Jousiteräs

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja musta pässi, 5.11.2018.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vieterit pienesti ruskeat eli pintaruostetta. Sitruunahappo pilaa kuulemma tuommoisen materiaalin eli laitanko fosforihappoa vai mitä? Tulee syöttöpumppuun sisälle joten haluaisin niiden olevan kliinejä.
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Mitäs jos uittaa löpössä ja hankaa teräs/messinkiharjalla? Ei ainakaan teräksenlaatu muuttus? o_O
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kaikki happo tekee vetyhaurastumaa karkaistuun teräkseen. Samoin elektrolyyttinen puhdistus. Harjalla enimmät pois, ja nopea käsittely hapossa lienee ok. Jos on paksusti ruosteessa, niin pinta on sen verran röpelöinen, että saattaa murtua vaikka mitä tekisi tai olisi tekemättä.
     
    valpas tykkää tästä.
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Rotten ja Dataviilaaja tykkäävät tästä.
  5. stana

    stana 3rd gear

    Öljyllä ja rätillä hinkkaa.
     
  6. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tutkittuani asiaa huomasin netistä että parkerisointi menetelmä käyttää fosforihappoa rautafosfaattiliuoksessa. Näin käsiteltyjä vietereitä myydään näköjään ainakin 20-40 luvun hd-konepyöriin. Vahvasti näin siis olettaisin että fosforihappo käy minunkin jousieni puhdistamiseen ilman pelkoa niiden haurastumisesta. Tai sitten ameriikan joet myy sutta ja sekundaa.....
     
  7. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Miten olisi soodapuhalluskaappi ja muutama minuutti puhallusta?
     
  8. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Taidan pysytellä fosforihapossa kun sitä tallissakin on. Joskus puhalsin kyllä pärrän alukannen ja alupytyn omatekemällä soodapyssyllä mutta helpompi lie uittaa tovi litkussa.
     
  9. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kovien pulttien sähköpinnoitusta varten sain joskus sellaisen ohjeen, että pari tuntia tasan 180°C:ssa pinnoituksen jälkeen pitäisi estää vetyhaurastuma. Mitään tietoa ei ole, mikä vaikutus tuolla lämpötilalla olisi jousiteräkseen. Jos siinä pinnassa on ruostetta vain väriksi, lähtee varmasti öljyssä uittamalla ja hankaamalla.

    Ne kovat pultit jätin muuten pinnoittamatta.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tästähän on puhetta ollut. Ja olen kyllä uskovainen sen suhteen, että vetyhauraus on ihan oikea helposti tapahtuva asia. Uunituksella poistettavissa.
    Vähän kokeeksi käytin yhden turboSaabin kaikki jouset ja tukivarret sähkösinkissä 90-luvulla. Pistin kasaan noin 4kk periodilla, ja sit ajoon. Mitään ei tapahtunu. Ei katkennu jouset eikä tukivarret.
     
    xarper tykkää tästä.
  11. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    Muokattu: 8.11.2018

Kerro tästä muillekin!