käyttely ilman kardaania?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja dumb, 7.8.2006.

  1. dumb

    dumb Gearhead

    Tällainen yksinkertainen asia, voiko automaattilootalla varustettua tekniikkapakettia käyttää ilman kardaania vai lentääkö öljyt hännästä pihalle? (tekniikka kiinni autossa) Parempi vaihtoehto laittaa kardaani ja nostaa perä ylös maasta koekäyttöä varten?
    laatikko on ford'o'matic.
     
  2. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Eipä sieltä pitäs ihmeitä ulos tulla kunhan ei pistä vaihetta päälle ja kunhan persepää olis ylempänä kun kärsäpää...tosin en oo satavarma tollasesta Voortin askista....
     
  3. Stone

    Stone 3rd gear

    Niin taikka vaikka pistäskin vaihteen päälle, kunhan se yoke on paikallaan...nii ja kai se siitä irtoo ennemmin tai myöhemmin jos sitä oikein talloo ylivaihde päällä (tai ylipäätään joku pykälä), mutta kuka käskee hölmöilemään? :odroll:
     
  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Vaikka sitä käyttelee ilman vaihdettakin, vaihdelaatikon häntäakseli lähtee pyörimään ilman vastusta mukana ja jos siinä ei oleyokea tukemassa sitä takapään puslaan, se saattaa alkaa vispaamaan ja sitten voi särkyä jotain. Niin tietysti P-asennossahan se ei pyöri, mutta se ei silti ole aivan suorassa ellei yoke ole paikallaan.
     
  5. dumb

    dumb Gearhead

    okei, mä laitan sen kardaanin sit suosiolla ni voi sitten vaihteitakin kokeilla rahassa...
     

Kerro tästä muillekin!