Käyttisjenkki - onko sellaisia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja P. Thornton, 2.1.2022.

 1. impala67

  impala67 Gearhead

  Mitäs tuota kirjoitusta morkkaatte. Ei se ysikympin marssivauhti ole homma eikä mikään ehjälle, vaikka kuinka alitehoiselle darttivallulle tai piilojameksille. Kunhan renkaat on hyvät ja lämppärin kennot ei ole tukossa. Aivan hyvin oikealla asenteella pärjää vaikka caminolla talvella, jotka vasta nopsaan lämpimiä onkin.
  Tästä keskustelusta voi lukea että moni meistäkin on talviautoilussaan nykyään niin perinpohjin taviskansaa että pitää olla vähintään absit ja turvavyöt että uskalletaan edes kylille lähteä liikkeelle. Ja silti kesäisinkin valitaan usein se kokoelman uusin ruiskupeli kun se on niin paljon taloudellisempaa...
   
  Muokattu: 23.1.2022
  viikinki75, manha, Kustom STW ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Juurikin näin.
   
 3. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Mun 64 American pystyy aivan hyvin vielä 120 kmh marssi vauhtiin, ei huuda moottori ja kapiinissa pystyy puhumaan normaalisti. En mielellään aja sillä arkiajoja kaupungissa , mutta maantiellä se palvelee siinä missä nykyautotkin .
   
  impala67, Kustom STW, Gary Grand ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

 5. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Kyllä näin on.Tuossa mun farmari Ramblerissa vielä hieman "piristystä" imu-ja pakopuolessa niin myös ohituskiihtyvyyttäkin löytyy tarvittaessa:).Orkkis 1-kurkkusella ei sitä hirveesti löydy.Itse tykkään ajella Ramblerilla kaupungissakin.
   
 6. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Jos jotaki kiinnostaa talvikäyttis/kakkosauto tai harrasteauto niin säästelen tässä rahaa ja hommaan noin 40 vuotta uudemman ja laittelen sitte tässä tarjolle tuon '69 Falcon farmarin joka on ollu käyttiksenä 9 vuotta tässä Kajaanin keskustassa, olisko kerran talvessa suolatielle ajeltu. Kaikki pelaa, 8-pisteruiskullinen 302, AOD, 9" kitkalukko ja tehostimet yms. Pikkulaittoo toki (motonet mutkista pakoputket, raidetangon päät ja kittilohkeemia etulokareissa) mutta yli vuosi leimaa tällä hetkellä. Hyvät kesä- ja talvirenkaat. Koneella ajettu noin 62tkm (nyt tulee n. 4400km per vuosi) ja lähtee -30 pakkasella ilman roikkaa, roikan nokassa se kumminki on aina ja pitäs vartin päästä taas lähtä sillä taas työmaille. Korissa ei oo hitsattavaa ja siitä on pidetty huolta sekä perinteiset tuon korisen paikat on kunnossa, takaluukkua myöten.

  Alkaa olla harrastuksia sen verran muutenki ja tuntuu että ei oo niin motivaatiota ajella enää tän bensanhinnan ja muun kanssa, hyvä auto kumminki ollu ja onhan tuolla melkee vuosikymmen ajeltu joka päivä kaikki ajot mutta tarvii jo vähän priorisoida asioita ja kilsojaki tulis enempi niin järkevää jo vaihtaa. Nii ja matkavauhtia Lahden motarilla mulla oli 2017 vaan mittariin 140kmh eli oisko kymppi vähempi oikeeta, en jaksanu hihhuloida siellä jonossa.:oops:

  Kirjottelin jorinoita vaan jos sattuu jotaki kiinnostamaan vielä ennenku kerkeen laittelemaan tuota myyntiin. Hauskaa hommaahan se kyllä on ajella talvellaki vähä oikeemmalla autolla.:D
   
  viikinki75, Kustom STW, juko7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Käytännöllinen farmari ja kaikkee!
   
  juko7 tykkää tästä.
 8. manha

  manha Gearhead

  Totta,asenne ratkaisee.Itselläni on tällähetkellä kylläkin uudempi kulkine käyttiksenä( -74 farkku Malibu),mutta pari edellistä talvea ajoin rotelolla...

  [​IMG]
   
  Multipower, Marklin, -71 MoPar ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Tämä käyttöautoprojekti on ollut nyt pari kuukautta jäissä kun sotatila tuli päälle.

  Ei niin, että sotaa odottaisin tai pelkäisin, mutta olen jäänyt väijylle, josko tulisi hyviä alennusmyyntejä autoihin. Näillä bensan hinnoilla luulisi lotjien olevan alennusmyynnissä, mutta ei. Tosi hiljaista on, eikä ole alennusmyyntejä näkynyt.

  Pienen ikäni olen lehdistä lukenut muisteluja öljykriisin ajoista kun silloin kuulemma sai jenkkiautoja ja muitakin bensarosmoja aivan naurettaviin hintoihin. Ei kuulemma ole koskaan ollut niin hyviä ostopaikkoja.

  Mutta ei, bensa maksaaa 2,3 eurooppaa litralta, mutta eipä näytä vaikuttavan mihinkään.
   
  isalmela tykkää tästä.
 10. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Siinä on siis vielä nostovaroja ;)
   
  isalmela tykkää tästä.
 11. isalmela

  isalmela Gearhead

  Oon huomannu ihan saman. Käyttis- ja harrasteautojen hintataso vaan nousee.
   
 12. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Suomalaiset alkaa vissiin olemaan niin varakkaita, ettei vaikuta "pienet" hinnankorotukset.

  Vai onko joku muka vähentänyt ajamista? Ei ainakaan liikenteessä näy mitenkään.

  Enpä ole itsekään mitään ajoa jättänyt ajamatta eli kai muut ovat samassa tilanteessa. Eikä nämä kaikki reissuni mitenkään välttämättömiä ole.
   
 13. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Itse huomasin kuinka liikenne väheni melkein heti polttoaineiden hinnan korotusten jälkeen. Tuntui että kaupungissa kadut oli tosi tyhjiä ja aina risteykseen tullessa sai melko rauhallisesti ajella varomatta mitään.

  Nyt lumien sulattua on alkanut olemaan jo vähän enemmän liikennettä. Pääsiäisenä näkyi paljon matkailijoitakin, mutta yllättävästi tähän mennessä ei ole näkynyt kuin yksi vanha jenkkiauto (1967 Impala). Vanhalla tarkoitan 1977-1979 ja vanhempaa autoa. Ei kai bensan hinta vanhoja autoja vähennä, kun aina ennenkin on näkynyt reippaammin vanhoja jenkkejä.
   
 14. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Pirkanmaalla on vanhuksia näkynyt ihan mukavasti. Pirkkahallin näyttelyn aikaan melkein ruuhkaksi asti.
   
 15. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Nykyään ei enää ole olemassa ”50 tai 100 markan autojakaan”. Kaikki ekat teiniautotkin taitaa nykyisin maksaa jo tonnin ellei tonneja. :eek: Inflaatiokaan ei ihan noin rajusti vaikuta.
   
 16. spike

  spike 3rd gear

  Noita ihan halpoja ei ole kun romu ukot maksaa niin paljon noista romuista että kukaan ei myy niin halvalla enää vaan menee romuksi mielummin. Parasta kun ensin kaupitellaan sitä looppuun ajettua romua 800 ja kun kukaan ei osta niin myydään 300 romuksi. Miksei myydä 300 jollekkin varaosa-autoksi mielummiin? Vai onko se sitä perisuomalaista kateutta siinäkin takana?
   
 17. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Harva haluaa ostaa varaosa-autoa, ja halvassa paskaläjässä eniten hintaa tuo leima, jos sitä on jäljellä. Hyvin harva haluaa ostaa törkyhalpaa autoa joka ei ole katsastettu, ellei sitten varaosiksi.
  Viime syksynä kaverilla oli 1200e pyynti bemarista, jossa oli vikalistaa yhden asennuskaljan ja 100€ verran. Suurin osa ostajaehdokkaista kävi potkii renkaita, tirkistelee katalysaattoria ja tarjos jotaki satkuja. Ja lopulta läks mäkeen.
  Harrasteautojen hinnoista en osaa sanoa, mutta tuntu että varsinkin tuona ekana koronakesänä jenkkien tarjontaa oli paljon.

  Paska keissi tää ukrainan sota ja ryssäboikotti ja se bensan hinnan nousu. Kovasti oon talvella ja alkukeväästä aatellu vaihtavani baijerilaisen "käyttöjenkkiin", mut vähän ahistaa bensan hinta tällee opiskelijan tuloilla. Tosin en oo tota dieselifarkkuakaan pitämässä kun pihassa seisottamin maksaa aika paljon.
   
 18. Jusmo

  Jusmo Gearhead

  Ja sitten siinä on vielä sekin että kun kerrot että se 800 euron romu on ihan romu niin siitä kymmenen ihmistä soittaa että onko se ihan romu vai toimiiko siinä se 30 vuotta vanha valokatkaisija ihan virheettömästi että uskaltaa tulla katsomaan. Sitten ei sitä romua viitsitä tulla katsomaan 12 kilometrin päästä kun-ei-nyt-olla ihan varmoja onko se kunnossa. Puolen vuoden päästä tarjotaan satanen vähemmän eikä vieläkään saada aikaiseksi tulla katsomaan. Romu-ukolle kun soittaa niin se on jämpti diili, ei tarvi kuvailla puhelimessa jäljellä olevan maalipinnan paksuutta mikrometreissä..
   
 19. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mitä olen vanhoja lehtiä selaillut ja nykypäivinä nettiä niin vielä 10-20-vuotta sitten on näyttänyt saavan hyvän paskan tonnilla, nykyään samanmoisen hyvän paskan saa kolmella ja tonnilla sen paskan paskan, joka ei ole usein edes katsastettu.:wc:

  Jos ylipäätänsä selaa minkä tahansa hintoja niin turhaan täällä mistään bensan hinnasta jauhetaan. Ruoan hinta on noussut euron tulon jälkeen aivan törkeesti, lehtien hinta on suunnilleen tuplaantunut jne. lähes kaikki jos vertaa vanhoihin hintoihin on noussut.
   
 20. Catiska

  Catiska Gearhead

  On, etenkin jos unohtaa ansioiden nousun. -90 luvun hinnat on kovia jos katsoo -70 luvun vastaavia hintoja...
   
  Slant Sickness tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!