ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. juko7 ja Rihma tykkäävät tästä.
 2. T5

  T5 Gearhead

  Jos tuon Autotohtori on tarkastanut, niin minä en antaisi hammastangosta yhtään mitään.

  Miten se tietää sen, että hiukkassuodatinta ei ole? Mennyt ohjelmoimaan ja siellä on sanottu, että hiukkassuodattimen poisto on tehty?
  Jos sulla on 2019 vuodelta kuitti hiukkassuodattimen rassailuista, niin minusta voit vedota siihen ja sanoa että oletit sen olevan autossa.

  Eipä kyllä tulisi mieleenkään lähteä nykyisestä käyttöautosta tutkimaan hiukkassuodattimen paikallaan oloa. Miten sen edes saisi selville? Juurikin softasta katsottuna tai koko paskan purkamalla?
   
  Peeaa tykkää tästä.
 3. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Esim.Testerillä kahtelee pöntön vastapaineita

  Et mielestäni ole minkään laisessa vastuussa varsinkaan yksityishenkilönä.
  Liikkeestäkin ostetuissa huomioidaan kilometrit,ikä ja kauppahinta niin niittenkin vastuu aika rajallista halvemmissa autoissa
   
  Rihma ja Peeaa tykkäävät tästä.
 4. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Kyllähän siinä yksityisten välisessäkin kaupassa on vara "virheeseen", toki erisorttiset vastuun tasot ku kuluttajasuojalaissa.
  Mutta tuo ohjauksen klappi oli havaittavissa ennen ostoa, ostaja tiedosti sen, menee normaalin kuluman piikkiin.
  Korjaamon kuitilla jossa näitä oli tutkittu niin hiukkassuodattimen poistoon viitattiin auton käyntiäänellä ja nokisilla putkenpäillä.

  Sen verta höveli nyt päätin olla, että sen tonnin voin korvata hiukkassuodattimen vaihtoon. Tai en ainakaa voi sanojani vetää takaisin. Kyllähän se vituttaa löytää vika jota en myyjänäkään tienny. Se vaikuttaa olennaisesti ajoneuvon liikennekelpoisuuteen, joten sille kai on pakko tehdä jotain. Noissa DPF-jutuissa se tyhmää että jotkut ne poistaa ja ohjelmoi ja ajelee tyytyväisinä maailman tappiin eikä katsuriakaan ei haittaa jos päästöt menee läpi.

  Mieluummin mä sen tonnin sille lykkään ku otan autoa takasin. En oo sentään myynnistä saatuja rahoja vielä käyttäny mut en halua myydä tota uudestaankaan. Ja sitten tasan tarkkaan mustaa valkosella että hyvitetty on ja valitusaika loppuu just siihen.

  [​IMG]
   
  Topsa- ja isalmela tykkäävät tästä.
 5. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Mä jotenkin ajattelin, että se hiukkassuodatin on kokonaan poistettu ja siitä ulisee ostaja. Jos se on tyhjennetty, niin sitähän ei tietenkään autotohtori näe.

  Luulisi, että tällainen asia koitetaan hoitaa sovittelussa ennen käräjille menoa, jos ostaja nyt ihan tosissaan on asiaa oikeuteen viemässä.

  Samanlaista meuhkaamista tuli kaverille kun se myi just katsastetun 22 vuotta vanhan ja 380 000km ajetun Fordin 600€:lla.

  Tuosta tapauksesta otinkin opiksi ja myyn omat autoni aina Kuusakoskelle, sieltä ei tule jälkivaatimuksia.
   
 6. Juurikin näin. Yksityisenä voi joutua vastuuseen, jos on selkeä petos. Siinä on sitten hiukan eri kynnys, kuin tämmöiset viat.
   
  Rihma tykkää tästä.
 7. Rihma

  Rihma 2nd gear

  Säästä vaan se tonni parempaan käyttöön, valitusaika on jo päättynyt.
   
  Kalja imuri ja falcon1 tykkäävät tästä.
 8. max

  max Double Gearhead

  Arkkumies,tän nilkin olis pitänyt ostaa hamekangas,eikä sun KÄYTETTYÄ Bemaria.
  Et ole sortunut minkäänlaiseen petokseen ja koska käytetyssä voi olla puutteita niin ihan sen hiukkassuodattimen,hamekankaan ja muut hänelle sopivat varusteet voi ostaa aivan itse.
  Älä sille mitään tonnia anna.
   
  Seevu, Kalja imuri, falcon1 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Jos se tonni pitää turhanpäiväset käräjäkutsut poissa niin se riittää. En suoraan viittiny haistatella paskoja sille kun en ihan varma ollu omasta asemasta tässä touhussa. Vaikutti siltä että siellä perheessä on enemmänkin tommosta "raastuvassa tavataan" -juppeja.
  Ja valitusaika päättyy samalla ku se tonni vaihtaa omistajaa.

  Jos ei tonni kelpaa ni jääkööt tyhjin käsin. Autoliiton kautta saan 20min ilmaista lakineuvontaa, joten taidan varmistaa asemani jos meinaa haastella. Tai jos se keksis itekki että ei kannata haastella.
   
 10. Rihma

  Rihma 2nd gear

  Tietty ihan miten itsestä parhaalta tuntuu. Mutta kyllä noi sen ”oikeuteen haastamiset” on aivan turhaa höpinää.(ei nää toimi ihan niin että kun jotain harmittaa, niin vaan haastaa sut oikeuteen…) Yksityishenkilöiden välinen kauppa, saanut kunnolla tutustua tuotteeseen, ja vieläpä haluamansa kuntotarkastuksen. Takuu, mitä ei ole edes minkäänlaista ollut, on päättynyt viimeistään siihen kun auto vaihtanut omistajaa. Itse en vastaisi enää mihinkään yhteydenottoihin. Älä menetä yöunia.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 11. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Nojoo se tonnin tarjous nyt on jo tekstinä whatsapissa, en sitä kehtaa kuitenkaan mitätöidä suoraan, ennen kuin tyyppi on edes vastannu.
  Saa nähä, jos se sanoo ei tonnille niin tarjous mitätöityy välittömästi.
   
 12. matti R

  matti R 3rd gear

  Jos sen tonnin maksat niin vasta sitten kun näet kuitin että korjaamo on sen ostajalta laskuttanut.
   
  juko7 ja Arkkumies tykkäävät tästä.
 13. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Nonni tulihan sieltä sit sitaatteja kauppalaista...
  Ja kehtaa vielä väittää että olen ollut vilpillinen autoa myydessä??
  Ajoneuvon olen myynyt parhaimman oman tietämykseni mukaan, minun tietämykseni ei ole vieraillut pakoputken sisällä.
  Tiedostanut itse vian ohjauksessa ja tarjosin asiallista korvausta hiukkassuodattimesta, josta en itse tiennyt. Niin mikä tässä nyt oli vilpillistä?
   
  isalmela tykkää tästä.
 14. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Teittekö kauppakirjan?
   
 15. isalmela

  isalmela Gearhead

  Joo annahan siteerata. Ostokrapula on nyt perkeleenmoinen kun ei osannut ostanut ostaa sitä uudehkoa pikkuautoa kuten tyttöystävä suositteli ;)
   
 16. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Joo. Siinä lukee että ajoneuvo myydään sellaisenaan.
   
 17. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Nonni tulihan se haastelemisella uhoominen sieltä, kai.
  "Toivoisin asian ratkeavan yhteisymmäryksessä ja hyvässä hengessä. Mikäli tähän ei päästä, on asiassa edetty muilla keinoin varmistaakseni oikeudenmukaisen lopputuloksen!"
  Meinaako se ihan oikeesti lähtee näillä eväillä oikeuteen...
   
 18. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Ja kummankin allekirjoitus alla? Sen pituinen se sitten, ostaja on hyväksynyt kauppatavaran.
   
 19. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Onhan ne puumerkit siellä joo. Muttakun isä on aina opettanut että jos jostain ei tykkää niin haastetaan se oikeuteen!
   
 20. Kauppalaki on tarkoitettu yritysten väliseen kauppaan ja sitä sovellataan yksityisten väliseen kauppaan vaihtelevasti.

  Sen lisäksi kauppalaki ei ole pakottavaa lainsäädäntöä, vaan siitä voidaan poiketa sopimuksella.

  Samaa mieltä.

  Minusta tuntuu, että ostaja on joko täysin urpo tai sitten pelaa jotain pokeria. Tosin niillä korteilla ei voi voittaa..
   
  isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!