Kaasuttimen puhdistus bensatöhnästä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja vekasiini, 9.5.2007.

  1. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Moi!

    Miten voisi parhaiten puhdistaa 4v kaasutin 10 vuotta vanhasta bensatöhnästä. Mobilistilehdessä "Jussin jorinat" oli joskus vinkki kaasuttimen uittamisesta jossakin litkussa. En vain muista, mikä litku oli kyseessä.


    T Vesa
     
  2. CC69

    CC69 Gearhead

    Jostain on jäänyt päähän semmoinen resepti kuin
    1 osa ksyleeniä
    1 osa asetonia
    1 osa sinolia

    Ja sitten ihan omalla vastuulla...
     
  3. ebalen

    ebalen Gearhead

    koitappa polttoöljyä...
     
  4. kaukokupee

    kaukokupee 1st gear

    Kaasuttimenpuhdistusaineella? Kaipa sitä jostain saa isommissakin erissä kuin niissä törkeän hintaisissa spraypulloissa, mutta joka tapauksessa toimii erinomaisen hyvin. Suihkuttaa pinnalle ja vähän ajan päästä seuraava suihkautus puhaltaa melkein kaiken tahnan pois ilman mitään hinkkaamista.

    Koostumuksesta niissä ei tainnut kovin tarkkoja tietoja olla, mutta ainakin ksyleeniä löytyy. Sikäli tuo jäsen CC69:n resepti saattaa olla hyvinkin toimiva. Paras kyllä olla sitten pelkkä runko, ainakin joistakin muoveista asetoni tekee selvää jälkeä...
     
  5. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ultraäänipesuri on kova peli tohon hommaan, ei tarvi kun vettä ja vaikka ihan tippa fairyä sekaan ja tulee ko uus koko kaasuttimesta.
     
  6. montego

    montego 1st gear

    Kodin putkimies tai Mister muscle,nämä litkut on tarkoitettu viemäriputkien liuotusaukaisuun mutta toimii hyvin kaasarin puhdistuksessa.
    Purat vain kaasarin palasiksi ja runko ja osat uimaan litkuun päiväksi,jonka jälkeen puhdistat osat uittamalla esim.polttoöljyssä ja puhaltamalla puhtaaksi paineilmalla,tällä käsittelyllä ainakin Autolitestä tuli lähes kuin uusi,kaikki hapettumat lähti päältä ja sisältä.
    Nämä pukimies ja muut vastaavat litkut on kumminkin aikamoisia myrkkyjä, että varovaisuutta!!!! ja takuuta en anna,omalla vastuulla :soosoo:
     
  7. janzamar

    janzamar 1st gear

    Joo,Kodin putkimies on hyvä,tivarit tosin saattaa sulaa eli purkaminen kannattaa tosiaan. Ainakin itsellä meni o-renkaat huonoksi kun
    en jaksanut purkaa..
     
  8. Karva

    Karva Gearhead

    Oikaise ja unohda mömmöt, pura ja laita sankoon jossa sen verran normaaalia dieseliä tai löpöä, sillä se puhdistuu kun on koko yön yli, ja vaikka seuraavan päivän likoomassa, halpaa, toimii ja on hyvä niin kykimille, suuttimille kuin tiivisteille.

    Yksinkertainen on kaunista, kuivaa ja putsaa, johan läx kattilakivi ja töhnä, pinnat imee sen verran rasvaa eikä ime paljoakaan ton jälkeen pakkaa. Kestää seisomista bensat sisällä ko, käsittelyn jälkeen paremmin kuin uusi, sen voi jopa tehdä niin jotta panaa purkamattoman kaasarin likoomaan, mutta parempi on kuin purkaa ja liottaa sekä kuivaa ja putsaa.
     
  9. montego

    montego 1st gear

    Kalkkeutumat ei vaan tahdo löpöllä lähteä,nuo aiemmin mainitsemani aineet ei vahingoita muoviosia mutta paperitiivisteet kyllä pehmenee.
     
  10. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Entäs kakkosläppien alipainekalvo

    Jos upottaa esimerkiksi löpöön, niin oisko parempi purkaa kakkoskurkkujen alipainekalvo pois.
    En ottais ylimäärästä riskiä purkuhommilla, jos muutenkin pärjäisi.

    T Vesa
     

Kerro tästä muillekin!