Jakolaatikon vuoto JEEP cherokee 2000 vm...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja Mr. Horsepower, 11.11.2008.

  1. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    Ajattelin kysästä,kun kaverilla on tuollainen Jeeppi... jakolaatikko vuotaa... millainen homma ois tuo korjata ja miten sinne vois lisätä öljyä, jos ei pääse vielä korjaamolle, ettei jakovaihteisto hajoa ?? Ja mitähän öljyä sinne laitetaan ?

    Auto on hesan suunnalla...
     
  2. JERKKU

    JERKKU 3rd gear

    XJ korisessa Cherokeessa on joko NP231 tai NP242 jakis. 231 ottaa ainaskin ATF öljyä itseensä ja sielä taaksepäin osoittavassa päädyssä on semmonen iso mutteroi (22 tai 24mm kanta) sen kun avaa ja täyttää niin kauan että tule reiästä ulos.
    Etupään stefa on helppo (perinteinen) vaihtaa. Mutta takapäässä voidaan tarvita erityis osaamista = www.jamant.fi
    231 jakis on semmoinen missä on vaihtoehtoina 2H 4H N 4L
    242 jakis on semmoinen missä on 2H 4H fulltime 4H parttime N 4L
    mielestäni 242 ottaa samaa öljyä kuin 231, mutta ei oo ollu omaa semmoista, joten en voi olla varma
     
  3. Antti P

    Antti P Gearhead

    Takapäässä voi olla se "tähti" kumiprikka joka laskee öljyä läpi.. On siinä takapään kardaaniin "yoken" keskellä sen mutterin ja aluslevyn alla. Liimatiiviste massaa käyttänyt apuna.
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Eikös se ole just toistepäin, ei mulla mennyt kuin 15-30 min takapään stefan vaihdossa, eikä siinä mitään erityistä osaamista tarvinnu (NP242).
     
  5. JERKKU

    JERKKU 3rd gear

    Mulla on grandcherokeessa toi 231 ja siinä on semmonen ihme peltisuojus, mikä ei lähde ehjän ja tarvitsee siten myös varaosia. Mutta Comanchessa eli vanhemmassa ei ole ko-peltiä, se on vissiin 96 ja uudemmat
     
  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Noniin, back to basics :rotfl: :rotfl:

    Ensimmäinen kysymys, mistä vuotaa??? Jos vuotaa vaihteiston ja jakolaatikon välistä (vaihteistoöljyä vai jakolaatikkoöljyä??), niin niiden kahden stefan vaihto 4 tunnin työ (edellyttäen että jakolaatikko suostuu irtoamaan, viimeviikolla yhtä jakolaatikkoa neljä tuntia yritettiin irroittaa, ei lähtenyt rikkomatta paikkoja)!!

    Toinen kysymys, mikä Jeeppi ja mikä jakolaatikko??? Vaikea kertoa eri vaihtotapoja, kun ei edes perusasiat ole esillä!!! Normi jakolaatikot ölyksi ihan halvinta ATF:ää mitä kaupasta löytyy, mutta NP-247:n (Grand Cherokeet 99-2004) VAIN erikoisöljyä ja öljynvaihto oikeasti dieseleillä 30.000km:n ja bensamalleissa 36.000km:n välein tai useammin, öljy on halvempaa kuin progressiivisen kytkimen vaihto!!!

    EDITTIÄ: no puusilmä ei taas osaa lukea otsikkoa :oops: , siis pikku Cherokee (XJ), siinä on siis joko NP-242 tai NP-231 ja öljy on silloin ihan sitä perus ATF:ää, muut stefojen vaihtoasiat on tapauskohtaisia, riippuen mikä jakolaatikko ja mitä sen ympärillä on!!! Uudemmissa alkaa olemaan sellaisia eroja että en itsekkään kohta tiedä, mikä sopii mihin :wink: :wink:
     
  7. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    !!!Tarkennusta!!!
    Jeep Grand Cherokee Limied 2000 vuosi mallia suoralla bensa kutosella!!öljy vuoto havaitiin auton ollessa autotallissa. Se seisoi melkein kaks viikoa kun otimme  auton käyttöön niin auton keski kohalle oli tullut öljy lammikko...

    Öljy oli keltaista ja paksuudeltaan mootoriöljyn kaltaista... Ei ollut mitään tuoksua öljyssä.Jakolaatikon kohdalle pakansin vuodon... :(

    Onko millainen duuni edessä ?? ja mitä hinta arvioo  osat maksaa ja miten kauan menee duuniss tarviiko erikois avaimia ???
     
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: emmä sitten olekkaan puusilmä, kun otsikkokin oli väärin :rotfl: :rotfl:

    Puhuttiin Mr. Horsepowerin kanssa äsken puhelimessa...... Homma edistyy....
     

Kerro tästä muillekin!