Imusarjan laitto

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Mantariini, 31.12.2011.

 1. Mantariini

  Mantariini Gearhead

  Elikkäs oon laittamassa sbc chevyyn imaria paikalleen. Onko juttuja joita kannatas ottaa huomioon? Kannattaako laittaa pelkkää tiiviste silikonia lohkon tasopinnoille vai tiivisteet?
   
 2. max

  max Gearhead

  Älä laita päätyjen tiivisteita(kumi tai korkki makkaroita);vaan varttituuman paksuinen palko moottorisilikoonia niiden sijaan.Leikkaa silikoonituubin "tötteröön" varttituumanan reikä niin saat oikean paksusen palkon automaattisesti.

  Olen laittanut ilmailuteollisuudessa käytettävää "Assembly Lubea" kansien pintoihin muutamiin kohtiin täplinä,jotka pitävät imusarjan tiivisteet paikoillaan,kun imusarjaa lasketaan paikoilleen.

  Fel-Pron siniset imusarjan tiivisteet eivät kuulemma kaipaa silikonia vesitilojen kanavien ympärille,mutta olen kyllä sitä aivan hienokseltaan laittanut.

  Ole tarkkana että sulle on kanavaan oikean kokoinen tiivari,sillä vääränkoinen voi aiheuttaa muunmuassa öljyvuodon imukanavaan.
   
 3. Mantariini

  Mantariini Gearhead

  Tarviikkos laittaa myös imukanavien ympärille silikonia?
   
 4. max

  max Gearhead

  Ei tarvitse laittaa imukanavien ympärille.Silikonia ei tarvitse rapata moottorin laitossa hullun lailla.

  Kun katsot kansia kohdista pyttyjen 3 ja 5 sekä 4 ja 6 välistä,niin huomaat että imusarjan kiinnitysreiästä näkyy työntötanko.Älä lukitse sitä liian pitkällä pultilla.

  Pultteihin sitten ARP:n "Thread Sealer:ia" eikä silikonia;syystä että kun joudut jälkikiristämään imusarjaa,niin tämä ARP:n tekemä räkä pysyy elastisena.päinvastoin kun silikoni joka kovettuu.
   
 5. Yorcci

  Yorcci 3rd gear

  Ja jos on vähänkään uudempi kone kyseessä, niin kannattaa valita silikoni, joka on 'sensor safe'. Joskut silikonit kypsentävät lambdan.
   
 6. Karpov

  Karpov Gearhead

  Lainataan tätä.

  Olssin päällä holleyn olikohan street dominator imusarja ja 2bbl holley.

  Kaasari makaa keskitetysti tiivistetyn teräslevyn päällä joka nurkista pulteilla kiinni. Kaasari on erikseen teräslevyssä.

  Tää haisee siltä että 4bbl imusarjasta tehty 2bbl versio.

  Onnistuuko pelkällä levyllä vai onko imusarjaa tukittu sisältä vai onko kaikki harhaa?

  En uskalla vielä avata kun ei toista kaasaria tilalla ja muutenkin tilanne päällä.
   
 7. kime2

  kime2 Gearhead

  Onnistuu pelkällä levyllä!

  Joltakin valmistajalta on joskus maailmassa saanut adapteriakin jolla tuollainen pystytään tekeen hianosti :rotfl:
  Muistaakseni samalta valmistajalta sai myös sellaista jolla pystyi 4-kurkkusen kaasarin asentaan 2-reikäselle imusarjalle,et kaikenlaisia perversioita sitä onkin tässä maailmassa tehty :poff:
   

Kerro tästä muillekin!