Jakoremmin vaeltelua?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MuscTor, 15.1.2012.

  1. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    ...joo tiedän: Mikä se on se semmoinen jakoremmi?

    Kokeillaanpa väliin tuollainen poikkitieteelisenpi kyssäri tuolta siviilikulkineiden puolelta.

    Pitäisi huomenna, tasi sii tänään laittaa uusi vesipumppu tuohon siviilikulkineeseen ja samalla menee uusiksi jakopään roippeet.

    Huomasin vasta, että uudessa vesipumnpussa on siivapyörä 5 mm leveämpi kuin mallina käyttämässäni jo aikaisemmin lauenneessa originaalissa. Nyt autossa on kiinni jokin Motonetin mikä-lie.

    Pumppu saa käyttövoimansa jakoremmin selkäpuolelta ja on toiminut myös ohjurina, arvatenkin, kun siinä nyt on laipat. Se varsinainen ohjuri löytyy sitten remmiä pitkin kulkiessa noin puolen remmin päästä. Melko pitkä remmi käyttää leipätyönään siis kumpaakin V6:n yläpuolista nokka-akselia.

    Ihmettelyn aihe onkin, että voisikos tuossa olla vaarana, että remmi alkaa sivusuunnassa vaeltelemaan ja pahimmasssa tapauksessa jopa hyppää rattaalta, mikä tunnetusti tekee eetvarttia ei-vapaastipyörivälle vinkkelikutvoselle?

    Vai lopetetaanko joutavien murehtiminen, laitetaan pumppu ja hilut kiinni ja jatketaan ajamista?

    ...ja jos jotakuta kiinnostaa se kone, niin se on 90-luvun puolivälin 2,6 litrainen Audin V6 tyyppiä ABC
     
  2. smuige

    smuige Gearhead

    ei se remmi sieltä mihinkään vaella jos hihnapyörät ja rullat on kunnossa. Jos joku laakeri menny ja rulla vinossa niin saattaa lähteä kulkemaan vinoon.
     

Kerro tästä muillekin!