kokemus on osoittanut, että vituiksi tuollaiset kaupat menee aina. Jostain kumman syystä, jos rahaa ei ole ostohetkellä, Ei sitä ole kahden viikon päästäkään.
   
  tero79, Lemmu, Norri ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Poika laittoi moponsa myyntiin kesäkuun alussa, toinen meni heti ja toisestakin joku nuori kaveri laittoi viestiä, että ostaa sen heti kun saa rahaa. Piti varata mopo tälle pojalle.
  Niinpä niin...
  No meidän poika otti joka tapauksessa sen mopon pois myynnistä, kun milläs sitä töihin kulkee muuten.
  Pitkin kesää viestiä tuli, että ostaa kyllä, kun vaan saa rahaa. Joo joo.

  No reilu viikko sitten tuli poika äitinsä ja isoisänsä kanssa pakulla pihaan, löi rahat tinkimättä kouraan ja lähti uutena onnellisena mopon omistajana kotia kohti.

  Tämä nuori kaveri oli alkukesästä innostunut sen monkeyn näöstä, kun se ei ollut mikään mattamusta vaan sinisellä hileellä maalattu. Ja kun halusi sen, eikä ollut saanut kesätöitä, oli perustanut firman, jotain tietotekniikkahommia. Oli vaan jollain asiakkaalla laskunmaksu venynyt, niin venyi myös mopon osto.
  Mutta niin vaan kaupat tuli.
   
  Jake-85, -Skeletor-, cdv70 ja 20 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Tuossa sentään ostaja odotti, että sai rahat kasaan mopon ostoon, eikä tullut ensin hakemaan ja maksu sitten joskus.

  Aika noheva sälli kyllä, kun ei ollut töitä saanut, niin teki itse sitten.
   
  Jake-85, -Skeletor-, tero79 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Myin kerran jotain autostereovehkeitä. Nuori kaveri olis ostanut mutta satasesta puuttui kakskymppiä. Sitten ilmoitti että raha löytyy ja kohta että raha menikin kaljaan. Aattelin ettei sentään hukkaan mennyt. Aikanaan rahatkin löytyi ja kaupat tehtiin.
   
 8. bathory

  bathory Gearhead

  Kandee koittaa myös hioma kone. Ei ihmiset osaa kirjoittaa yleensä.
   
  Norri tykkää tästä.
 9. softail

  softail Gearhead

  Laitetaas nyt omakohtainenkin kokemus mikä kylläkin päättyi hyvin. Laitoin pitkäkeulan myyntiin kun nuo ajot on loppunu melkein kokonaan niin turhaan seisottaa tallissa, hinnan laitoin niin, että tuollaista haluava kiinnostuu varmasti. No herättihän se kiinnostusta, vaihtareita laidasta laitaan...sitten tuli tämmönen tiukan hinnan kyselijä, selvitin kaverin ja kun huomasin että pyörämiehiä niin jatkoin. Keskustelua käytiin ja hinnasta päästiin sopimukseen, sitten kun tuli noutoajankohdan sopimisen aika hiljeni täysin, mitä helvetin kiksejä porukka saa näistä. No sitten myin sen puhelimitse, ei näkyny äijää tontilla. no eilen pärähti partaukko tontille, kävi lenkin ja makso pois, ei turhia höpinöitä...
   
 10. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Nyt on taas ihmeellisiä ostajia ollu liikkeellä enemmänkin, hyviä sellaisia. Mulla on ollu sarja ovia myynnissä vuoden ja kun ei kelvannu , ilmoitin että menee romulavalle ja saa ilman hakea , jos joku haluaa. Heti tuli yx isäntä ja löi 50 ekee kouraan ilmaisista osista.Toinen ovisarja oli myynnissä 80€ hinta , ne sain heti myytyä , mutta ostaja halusi ehdottomasti maksaa niistä 100€.Kerran näinkin , mutta tuskin tää mikään nouseva trendi on:D
   
  cdv70, sleepercooler, Norri ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Joskus 15 vuotta sitten olin ostamassa perikunnalta vanhaa Nissania. Perikunnan hintapyynti autolle oli sen verran pielessä, että maksoin 2 x pyydetyn hinnan.
   
  Jake-85, Norri, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. aircool

  aircool 3rd gear

  Perikunta oli antamassa kuplaa pois. Oli sen verran hyvä, että maksoin 200€.Ettei tulis paha mieli kellekään.
   
  isalmela, Sounderi, malvasto ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Tätä ette varmaankaan edes usko.

  Laitoin Diesel autoni nettiautoon, kun työmatka muuttui eikä dieselverolle tullut enää katetta. Kyseessä oudohko merkki, joten odottelin jos jonkinlaista ämpyilyä ja vempuiua huutokauppakeisari- teemoilla höystettynä. No. viime tiistaina tulee illalla 21 jälkeen text, jossa lukee: Autosi kiinnostaa, milloin olisi hyvä aika soittaa ja nimi perässä. Mitä helkkaria, eihän tämä näin voi mennä, mietin. Eihän tällaista tapahdu, herää hyvä mies. Vastasin, että huomenna klo 16.30 jälkeen. Keskiviikkona 17 jälkeen soi puhelin.Vastasin nimelläni, niin myös vastapuoli! Asiallista ! jutustelua asiallisine kysymyksineen. Kiinnitin huomion soittajan pohjoisen murteeseen ja kysyin mistäpä päin autoa ostattelet. Vastauksen kuultuani sanoin, että Kemi on melko kaukana Itä Uudeltamaalta, johon ostaja; Met vain olemma tottunet lähtemään. Hienovarainen tinkaus ja veret seisauttava ilmoitus. Asia kunnosa, tulemma lauantaina hakemaan auton klo 12. Jumankauta, kerroin asian rouvalle, hän epäili heti juksausta. Minä en hetkeäkään. Otin ilmon saman tien pois. Sen vaan tietää.

  Eilen tyhjensin auton kaikessa rauhassa aamukahveiden jälkeen ja nostin renkaat kyytiin. Textari tuli klo 10, jossa ilmoitettiin että ollaan paikalla vasta klo 12.20. Mikäs siinä. Puolen tunnin jutustelut, pikku koeajo, maksu sovitusti ja auto lähti pohjoiseen. Ei yhtään poikkipuolista sanaa.

  Tällä jaksaa taas pitkään.
   
  MJF, Jake-85, deeäxä ja 21 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

  Tässä pikku tarina melkoisesta talon ostajasta. Vanha äitini jäi keväällä leskeksi ja nyt laittoi talon myyntiin. 250.000 pyynti, iso talo,iso tontti ja sijainti hyvä. No eräs pariskunta kävi neljään kertaan katsomassa ja tutkimassa taloa kunnes kysyi että saako tuoda heidän tuttava putkimiehen mukanaan, Äitini suostui tietenkin kun taloon oli vuosi sitten tehty vakuutusyhtiön toimesta putkiremontti. No tämä asiantuntija sanoi että toisen asunnon viemäriputket aivan loppu ja niitä ei voi käyttää. Lupasi toimittaa raportin tarkastuksesta . jota ei tähän päivään mennessä ole tullut. No ostaja ehdokas esitti 70,000 e hinnan alennusta vian vuoksi. Äitini tietysti kauhuissaan soitti ja sanoinkin että ota jostain kunnon putkifirmasta miehet katsomaan viemäreitä. Niin hän sitten teki ja firma suoritti putkiston paine huuhtelun ja kuvasi sekä antoi raportin jossa sanottiin että putket ihan hyvässä kunnossa niinkuin pitääkin olla. Olikohan tässä ostajalta vain tarkoitus vedättää 80 vuotiasta äitiäni ? Kehoitinkin äitiäni lopettamaan kaupankäynnin sellaisen ostajan kanssa ja hän ilmoittikin välittäjälle että ilmoittaa ostajille että ei heidän kannata näin huonoa taloa ostaa. Jää vain miettimään että millaisia vaatimuksia kyseiseltä ostajalta olisi tullut muutaman vuoden päästä ?
   
  -Skeletor-, FuryIII '71, cdv70 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Mulla oli pari vuotta sitten myynnissä reilun kymmennen vuoden ikäinen paku ainakin omasta mielestä kohtuullisella pyynnillä.Auto ehti olla pari viikkoa myynnissä ja niitä tyypillisiä kyselijöitä ja vaihdokkien tarjoajia riitti kuten yleensä mutta kauppaa ei syntynyt kun vaihdokkeja en tarvinnut.
  Sitten yksi keskiviikkoaamu puhelin soi ja langan toisessa päässä oli jo keski-iän ylittänyt herra pääkaupunkiseudulta.Kysyi että onko auto sellainen kuin ilmoituksessa lukee johon vastasin että kyllä,ei ole tarvetta kaunistella totuutta.Sanoi että tulee perjantaina aamupäivällä sen hakemaan että voinko pitää siihen asti.No,lupasin pitää kun jotenkin oli luottamusta herättävä ulosanti kaverilla.Perjantai tuli ja klo 10.00 tuli puhelu että n.15 minuuttia ja ovat kohteessa ja matkaa olivat taittaneet reilut 300km.Oli talvi joten ajattelin että laitan auton käymään niin on mukavampi lähteä koeajolle.Tulivat pihaan ja kiersivät auton kerran ympäri,avasivat vain sivuoven tavaratilaan jossa oli toiset renkaat.Sanoin että käykää vaan ajamassa ihan rauhassa ja kokeilemassa että kaikki toimii.Tähän herra totesi että mitä sitä ajamaan kun kerran mies sanoo että kunnossa on,tehdään vaan paperit niin päästään kotimatkalle.Eikä tinkinyt euroakaan.No,näin tehtiin ja herra antoi tukun seteleitä käteen ja sanoi että laske siitä.Minä laskin ja totesin että tässä taitaa olla satanen liikaa...tähän herra totesi että niin on ja samalla tuli myyjäpuolen rehellisyys punnittua.:DTingin omasta aloitteesta satasen ja sanoin että käykäähän hyvin syömässä kotimatkalla.:cool:Tämä oli mulle helpoin ja suoraselkäisin autokauppa mitä tähän asti on vastaan tullut ja jotenkin palautti uskon siihen että sanansamittaisia ostajia vielä on olemassa.:)
   
  Jake-85, Dataviilaaja, dart -66 ja 16 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Laitoin myyntiin volkkarin pohjapanssarin, sellaisen tehtaan alkuperäisen lisävarusteen toriin ja se on vielä minusta helvetin kallis kun 436,- uutena. Olin ostanut vielä äskettäin uudet vaimenninkumit kiinnikkeisiin alkuperäiset tietysti. Myydään siis tarpeineen kuten ulkohuussi. Pyynniksi satanen ja kahden viikon aikana yksi ainoa kysyi ”onko vielä?” johon myöntävän vastauksen jälkeen on ollu kysyntä hiljasempaa.....

  Taijan rälläkällä pilkkoa pienemmäksi että helpompi metallikeräys konttiin saaha siitä reiästä se sisälle.
   
 17. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Väärä taktiikka, laita hinnaksi 200 euroa ja lisätieto että panssarissa pienen pieni naarmu.
  Uuden hintaa ei kannata välttämättä laittaa, ellei pyydä sitten peräti kolmea sataa euroa.
  Eiköhän joku ala pian tuosta tinkaamaan koska naarmu. Myyntipaikaksi nettivaraosa.

  IS
   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Saattaa olla että väärä taktiikka ja ei purrut. Aikoinaan kun ilmoittelin 10 vuotta sitten että renkaan kausivaihto 20,- auto ni kukaan ei tullu tontille. Meiltä on 36km kaupunkiin rengasliikkeeseen. Naapuri sanoi että hinta on liian halpa, se epäilyttää. Menivät sitten kyläläiset 30,- vaihattamaan 15km päähän toiseen kylään toiselle ukolle. Tärkeintähän on ettei raha jää omalle kylälle, ainakaan naapurille.
   
  Imusihti ja riviera56 tykkäävät tästä.
 19. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Kovin suomalaiselta toiminnalta vaikuttaa...
   
  Imusihti tykkää tästä.
 20. tapsah

  tapsah 2nd gear

  Vappaa-ajan asuntoa möiskentelin, kahtoja oli tulossa, pariskunta, keski-iän ylittäneitä olivat, menoja järjestelin ja matkaa 250km sivunsa, paikanpäällä sitten sankari jo purki yhtä väliseinääkin siinä kattomisen lomassa, sitten kertoivat että ovat 10 vuotta etsineet sopivaa ja vieläkään ei löytynyt...missä näitä sikijää??
   

Kerro tästä muillekin!